Карти Таро тема 21

• 21 409
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,наскоро се разделих с приятеля ми.Той е в чужбина,а аз в Бг.Раздели ни разстоянието...Дълго време не бяхме комуникирали,но напоследък си пишем общи неща...Някой от вас,ако има желание да изтегли карти какво ще се случи,бих била много благодарна! Ще подновим ли връзката си с Ю. и има ли той все още чувства към мен.Много благодаря!
Здравейте,отново....Побутвам отново въпроса си,защото съм на ръба на отчаянието...Мисля,че завинаги отряза пътищата към него...

# 526
Не мисля че си причинявам нещо сама аз се дистанцирах! Той търси конфликт а после прави нещо мило за мен което не е правил досега. И не знам как да се държа не искам да го питам нищо искам да знам как аз да се държа а затова ми трябва да знам защо прави това което прави

# 527
Момичета, що за въпроси са това "как да се държа"?!?!? Дръжте се автентично! Толкова е просто!!! Таро ли да ви каже как да се държите... 🙄 Горките мъже, искрено ми е мъчно за тях с такива "обичащи" ги.

# 528
Ами аз си се държа дистанцирано но той ме обърква... Не знам какво мисли и не знам какво да мисля...

# 529
А защо се държиш така, Слийпи? Аз вече ти казах, ако помниш - остави му място за приятни изненади. Не го задушавай с очакванията ти - било за връзка, било за отчуждение.

# 530
  • Sofia
Картите ми днес, ще мисля по тях, изтеглих си ги заради снощи и многото ми сълзи, поради връзката ми с мъжа ми:

Таро - 8 Пентакли права, Кралица Чаши обърната и 7 жезли обърната

Архангелски карти - Мир и Победа!

Значение на изтеглените от мен карти, из 78 истории сайта и из Дорийн Върчу:

Стигаме до осмиците, предвождани храбро от техния патрон в Големите аркани – Силата. В Райдър-Уейт колодите, които ползвам, Силата е под номер 8, а Справедливостта е под 11, което за мен има по-голям смисъл от обратното. Тук се вижда отново – осем е повтарянето на четворката (Императорът), но на ново ниво. При Императорът имаме контрол над външната среда, докато при Силата и съответно осмиците в Малките аркани имаме контрол над самите себе си, над вътрешния ни свят. С две думи основната тема при осмиците е самоконтролът. Самоконтролът при пентаклите съвсем естествено виждаме изразен, чрез усърден труд, като трудът може да бъде под най-различни форми – не само физически труд, но и интелектуален, учене за изпити, например, усилия в някакви интимни отношения да опознаем човека и да се научим да живеем заедно. По принцип 8 пентакли за мен винаги е имала някакво положително значение, макар лицето на човека от картата винаги да ми е изглеждало тъжно и угрижено. В моменти на 8 пентакли наистина човек чувства бремето на изморителния труд, на известна доза монотонност също така, а и понякога е трудно да изкараш дълго време с поглед толкова съсредоточен в задачите, без да вдигаш глава от тях. Тук определено нещата не се подреждат толкова лесно и бързо като при 8 жезли, но пък всеки един пентакъл, съответно всяко едно усилие дава плод, който можем да окачим на стената си и да му се любуваме. Наричат 8 пентакли картата на чирака и това наистина е така, защото докато се трудим толкова усилено и самоотвержено, лека, полека натрупваме умения, които ще са ни полезни по-нататък. Картата малко напомня 3 пентакли и макар и двете да изобразяват труд, има голяма разлика между тях. Докато при 3 пентакли ние се чувстваме като творци – създаваме нещо по-скоро чрез таланта си, което обикновено е предизвикателство, защото е ново за нас, то при 8 пентакли има известна доза лекота, защото процесът на работа тук изисква повтаряне на едно и също нещо, докато го усвоим до съвършенство. В този смисъл 8 пентакли е по-лесна, доколкото повтарянето на едно и също нещо и стремежът към съвършенство може да са лесни Simple Smile Така или иначе поне се чувстваме в свои води и правим нещо, което ни е известно и не ни плаши.

