201-ва златна немска есен

• 27 988
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Пикът беше до към 7 и нещо сякаш, сега утихна. Оставихме децата в къщи днес. Публичния транспорт се движи, макар и не съвсем по разписание. В родителските групи пишат за летящи кофи за смет и трамплини, счупени клони. На работа ще се ходи, няма как.

# 421
Вероятно само автобуси се движат, защото Дойчебан са спрели напълно в цяла Германия.
Тук бушува страшно през нощта и още не е спряло, но не виждам поражения от прозореца. Чета по новините обаче, че има две къщи с разрушени покриви наблизо и много пожари. На работа само мъжът ми отиде, но неговата е съвсем наблизо. При нас ще работят само две колежки и то от обяд.

# 422
Във Франкфурт метрото работи. То излиза и като трамваи на повърхността.

# 423
И в Берлин си пътуват. Даже в момента пътувам с Регионален. Гледам и ICE та се движат.

# 424
  • Germany
Ние сме май най безотговорните родители и закарахме децата на училище. Големият омрънка света, че само той щял да ходи от целият клас, но не ми е звъннал още да го прибирам, та явно си имат часове. Аз се събудих в 3.30 от вятъра, но сутринта не беше толкова зле и затова решихме да си ходят. Дано не се засили в ранният следобяд, когато трябва да ги взимам.

# 425
И моето дете е на училище. Искаше да отиде.
S-Bahn-ът ни към града няма да се движи поне до 10:00 часа.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 10:36 от Анонимен

# 426
Ако училищата при нас официално не бяха обявили, че няма да работят, моите деца също щяха да са на училище. Даже синът ми има Nachhilfe следобяд, и ако се задържи така, отива.

# 427
  • Германия
И аз заведох дъщеря ми на ДГ. Поне за сега не виждам нищо страшно при нас - или още не е дошъл или е отминал през нощта...

# 428
  • Deutschland/HE
При нас се беше укротило, но сега отново започна доста силно да духа.  В съседното село нямали ток, бундесщрасето към Франкфурт било затворено, много паднали дървета имало, каза мъжа ми, но е успял да отиде на работа. Ако не го бяха обявили за неучебен, децата щяха да отидат на училище (ние живеем на 50м от входа на училището).

# 429
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас вилнее още, но мъжът ми каза, че няма паднали клони и видими щети. Сега вали пак.

Дени, HLB са железни, те и не стачкуват и са по-точни от ДБ.

# 430
  • Deutschland/HE
И в HLB минава кондуктор в 90% от случая, поне в моя район. Всеки път беше едно и също момиче, пътувах с карта и всеки път я проверяваше и гледаше датите Simple Smile

# 431

Дени, HLB са железни, те и не стачкуват и са по-точни от ДБ.

Не само те. До Франкфурт при нас пътува VIAS. Но е факт, че само 2 регионални влака на HLB и VIAS пътуваха. Проверяват си всеки път.

# 432
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А да и ВИАС имаше, много ми смърдяха вагоните, затова не ги харесвам.

# 433
В Заарланд беше страшно. Не можах да заспя до 3 ч. Щорите не спряха да хлопат. Пътят към съседния град минава през гората и от снощи е затворен. Мерки за сигурност. Половината пътища около нас са затворени заради паднали дървета.
Сега е слънчево, но продължава да духа сериозно. В двора на съседите е хвръкнал покрива на кокошарника им.

# 434
  • Пловдив
Ние щорите не ги пуснахме тази нощ, едно че щяха да тракат ужасно, второ решихме, че са си пластмаса и като нищо може да се откачат и да отлетят. И аз не знам кое е по-добре, да пазя стъклата или щорите.

Общи условия

Активация на акаунт