ОСМОКЛАСНИЦИ шестици редят, мама и татко в Школо ги следят

• 32 206
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Броих страниците в тетрадката-речник. Без днешните са около 1140, като в тази бройка са включени и малко изрази. Езика е немски.

# 91
"Французойчетата" ще ускорят темпото. Да не забравяме, че първите десетина дни се учеха да четат! Това не е проста работа Wink

# 92
  • В средата на времето
Пусто любопитство значи...Joy Сега му погледнах тетрадката (докато още не се е прибрал) - задължителните думи, които трябва да пишат по 10 пъти, нямат и 300...към 280 са (той другите не ги записва... и да има други).

# 93
  • София
А моят син сега е с арабски и пише, каквото пише и учи, но никакъв контрол не мога да упражня Laughing
От 1 до 7 клас беше с японски и в началото ми беше забавно да уча с него (до към 4 клас), но втори екзотичен език не мога да си причиня.

# 94
  • София
Някой знае ли какво се случва със Sculpture? На мен би ми било много неприятно,ако не мога да си пиша в темата/те....

# 95
При нас са около 600 думи и изрази в речника. От две седмици са наблегнали на граматика + включена в нея лексика. Имат по 3 писмени контролни на седмица - граматика + няколко думи в основните часове, само лексика на занималнята, диктовка ( на едно от двете места). Устно ги изпитват върху заучени текстове или самостоятелно създадени такива, а миналата седмица имаха за задача да направят кратък филм/клип/запис на тема "Моето семейство". Изключително интересно се получи! Имаше "сглобки" на снимки, видео файлове, говор на децата и настоящо присъствие на членовете на семейството, изиграно по различен начин.
Относно Скулптурата, предполагам, че е банната за известно време. Друг е въпросът, дали ще възкръсне след бана или ще продължи по нов път. Wink

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 20:51 от petenka1983

# 96
  • София
Аз преди малко се сетих и проверих - имаме билети за театър на 9-ти ноември от 19:30. Ако срещата (доколкото показва анкетата) е тогава, дано е с по-ранно начало, за да успея поне замалко😒

# 97
  • София
Ще те изчакаме след преставлението.

Не сравнявайте броя взети думи. Едни преподаватели в началото наблягат на лексиката, а други - на граматиката. До метод на преподаване е.

# 98
Дъщеря ми каза, че са взели около 700 думи досега. Френски учи.

# 99
Интересно ми е в езиковите гимназии как стои въпросът с часовете ФУЧ - език (2часа/седмично), ето защо:
при записването ни дадоха да попълним заявление за участие в този ФУЧ, обяснявайки, че било хубаво да се ходи. Попълнихме, разбира се. Повече не чух нищо за него.
И сега, месец след началото, задавам аз въпроси как и кога се случва той, и какво се оказва: много били желаещите, местата били 28, и по неизвестен (за мен) принцип, са избрани кои да го посещават. Единствено е ясно, че Не са класирани по бал.
В друго училище и с друг предмет, не език, бива даван свободен достъп на всички желаещи до тези часове; друг е въпросът, че една учителка води на два класа предмета, и почти всички от двата класа ходят на ФУЧ-а, и е навалица...

# 100
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Nara на щерката ФУЧ е френски, учи в 18-то френски. Много ми беше интересно, защо госпожата по основния език започна първите 4 часа с кратки диалози за представяне, кой как се казва, на колко години е и някакви прости неща, а то според мен, защото на следващия ден имаха ФУЧ с госпожа носител на езика... как се казваше не съм сигурна. Много се забавляват там опитвайки се да създават контакт, като госпожата не знае български, но английски да и се прави, че не ги разбира. Там часовете са комедиини според щерката, но много разпускащи.

# 101
ninanb, благодаря за отговора!
Но питането ми не е толкова върху това какво се прави там - защото идеята е подготовка за състезания и олимпиади - колкото до това кой го посещава, има ли подбор и как се осъществява той.
А два часа подготовка допълнително седмично, при навито да се подготвя хлапе, не се изпускат току-тъй Joy

# 102
Nara, точно влизам да питам същото. Определено подборът не е по бал.
И другото, което не можах да разбера е, какво - ако не ходиш на този ФУЧ, не можеш да се явиш на олимпиада ли? Дъщеря ми се опита да ми предаде ситуацията, но не съм сигурна, че разбрах напълно. Ако и в другите класове е влязла госпожата на А клас и е говорила за ФУЧ, олимпиади и запълнени 28 места, бихте ли предали какво са разбрали вашите деца, за сверка.
А аз мисля да отида в часа за консултация на класната и да си задам въпросите на организационна тема.

# 103
Задължително питайте. ФУЧ не е задължителен, но ако е подадено заявление ( декларация или както там е озаглавено) детето трябва да го посещава. Това са учебни часове. Няма класиране. Не е като някой проект, в който желаещи се приемат до попълване на бройката. Олимпиадите нямат нищо общо с ФУЧ. Не могат да откажат участие на ученик само защото не ходи на ФУЧ по предмета. Ако се опитат да го направят, има начини да се реагира.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 23:04 от Анонимен

# 104
Мойта щерка е на ФУЧ по Изобразително изкуство, като я записвахме можеше да избира м/у ИИ, Комп.технологии, БЕЛ и Математика, изрично предупредиха, че ако попълним заявлението часовете стават задължителни и пишат отсъствия.

Общи условия

Активация на акаунт