Кралиците най-често са чувство, настроение или настройка. Например, Кралица жезли е страст, ентусиазъм, вдъхновение. Кралица чаши е любов, дълбоко чувство на съпричастност. Кралица мечове е интелект, опит и мъдрост. Кралица пентакли е най-често физическа наслада и действие за постигането на нещо. В гледане те показват какво изпитваме вътре в нас, каква е нашата настройка към света. Кралица чаши (астрологично под влиянието на Скорпион) има изключително дълбока и богата душевност, защото е минала през много изпитания. В гледания обикновено показва влюбения човек – този, който знае какво е да обичаш истински – не егоистично и показно като Рицаря, който е готов на подвизи, а тихо и от разстояние да помагаш на човека, когото обичаш, дори той да не те забелязва изобщо. Тя е идеалния партньор, който ще стане рано заедно със съпруга/съпругата си, за да приготви закуската, въпреки че не се налага и може да поспи още малко. Тя е човекът, който ще ви донесе пилешка супа веднага, след като е разбрала, че сте болни. Не иска нищо в замяна, на нея й е достатъчно да знае, че вие сте добре и това я прави щастлива. Именно поради това често тази карта се тълкува и като майката на питащия – защото такава истинска любов човек обикновено открива само в майката. Моята майка обаче е Кралица пентакли, така че нямам конкретни примери с такова значение. Видите ли Кралица чаши в питане какво чувства даден човек към вас, знайте, че той не просто ви обича, той ще бъде до вас винаги, когато имате нужда да си излеете душата на някого. Ще слуша, ще ви потупва по рамото, докато хлипате със зачервен нос, и ще се съгласява с вас. Ще мрази бившите ви гаджета, които са ви наранили, повече и по-истински и от вас самите. Понякога, в конкретни значения, Кралица чаши може да показва и актьор/актриса, киното като изкуство или театър. Обърната, тази кралица се превръща в истинска кралица на драмите. Някои твърдят, че това се отнася за Кралица жезли, но аз не съм съгласна. Кралица чаши по същество отдава голямо значение на емоционалния свят. Когато е права, това е приятно, но когато е обърната, тя може да се превърне или във вечно цивреща и нуждаеща се от някого жена, която просто не може да е сама, или пък в другата крайност – емоционална манипулаторка, която използва чувството на вина, за да задържи до себе си някой, който отдавна вече не иска да е до нея. Ако познавате някого, на когото не смеете да кажете нищо лошо и който вечно ви се качва на главата поради това, че ако му откажете нещо, той ще започне да прави мелодрами и да се тръшка, значи познавате обърнатата Кралица чаши. Или пък онзи човек, който казва „Ако ме напуснеш, ще се самоубия, няма смисъл да живея без теб“… Мда, неприятно си е да имаш работа с тази Кралица, когато е в такова настроение. Ако излиза за вас в подреждания относно връзката – отдръпнете се малко, защото задушавате партньора си. Наложете си повече контрол и никакво плакане повече. Не се превръщайте във воденичен камък. А ако сте жена и обърнатата Кралица чаши излиза за майката на приятеля ви, направо не ви завиждам.

Седмиците в Малките аркани съвсем логично следват проявлението на Колесницата от Големите. Това, което ни очаква при тях, е проявление, налагане, постигане. Проявление на воля (жезли), мечти (чаши), идеи (мечове) и способности (пентакли). Съответно според самата боя, това налагане се случва по различен начин, но ядрото е едно – да прожектираме себе си или частица от себе си във физическата ни реалност. При 7 жезли ключовата фраза е налагане на волята и убежденията ни, като това не е задължително нещо негативно. Когато вярваме в нещо, когато имаме изградени убеждения и морални стойности, ние винаги ще бъдем в позицията на мъжа от 7 жезли, когато някой се опита да ни оспори тези разбирания. Спорим, когато вярваме, че другата страна не е права, защото считаме, че това, в което вярваме, е не само правилно, но и важно и трябва да го отстояваме. 7 жезли може да е някой, който е на гладна стачка, протестираща тълпа или фразата „и тя все пак се върти“. Седмица жезли символизира и всички учени, умрели на кладата на Инквизицията, тъй като не са искали да се отрекат от идеите си. Помислете къде щяхме да сме сега без техните открития. В делничния план, в който ние използваме таро обаче вероятността за такива саможертви в името на убежденията, е доста малка. По-скоро картата ви показва, че това, за което питате, е от ключово значение за вас и трябва да се борите да защитите каузата си. Ключовият момент тук е, че питащият стои по-високо от тълпата, тоест моралното право е негово или поне той така смята. Когато обаче тази карта излезе обърната, нещата се променят по-скоро в схващането на самия питащ, отколкото в обстоятелствата. Този път човекът от 7 жезли вече няма предимството на по-високата позиция спрямо тълпата. Това може да се прояви по два начина – или човекът не е убеден, че е прав и се съмнява в собствените си способности да защити каузата, което го прави колеблив и нерешителен, или пък, напротив, дори всичко около него да му сочи, че не е прав, той пак тъпо и упорито продължава да повтаря старата песен на нов глас. Така че ако 7 жезли се появи във ваше гледане обърната и се чувствате несигурни в дадена ситуация, без да смеете да спорите с околните, помислете защо смятате, че те са прави, а вие грешите. Не сте ли прекалено склонен да търсите грешката в самите себе си, вместо да се усъмните първо в другите? По принцип това не е лоша идея, но когато прекалите със самокритиката, само си пречите, вместо да си помагате. Ако пък при обърната 7 жезли чувствате, че дадена ваша идея среща неразбиране отново и отново и колкото и да хвърляте пот да убедите околните в правотата си, те пак не ви вярват и ви пречат, може би не е зле да спрете за момент и да се отдалечите от проблема, за да го погледнете с по-обективна настройка. Защото ако се движите по магистрала и всички карат срещу вас, вероятността вие да сте в насрещното, а не те, е твърде голяма.

