ОСМОКЛАСНИЦИ шестици редят, мама и татко в Школо ги следят

• 32 400
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Разбирам те. И на моят все това
му беше в устата. Обади се на негов съученик, майка му всеки момент щеше да ражда и му каза че не само той щял да става батко.

# 376
Синът ми плува от втори клас. Старателен е, но на море не обича да плува, а да си шляпа и скача във водата. Издръжлив е на физически натоварвания, но не ги обича. Колело така и не заобича, обича футбол предимно като фен, но и да играе (вратар). Най-малко понася директно слънце и жега. В природата се чувства добре, на разходка с кучето на дядо му, ходи ежегодно на лагер във ферма с коне. Общителен е, добряк, спокоен и балансиращ в компания. Много добре се отнася с малки деца. Предпочита телефон, РС, PS пред всичко друго. В училище е отговорен, но не му е приоритет от душа...би предпочел вечна ваканция. Не е амбициозен, няма спортна злоба, но го боли като не се справя или губи неговият отбор...бързо му минава всичко. Вкъщи си слага дрехите за пране, но за стаята...би се превърнала в нещо ужасно, ако не я почиствам. Абе, добро, незлобливо, ведро дете, което съвестно си отмята задълженията, но си го интересуват и го вдъхновяват забавленията.😀

Това е моят син! Blush
Без лагера с конете Simple Smile

# 377
Той твърдеше, че на полилея в стаята ѝ висял сутиен, но все пак мисля че хиперболизираше (нали това е изразното средство).
А над моята, на полилея, виси хартиена русалка по модел от Крокотак. Името й е Матилда. Матилда е с избелели цветове, лепена със скоч, но хлапя не дава реч да се издума за премахването й. Очевидно русалката е връзка с детството, с приказното, от което е лишена не самоволно. Като цяло все още е много повече дете отколкото тийн и трудно се разделя с детството.
И при нас стои една Малтилда от четвърта група на детската градина, залепена на страницата на гардероба, точно срещу легото на Нети. Формат 70/100 см. Наполовина е нарисувана от нея( по вертикална ос),  другата половина - от приятелката и. От градината до ден днешен все се "мъкнат" заедно в един клас и училище ( вече трето). Та, нашата Матилда е много страшна! Години наред ми предизвикваше стрес, отваряйки вратата на детската, но децата си я кътат.
Joy  Планирали сме основен ремонт на стаята им, премахвайки всички жирафчета, хипопотамчета и тем подобни от стени, пердета и кувертюри. Повдигнах въпроса за Матилда, но нещо смениха темата. После Нети каза, че е произведение на изкуството. Май и внуците ще отгледаме с нея. Joy
Като характер, Невена е изключително обран човек, за разлика от сестра си. Рядко показва емоции и е трудно да разбереш какво и е в душичката. Учим се и говорим постоянно за това, че когато нещо я тормози, по-добре да сподели. Не се карам за оценки, позволявам много неща, които други родители не позволяват, говорим на всякакви теми и гледам да не критикувам, а да давам съвети. Не крие неща, които е правила - алкохол на лагера, опитване на вайп ( не знам дали се пише така), гадже миналата година. Но, понякога, не мога да вникна в емоциите и. Вчера две от приятелките и, без знанието на родителите, решили, че ще ходят на разходка с влак до Пловдив ( разходката е днес). Пита дали може да отиде с тях. Не и позволих, защото поради други занимания, не се беше подготвила в събота. Казах: "Следващия път!". Стана ми хубаво, че не крие факти. Но, пустите му емоции...

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 22:17 от petenka1983

# 378
  • София
Моята е танцьорка. Спортните танци са смисъла на живота и. Много от приятелите и, с които започнаха на времето, вече се отказаха, а при нея е точно обратното - все повече се настървява. Почти всеки ден тренира. Отделно взема уроци по балет, защото балетът е в основата на всичко, отделно тренировки по обша физическа подготовка.

Гледат се всички известни танцьори в ютюб и се  преиграват хореографиите им. В резултат на това разви страшно хармонична и красива фигура, много е здрава, отделно от ходене по състезания стана много организирана, може да носи 100 дини под една мишница и най-важното - не и мига окото в критична ситуация. Имаме цял гардероб бални и латиноамерикански рокли - ако някой ще ходи на бал или на карнавал сме насреща да услужим.

