СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 412
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Искам да ви попитам вие как обличате и с какви завивки или чувалчета слагате бебчетата си да спят боди къс/дълъг ръкав ? Ромпър/пижама ?
Слагам я с боди потник/ къс ръкав, пижама и чувалче.
Иначе и беба има един момент през нощта на мятане, пъшкане и сумтене, взимам я, кърмя я спяща и се кротва. Мисля си, че може да е огладяла, защото яде вечер към 21-22 часа и после към 5-6 се случва спящото цокане.

# 556
Нашата спи с боди с дълги ръкави и крачоли и зимен чувал от Angel baby, но ние поддържаме 20-21 градуса докато се спи.

# 557
Това е доста странно, вероятно венецът не е побелял заради кучешките зъбки. При нас там венеца стои странно нагънат също, но не ги очаквам - те се появяват почти последни. Преди тях излизат дори първите кътници.
И мислих така, но на племенницата ми първо те са излезли, така че нищо чудно и при нас да е така.

# 558
  • София
Нашият спи с ромпър и зимен чувал също на Angel baby (би трябвало да са дебелина 2.5 тог). Температурата в стаята е 22 градуса и си мисля, че може да му е топло.

# 559
Моята на 22-23 ГР спи с боди с дълъг ръкав без крачоли и зимен чувал Angel Baby.  Или един по-тънък чувал с цяла пижамка

# 560
Бъди с къс ръкав, пижама и чувалче. А как сте с килограмите момичета?

# 561
С боди с дълъг ръкав и тънко гащеризонче. Завивам я с олекотена завивка, имаме и чувал, но все имам чувството, че ще й е студено с него. 21-22 градуса е през нощта вкъщи.

# 562
Момичета, само аз ли имам чувството, че съм кофти майка? Все изпитвам някакви угризения, че не си гледам детето както трябва. Винаги когато мрънка или плаче, си мисля, че е защото не съм направила нещо като хората и изпитвам ужасно чувство на вина. Почвам да се чудя дали това е нормално, като за първо дете, или съм в някаква следродилна депресия?

# 563
Момичета, само аз ли имам чувството, че съм кофти майка? Все изпитвам някакви угризения, че не си гледам детето както трябва. Винаги когато мрънка или плаче, си мисля, че е защото не съм направила нещо като хората и изпитвам ужасно чувство на вина. Почвам да се чудя дали това е нормално, като за първо дете, или съм в някаква следродилна депресия?

Няма кои да гледа бебчето ви по добре от вас вие сте майка му (всеки иска майка си ) не вярвам да го оставяте гладно без надзор и да не се опитвате да го забавлявате така че се стегнете и не го мислете повече Simple Smile

# 564
Боже изобщо не го мисля това. Нямам търпуние някой да се прибере от работа и да го вземе малко. Може би аз съм лоша майка, но нямам вече нито кръст нито гръб от носенето по цял ден.

# 565
  • София
Не се тревожи, някои бебета плачат и мрънкат повече от други, но това няма общо с начина на гледане. Също така плачът е начин бебето да покаже, че има нужда от нещо - гушкане, смяна на памперс, да се нахрани, че му се спи (някои бебета просто не могат да заспят сами и имат нужда от помощ за това) и др - бебетата така комуникират, не мога да си кажат, като нас. Simple Smile Всичко е наред, нещата постепенно се променят. Когато детето е пътво, всяко нещо ни прави впечатление, защото поведението на възрастните е много по-различно и ако в семейството е нямало скоро друго бебе, просто сме забравили какво е да има бебе наоколо и колко естествени са някои неща, които са нетипични за възрастните и затова пораждат тези тревоги у нас.

# 566
Момичета, доста съм притеснена. Има ли някое бебе, което преди и по време на хранене да се изпъва като пирон. Опъва краката, разперва и стяга ръцете и диша тежко. След малко се отпуска и пак така по много пъти. Като я гушна спира да го прави. Случва се и като си играе.

# 567
Моята прави нещо подобно, но само докато се храни. Аз го отдавам на неотшумелите колики. Като я вдигна на рамо да се успокои за няколко минути и ѝ минава.
Относно вината-аз в началото се чувствах така, а и всеки ми казваше как да си гледам детето. От вина една вечер я претоплих.
Моето дете само да види, че има някой допълнителен чифт ръце и цял ден не можеш да ѝ затвориш устата. Като сме само двете е коренно различна. Решила съм, че ще я записвам на курсове по актьорско майсторство, явно има дарба😁

# 568
Здравейте , това с изпъването и стискане на ръце , може да е ако нослето е запушено и неможе да си вземе въздух , особено по време на хранене.

# 569
Здравейте, момичета! Изпитвате ли дискомфорт/болка при секс след раждането? Колко време продължи?Confused

Общи условия

Активация на акаунт