МИР - Мирът идва, когато си спомним, че само Любовта е Истинска! - Архангел Хамуел  :329  Всеки участник в ситуацията е Божие дете и е обичано от Господ. Ти също си обичано Божие дете.  :329  Всичко в живота се ръководи от висша мъдрост, дори да не изглежда така на пръв поглед. Светлината прогонва илюзорния мрак.  :329  Обичана си безусловно. Мирът е Любов.

ПОБЕДА! - Твоите молитви са чути и получават отговор! Имай повече Вяра! - Архангел Сандалфон  :922  Ти заслужаваш този миг на победа. Наслади се на радостта, покоя, но и на триумфа ти. Извоюва си ги. Утрешният ден сам ще се погрижи за себе си. Бъди тук и сега. Другите хора също имат полза от твоя успех. Бъди успешна! Имаш пророчески и лечителски дарби, давай ги на околните щедро, раздавай се. Изричай спокойно личната си Истина на света. Който има нужда - ще я чуе  :922

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 12:48 от vihrogonche

# 531
Аз съм много чувствителна и много лесно се връзвам на хората усещам че той няма да ми пази сърчицето затова съм дистанцирана. Той ме обърква просто и не знам какво иска, дали иска да ми отмъсти за нараненото его...

# 532
Здравейте,наскоро се разделих с приятеля ми.Той е в чужбина,а аз в Бг.Раздели ни разстоянието...Дълго време не бяхме комуникирали,но напоследък си пишем общи неща...Някой от вас,ако има желание да изтегли карти какво ще се случи,бих била много благодарна! Ще подновим ли връзката си с Ю. и има ли той все още чувства към мен.Много благодаря!
Здравейте,отново....Побутвам отново въпроса си,защото съм на ръба на отчаянието...Мисля,че завинаги отряза пътищата към него...

Рицар пентакли Кралица пентакли Колесницата - скъсал е с теб и нищо не можеш да направиш. Той има вече съвсем други планове и му е важно преди всичко това / Рицар пентакли/ За съжаление двете карти от боя пентакли тук спират развитието  / Колесницата / на отношенията, не зависи от теб.

# 533
Ама разбира се, че няма да ти пази сърчицето, Слийпи. Нито той, нито някой друг. Това е твоя работа. Да си определиш границите и да показваш кое толерираш и кое не. Каквото допускаш в живота ти, това и ще получиш. Едва ли искаш нищо да не изживяваш, обаче, за да си останеш "опазена".

# 534

Рицар пентакли Кралица пентакли Колесницата - скъсал е с теб и нищо не можеш да направиш. Той има вече съвсем други планове и му е важно преди всичко това / Рицар пентакли/ За съжаление двете карти от боя пентакли тук спират развитието  / Колесницата / на отношенията, не зависи от теб.
Много благодаря!

# 535
Просто искам да знам дали намеренията му към днешна дата са добронамерени или не са. Ако не иска да ми връща ще съм отворена към него ако пък иска да ми връща за нараненото си его тогава ще съм внимателна. Това искам да знам дали доброто или лошото го води... Ок съм да сме само приятели макар и още да ми е интересен но ми помогнахте да разбера че той търси себе си в момента. Просто искам да знам че няма лоши мисли и върви към мен с добро независимо какво ще се случи занапред...

# 536
Картите ми днес, ще мисля по тях, изтеглих си ги заради снощи и многото ми сълзи, поради връзката ми с мъжа ми:

Таро - 8 Пентакли права, Кралица Чаши обърната и 7 жезли обърната

Извинявай,какъв е въпросът ?

# 537
Момичета, що за въпроси са това "как да се държа"?!?!? Дръжте се автентично! Толкова е просто!!! Таро ли да ви каже как да се държите... 🙄 Горките мъже, искрено ми е мъчно за тях с такива "обичащи" ги.
А защо не? Имам предвид какво му има на въпроса как да се държа, за да променя дадена ситуация? Понякога, това, което смятаме за автентично поведение е някаква маска от страх. Именно тук Таро би могло да даде съвет как да се държим..

# 538
Много благодаря!
[/quote]

По - добре е да насочиш вниманието си на друго място, ще имаш успех / Колесницата/, особено ако е за работа, пътуване ...

# 539
Много благодаря!

По - добре е да насочиш вниманието си на друго място, ще имаш успех / Колесницата/, особено ако е за работа, пътуване ...
[/quote]
Трудно ще е...Възлагах огромни надежди на тази връзка и съм разбита тотално....Все се надявах,че ще има път назад,защото той ми подаваше такива сигнали

Общи условия

Активация на акаунт