Иначе е много конкурентен и амбициозен тип, но е много прагматична и енергоспестяваща.

# 379
Ех, че хубаво, описваме слънцата си!
За да не повтарям описание - като на Слънчевата е моето дете - карате, таекуондо, ски, плуване, водна топка, волейбол, бокс, фитнес, ММА, тенис на маса и дори билярд... Всичко, което се движи се и кара, обича да излиза, обича да играе на игри (дори книги - игри обича). Помага ми много и във всичко.
Не се срамува от мен, дори съобщава на компанията си: "Това е мама", да си знаят че не съм нежелана. До преди няколко месеца посещавахме един и същи фитнес, понякога по едно и също време. Имаше приятелчета, които го бъзикаха, че не можел да се отдели от мама, но упорито отказваше предложението ми да се преместя на друго място. Накрая си намерих оправдание и се преместих, а сега и той иска още една карта, че да идвал с мен на комбат Joy

# 380
  • София
Любов струи на талази от темата днес. Много е хубаво! Heart
Моята е умна, дива и мързелива. Освен това е и голям инат. Науми ли си нещо, минава през огън и лед, но постига своето. Обича големите компании, тъй като в такива израсна. Има много приятели и е верен приятел, но разочарова ли се веднъж, не намира никога път обратно. Шумна е, дразни брат си и ме вбесява до изтощение. Беше ревливо бебе, сладко и послушно дете, а сега е ужасен пубертет. Надявам се обаче да стане разумен възрастен.
Съвестна е и има добро сърце. Отдава й се всичко, с което се захване, но бързо й омръзва. Не се страхува да прекрачва граници и да опитва. Разхвърляна е, но организирана, когато го пожелае. Мисли се за голяма, но за нищо на света не би се разделила с някои от любимите си вече прокъсани плюшени играчки и кукли от детството и осуетява всеки мой опит да ги хвърля или подаря.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 00:07 от jenap

# 381
Гледам малко нови отговори в старата тема викам ааа не съм изтървала нищо.. И хоп то нова имало, че и към средата стигнала.
За анкетата не гласувах защото съм от Варна..

# 382
  • София
Синът ми е мързеланко, вкъщи не иска да пипне нищичко, не може да пее, да танцува и да рисува.. Smile
Тренира няколко години плуване, после футбол - това е неговата страст, обожава футбола и като фен и като играч. В момента основно освен с училище се занимава с Brawl stars турнири (много се ядосвам, телефона не излиза от ръцете му). Иначе е много добро и разбрано дете, все още се случва да излиза с мен някъде, но се надява да не срещаме негови приятели. Като е навън си комуникираме по месинджър, да не го излагам, че говори с майка си.

# 383
Аз плувам /ММ не плува/, карам колело /тук и четиримата членове на семейството сме добре/, играя добре карти /без бридж/, карам сносно зимни кънки, знам английски и донякъде немски език и съм добра с математиката и дотам. Не шофирам, не плета, не шия гоблени, не владея музикални инструменти, не знам нотите и не мога да нарисува Ни-що. Изобщо с изкуствата съм скарана, но съм много добре организирана и мога да направя план за деня до минути и почти да го спазя.
Синко е развейпрах, започва зле ФЕГ-а, той всяка година в началото е зле, после се засилва, надяваме се и тази година да е така. И той плува и кара колело, много ходи по гаджета и с това се изчерпват специалните му умения. Момичетата го харесват, момчетата също - социален е, бързо се вписва навсякъде, много контактен, разбира се с всякакви деца, но е ужасно мързелив и не може да се заинтригува от никой учебен предмет. За момента с френския е най-добре, сиреч с най-голямо удоволствие се занимава, но не достига някакви висоти. А, изобщо не е конкурентен, постоянно ми казва, 'това не е състезание', включително - дръжте се да не паднете - и за НВО-то в 7-ми клас!
Вчера седна да помага на сестра си с първокласната математика и чингелчетата.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 12:02 от Анонимен

