Избор на сушилня - Тема 13

• 58 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • на Мелмак
Смег има в магазите с транспортни дефекти. За ВУ не знам.

# 511
EMAG. bg продава SMEG също. https://m.emag.bg/sushilni-za-drehi/brand/smeg/c

https://www.smeg.com/dryers/

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 19:09 от niljaniljo

# 512
  • Пловдив
Не знам какво се продава по магазините с транспортни дефекти,ВУ...Това,което е на сайта на вносителя не е всичко от SMEG,имат много повече уреди,но доставят по заявка и цените са високи(меко казано),преди 2мес. смених пералнята(8-годишна Bosch i-dos),първо към SMEG се насочих,но цените на пералните започваха от 2500лв,а на сайта има само един модел за 1000лв.Заслужават си парите,ползвала съм уреди SMEG!

# 513
Smeg има 3 модела сушилни машини.
https://www.smeg.com/dryers/
Пералните са повече
https://www.smeg.com/laundry/washing-machine/

# 514
Разликата със и без термо помпа е в сметката за тока.
Защото друга няма.
Днес си направих тест с едно пране и две сушилни - с и без термопомпа.
Пране от една пералня, равномерно разпределено за двете сушилни (по две хавлии, две кърпи, две калъфки и по един голям долен чаршаф, напълно еднакви, дори по цвят. По принцип деля хавлиите от по-тънкото пране, но сега исках да видя резултатите). От термопомпената излязаха по-намачкани. Хавлиите бяха много странни - влажни в средата и пресушени в краищата, чак власинките са като прегладени. Най-неприятно е, че натрупаните прахчета са наелектризирани и залепваха за горния филтър. За първи път ми се наелектризира пране.
Плюс за термопомпената е, че не се усеща никакво затопляне на помещението (това през зимата ще ми липсва). Не е по-тиха, дрехите бяха по-горещи, отколкото ги извади старата, времето за сушене е 30 минути повече при термопомпената.
Ще направя опит и с ризи.

# 515
  • София
Папиш, моята е с термопомпа, кърпите излизат напълно сухи и пухкави, няма наелектризиране, а на кърпи не ползвам омекотител.
Сушила съм и с чаршафи и калъфки. Калъфките ми се обръщат наобратно и в ъгълчетата остава влага, но всичко друго е идеално сухо, без пресушаване. Дори не знам какво е това, моята никога не го в правила. Намачкани кърпи никога не съм имала. Чаршафите не са идеално гладки, но ги сгъвам веднага след сушилня и после нямат гънки.
Наелктризират ми се само ризи, панталони, поли и тях ги пера с омекотител, после нямам проблеми.

# 516
Моята също е с термопомпа - никога нищо не ми се наелектризирва. Омекотител не слагам, хавлиите излизат сухи и меки.
Имам обаче 3-4 разкривени тениски, независимо от програмата. Едната например е пусната само на освежаване със студен въздух и пак се изкриви  Flushed. При по-плътните блузи няма проблем.

# 517
  • София
Ех споменавайте и каква марка е, освен термопомпата 😁 Изпуснах вече промоцията и без това...

# 518
Ех споменавайте и каква марка е, освен термопомпата 😁 Изпуснах вече промоцията и без това...

Моята е Самсунг.

# 519
Защото друга няма.
Днес си направих тест с едно пране и две сушилни - с и без термопомпа.
Пране от една пералня, равномерно разпределено за двете сушилни (по две хавлии, две кърпи, две калъфки и по един голям долен чаршаф, напълно еднакви, дори по цвят. По принцип деля хавлиите от по-тънкото пране, но сега исках да видя резултатите). От термопомпената излязаха по-намачкани. Хавлиите бяха много странни - влажни в средата и пресушени в краищата, чак власинките са като прегладени. Най-неприятно е, че натрупаните прахчета са наелектризирани и залепваха за горния филтър. За първи път ми се наелектризира пране.
Плюс за термопомпената е, че не се усеща никакво затопляне на помещението (това през зимата ще ми липсва). Не е по-тиха, дрехите бяха по-горещи, отколкото ги извади старата, времето за сушене е 30 минути повече при термопомпената.
Ще направя опит и с ризи.

Нещата не опират (само) до термопомпата. От термопомпата е по-дългия цикъл на сушене и липсата на затопляне. Мачкането, неравномерното изсушаване и наелектризирането е от сушилнята, не от термопомпата. И колко топли си извадила дрехите пак е въпрос на програма - колко по-рано обикновената сушилня е изключила затоплянето.

П.П. Никоя сушилня не може да изкриви дреха. Изкривените дрехи са от лошо кроене и лошо ушиване.

# 520
П.П. Никоя сушилня не може да изкриви дреха. Изкривените дрехи са от лошо кроене и лошо ушиване.
Черна станция, вероятно е така, но нови тениски сега ме е страх да пускам. Явно пълно щастие няма Sunglasses

# 521
Оказа се, че моята АЕГ серия 8 е наистина куца бройка като цяло. Пера с нова пералня, обороти на центрофугата 1000 и цял ден не можах да изсуша едно яке - два пъти програма за якета, веднъж синтетика, веднъж микс, веднъж спортни и накрая го проснах за доизсушаване на стайна температура. Олекотена завивка на 1000 обората се въртя два пъти на програма завивки за да излезе суха, но пък имам рекламация от ползвателя й, че преди е била някак по мека и приятна. Това, че прането е въртяно на 1000-1200 обороти не реши проблема с шума, който съгласно характеристиките трябва да е по-малък от центрофугата на пералнята, но е доста по-силен и с влагата, която изпълва помещението около 17 кв. м. При всяко сушене. Проверихме нивелацията и според мъжа ми е почти идеална.
И така въпросът ми е какво още е възможно да не правим правилно като ползватели. Чистя и филтъра вътре на вратата и този отдолу. Като чета характеристиките на модела си казвам, че уреда би трябвало да е страхотен, но като го използвам все се ядосвам с него. Преди поне въртеше против измачкване след края на програмата. За това научих от темата и тъкмо започнах да се възползвам от тази екстра и сушилнята спря да върти след края на програмата. Тази функция от какво може да се е самоизключила след 2г. ползване, защото не сме я изключвали, дори не знаем как.

# 522
  • София
Рори72 - имаш си упътване - прочети си го внимателно. Ако го нямаш свали си го от нета. Въртенето след края е опция, която явно по някакъв начин сте изключили. При мен (АЕГ 7ма серия) е с натискане на 1 бутон  до колкото помня (отдавна не съм го променяла). Кой знае още какви функции си напускала, като например за ютия/гладене, които оставят умишлено дрехите влажни.

# 523
Това с ютията си е програма и си се включва механично с копчето за програми, но ще огледам функциите, които се задават електронно. Освен неволно да сме изключили въртенето. Тъй като не сме го включвали си мислех, че е фабрична настройка за модела на уреда. Благодаря! Пак ще прегледам ръководството.

# 524
  • София

Беко 8506

Общи условия

Активация на акаунт