Избор на сушилня - Тема 13

• 58 809
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Шушкави якета с мембрана, а особено и с подплата, не могат да се центрофугират, най-много да им повредиш мембраната. Това е защото функцията на мембраната е да не пропуска вода, а центрофугата се стреми да изкара водата през плата. Ясно, че не става. За по-прости якета работи, но пак не съвсем.

Аз установих, че ако суша на макс, а не на гардероб, кърпи и други неща стават по-корави. Сега суша на средна степен и хем по-кратко ми дудне, хем по-малко енергия, хем са по-мекички и по-малко намачкани и не са пресушени

За програмата против намачкване са ти казали - веднъж включена тя си остава така и затова дълго време си я ползвала без да се усетиш. Но после си я изключила случайно и тя си остава така.

# 526

И така въпросът ми е какво още е възможно да не правим правилно като ползватели.

Да се отървеш от този уред Confounded

# 527
Има ли предимство сушилня с турбина или е само още нещо, което може да се развали?

# 528
Има ли предимство сушилня с турбина или е само още нещо, което може да се развали?
Турбина или термопомпа?

# 529
Ами турбина... и термопомпа. Да не би да са имали предвид термопомпата, като ми казваха турбина?

# 530
Аз не съм чувала за такава с турбина. Иначе за термопомпа - това е по-добрият вариант.

# 531
Наличието на термопомпа не е единственият критерий за качество на сушилнята.
Потребителят, който описа сушенето с двата вида машини, явно има по-качествена такава без термопомпа.
Моята е с ТП. Не наелектризира - изпробвано многократно с пране изпрано без омекотител. Моята сушилна е с йонизатор.
Критериите, по които суша са цвят и вълна.
Освен вълната, останалото пране ми е смесено - чаршафи, хавлиени кърпи, тениски, бельо, анцузи, суитчъри... едно с едно еднакво няма.
Всичко излиза идеално сухо и ненамачкано.
Е, къде е проблемът на потребителката?

# 532
Моята е с тп и без йонизатор - не наелектризира. Аег. Суши всичко.

# 533
Ползвам 2 вида - електрическа, с термопомпа, Кенди. Мачка чаршафите мъничко, всичко е сухо и пухкаво, няма фалове със съсипано нещо.
Самсунг, газ, изпарителен тип - не мачка, суши всичко за час, нямам нищо съсипано.

# 534
  • София
Вчера отнесох тази Бош:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR87TW0BY/p/683961

Има акция на ТБАй за изплащане без лихва.

Днес вече направи 3 цикъла сушене, доволна съм и се родих отново.

Изкривените шевове не са от сушилнята, както е казала и Черна станция, от лоша кройка са и смаос изпиране пак ще се изкривят. Така е с евтината конфекция.

# 535
Не само евтината конфекция прави този номер, за съжаление Sad.
Въпросното усукване се случва още в процеса на пране, сушенето няма отговорност към това.

# 536
Оказа се, че моята АЕГ серия 8 е наистина куца бройка като цяло. Пера с нова пералня, обороти на центрофугата 1000 и цял ден не можах да изсуша едно яке - два пъти програма за якета, веднъж синтетика, веднъж микс, веднъж спортни и накрая го проснах за доизсушаване на стайна температура. Олекотена завивка на 1000 обората се въртя два пъти на програма завивки за да излезе суха, но пък имам рекламация от ползвателя й, че преди е била някак по мека и приятна. Това, че прането е въртяно на 1000-1200 обороти не реши проблема с шума, който съгласно характеристиките трябва да е по-малък от центрофугата на пералнята, но е доста по-силен и с влагата, която изпълва помещението около 17 кв. м. При всяко сушене. Проверихме нивелацията и според мъжа ми е почти идеална.
И така въпросът ми е какво още е възможно да не правим правилно като ползватели. Чистя и филтъра вътре на вратата и този отдолу. Като чета характеристиките на модела си казвам, че уреда би трябвало да е страхотен, но като го използвам все се ядосвам с него. Преди поне въртеше против измачкване след края на програмата. За това научих от темата и тъкмо започнах да се възползвам от тази екстра и сушилнята спря да върти след края на програмата. Тази функция от какво може да се е самоизключила след 2г. ползване, защото не сме я изключвали, дори не знаем как.
8 серия е куца, да. Виж и почисти сензорите външно.

Хванати са на пластмасово легло с 2 винчета. Може да е пълно с мъх и да не отчита. Или излезли уплътнители от строя във вътрешността на СМ. Извикай си техник, защото може вътрешността на "питата" на топлообменник да е с натрупвания, които отпред не са видими. Успех и сподели резултати.
П. П. Сензорите чисти с мека кърпа и оцет.

# 537
Това с ютията си е програма и си се включва механично с копчето за програми, но ще огледам функциите, които се задават електронно. Освен неволно да сме изключили въртенето. Тъй като не сме го включвали си мислех, че е фабрична настройка за модела на уреда. Благодаря! Пак ще прегледам ръководството.
Това с ютията ти си го направила така и затова са ти мокри дрехите. И колкото и пъти да пускаш, все ще са мокри. Вземи си книжката, чети и това с ютията го направи да показва ГАРДЕРОБ. Май не е куца бройката....

# 538
Вчера отнесох тази Бош:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR87TW0BY/p/683961

Има акция на ТБАй за изплащане без лихва.

Днес вече направи 3 цикъла сушене, доволна съм и се родих отново.

Изкривените шевове не са от сушилнята, както е казала и Черна станция, от лоша кройка са и смаос изпиране пак ще се изкривят. Така е с евтината конфекция.

Категорично шевовете не са изкривени при прането, а от сушенето. И съвсем не става дума за евтина конфекция Confused

# 539
Няма значение колко скъпи са, но това кривене не е уреда, а от скапано кроене. Посукват се. Имам и аз няколко такива. Една на ТомиХилфигер и една на Оливър са толкова криви, чак на верев го изкрват. Една на МаксЕндКо пък направо в боклука замина.

Общи условия

Активация на акаунт