# 384
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Брей, че интересни теми сте подхванали и тук и в петокласната тема. 3 часа не мога да ви изчета.
Не съм сигурна как точно да опиша дъщеря ми... Съвестна и и ученолюбива, когато сама реши, а не аз когато кажа. До скоро ходеше на всякакви спортове, но 7-ми клас й дойде в повече и отказа всичко, освен народните танци. Сега, защото е втора смяна и до тях не стига и й е много мъчно. Чака с нетърпение да стане първа смяна, за да ги поднови. Кара колело и плува, волейбол тренира и обича да играе баскетбол и футбол с момчетата. В къщи чистенето, бърсането на прах и прането, както и гладенето на техните си дрехи изпълняват децата. Рядко, ако са болни или имат наистина основателна причина, за да не го свършат, аз се намесвам в тези дейности. Много е устата и пряма, всичко сега и веднага трябва да се каже - дали на нас, приятел или учител (от което често си пати).
И двамата са много гушливи, като голямата не се притеснява да го прави и на публични места. Много обича да ходим заедно и даже да ме държи за ръка.
В събота беше големия купон за РД. Разбирайте 16-дечурлига от 12 до 17 годишна възраст. Аз също бях поканена. Много се забавлявам  с приятелите й купона беше на шест. Кючеци, бира и много конфети. Добре, че сме отдалечени от селото, та последния рейс беше в 22:10 и всичко приключи. За 10-тина минути всички чинии и чаши бяха в мивката, столовете на място, масите избърсани, конфетите изметени...все едно нищо не е имало. Много ме впечатлиха!

# 385
  • София
ninanb, честито порастване и на твоята щерка! Да е жива и здрава! И аз с петокласната тема се овърголих и обърках кой, кога и къде е имал РД. Пък нали не ми се работи и само надничам във форума.

# 386
Здравейте!Моята щерка много обича да готви.Сладкишите са и слабост,а какви козунаци меси само 😊.В някой неща ме надминава и съм много горда с това.Тя е много скромно,отговорно и тихо дете. Не е по спорта,като малка не слизаше от колелото,а сега не мога да я накарам да се качи.Обича да слуша музика.Понякога рисува.За почистването помага когато я помоля,пуска пералня,прахосмукачка,простира прането.

# 387
  • София
Много интересна тема сте започнали. Трудно ми е да опиша моя юнак. Енергоспестяващ, много умен, но и много мързелив. За 7 години, така и не се научи да учи качествено. Пристрастен е към технологиите, трудно излиза навън, но и до сега не е имал много приятели за да излиза. Обича всички космати животинки и не подминава коте или куче на улицата. Ужасно е разсеян и постоянно забравя или губи неща, които за него са маловажни . В момента съм доста притеснена, че много качи килограмите. Кара с удоволствие ролери, плува добре, кара колело, но вече не е неговото. Временно се увлече по ските, докато баща му не го качи на Лалето и от тогава не го влечат толкова. Много чете, и на български и на английски. Надявам се да понаучи и немския, но за сега не дава такива признаци.

# 388
Ха-ха, тук стана като на “сгледа”: харесах си вече няколко снахи; насреща мога да предложа засега само висок хубавец... другите черти ще ги спомена като позагладим ръбовете. Пожелала съм му първа сърдечна връзка с най-красивата
 “зубрачка” от випуска пък дано и аз да видя малко повече хъс за учене!

# 389
  • В средата на времето
Lusi14, как се чувства твоето момиче, адаптира ли се вече?

ninanb, да ти е жива и здрава девойката! Пожелавам и щастие и много успехи в това, което харесва да прави! Simple Smile

selena6, и при моя син има проблем с бързо и много качени килограми в последните две години. Той уж внимава какво яде и наистина е спрял доста неща, но като няма никаква физическа активност, не се случва нищо почти. Казвам му, че трябва да започне отново да спортува, но не ме слуша и това е...Rolling Eyes

Дами, споделете (може и на ЛС) от кой летен лагер са доволни децата!
Aко може да не е на ЛС, че и мен ме интересува. Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 14:24 от Adora Belle Dearheart

Общи условия

Активация на акаунт