СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 430
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте момичета. Ние днес ставаме на 3 месеца. Още не сме махнали никое нощно хранене и все още е с колики малкия. Но се успокоявам, че скоро ще отминат, а може дори да започне да спи по цяла нощ. Имахме няколко нощи, в коити прескочи храненето към 2-3 часа и от 11 вечерта се будеше направо към 5-6. За съжаление и тогава не се наспах, защото баткото вдигаше 5 дни 40° температура и го проверявах как е през половин час. В сравнение с това, нощните кърмения ми се струват направо песен сега. От каката знам, че коликите е възможно рязко да изчезнат и дртето рязко да спре да суче нощно време. Тя имаше ужасни колики, но щом направи 3 месеца и няколко дни, всичко приключи и започна да спи спокойно през нощта. Това трая до 6-тия месец, когато започнаха да я мъчат зъбките и започна пак да се буди. Но имах 3 месеца пълноценен сън все пак. А зъбките й пробиха чак на 11 месеца. С баткото беше по-различно - той си беше спокоен като цяло, но си се будеше да яде поне веднъж през нощта до годинката (просто хранене, без други драми). Неговите зъбки пробиха на 5 месеца.

За излизането - зимата и снегът не са пречка - добре облечени с космонавтчета и завити могат да си спят навън и при сняг, стига да не духа вятър. Simple Smile

# 481
И Петър не спи у дома, макс час. Днес има мъгла, няма как да го изведа.

# 482
Момичета, бебетата въртят ли си главите докато заспиват? Ту на ляво, ту на дясно? И също има ли някое, което да се свива настрани от коликите? Малката се завърта на една страна и се свива в ембрионална поза и пръцка... А понякога пък се извива назад като лък.

# 483
Ние отдавна нямаме нощно хранене, понякога се буди в 5, но все по-рядко.
Аз не знам какво ще правя като стане много студено, това моето момиче не понася никакви дебели дрехи, чувалче та и прочие!
Още я боли коремчето, има вечери, в които спи с вдигнати крака. Вече два пъти правя клизма!

# 484
  • София
Аз правех клизма 3 пъти до момента (с другите ми деца изобщо не съм имала такъв проблем, явно всяко си има своите особености). Питах педиатъра и тя ми каза, че няма проблем, не води до привикване и може да се прави при нужда и през два дни. Това малко ме успокои. Той все още има моменти, в които се напъва и изхожда трудно - с масаж на коремчето, свиване на крачета и дори термометър. Понякога обаче се изхожда и сам, без да помагам по никакъв начин.

# 485
DES_123 и малкия се върти на една страна и се мъчи да се обръща вече а понякога когато го носе се изпъва така както казваш като струна мисля че са нормални неща поне до сега не се бях замисляла , отностно въртенето на главата при нас е друго бошува се постоянно с ръцете прави нещо мисля си че е от това че им се спи много и имат нужда От малко помощ кой поклащане кой галене и т.н

# 486
По колко време изкарват по корем вашите бебоци? Педиатъра ми каза на предишната консултация да я обръщам 3-4 пъти на ден по колкото издържи, но не засичам време,а може би трябва.

# 487
На Сияна изобщо не ѝ харесва да е по корем, издържа максимум 1-2 минути и после е вой до небесата.
От вчера вече официално знае, че с ръцете могат да се хващат разни неща 😀
Два пъти успя да си събори въртележка та на леглото и едно мече лудо го направи от подмятане. Чудя се кога ли ще установи, че очилата на мама също стават за хващане😁
Индикации за преобръщане има само на повивалника, но то там хвърчат ръце и крака та не съм съвсем сигурна.
Вашите бебета обръщат ли се вече?

# 488
Петър също  не харесва по корем. Иска, но не може да се обръща все още.

# 489
Момичета, бебетата въртят ли си главите докато заспиват? Ту на ляво, ту на дясно? И също има ли някое, което да се свива настрани от коликите? Малката се завърта на една страна и се свива в ембрионална поза и пръцка... А понякога пък се извива назад като лък.

Моето бебе върти главата само на ляво, даже главата ѝ е изкривена заради това. Ходихме при доц. Георгиева, за сега препоръча ортопедична възглавничка и стимулиране да се върти на дясно.

# 490
  • София
И моето момче не харесва да седи по корем. Издържа съвсем малко и започва да забива глава надолу и да протестира. Трябва да го слагам по-често и за по-дълго време, но като започне да се сърди и не издържам да се мъчи така. Не може още да де обръща сам, но правим упражненията за обръщане и като му помогна (като ме е хванал за пръста и се издърпа) удпява да се обърне с доста пъшкане.
Имам чувството, че това, че още му е подуто коремчето и има газове му пречи, както и това раздалечаване на мускулите на коремчето. Само не знам дали то не се оправя заради газовете и коликите или те се задържат и трудно ги изкарва заради него. На консултацията в началото на другата година ще питам, ако все още е така.

# 491
Момичета, подпирайте бебоците под гърдичките. И моята не искаше да стои по корем, но ми подариха една възглавничката за целта и за 2 седмици слагане всеки ден при смяна на памперс и повечко носе е с дупе опряно в моя корем и гърдичките и глава пуснати на преди, вече се задържа по корем и само на ръцете си, без възглавничката. Важно е, правете го. И масажи правете да раздвижват навсякъде главите

# 492
Des123може ли да покажеш каква е възглавничката и какъв масаж трябва да се прави....

# 493
Казва се активна възглавница за бебе. Един полукръг е, отпред има играчки, бебето се занимава с тях. Масажите не са нищо особено. Накланяш главичката в различни посоки и поглаждаш мускулите на вратлето, разтриваш внимателнл
о, ама все пак с лек натиск. Също ако има схващане, по-топла вода при къпане. Бебето ще реве, ако има някакъв мускулен дискомфорт, ама няма да мине без масажи и стимулиране да вдига и мести главичката, така че, бъдете
упорити...

# 494
🙋🏻♀🙋🏻♀🙋🏻♀ Нашият човек като луд си мята главата на двете страни обикновено преди да заспи. Това обаче не ме притеснява никак, но не мога да кажа същото за скубането... скубе си косата зад ухото всеки ден по няколко пъти . Обикновено като е изнервен го прави и никак не ме кефи. Да ви е познато?
Иначе и ние се приспиваме в нашето легло гушнати, заспива след около 30-40 мин тръшкане, след което го оставям много внимателно на една дебела пелена до мен. След още 10-15 мин като съм сигурна, че спи дълбоко хващам четирите края на пелената, вдигам го и го слагам в кошарата- смейте ми се на рецептата, но всякакъв друг начин не работи и се събужда, а това работи безотказно вече месец. 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт