ОСМОКЛАСНИЦИ шестици редят, мама и татко в Школо ги следят

• 32 374
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Това  плетене, предене,  тъкане и всичко що се прави с ръце - забрави. Моите са две леви. Joy Ако бях се родила миналия век, незадомена щях да си остана, а децата ми голи и боси.
Иначе и аз всичко карам - ски, коли, колело.. плувам без да се давя, гмуркам се и се катеря. Където и да ме покани някой с него да ходя, няма да се изложа. Подготвила съм се. Децата си също. Kissing HeartKissing Heart

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 11:48 от jenap

# 331
  • София
Всичко мога. И да пея дори. Но околните не можели да ме слушат. Ами техен си проблем, аз си го мога. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 332
  • Sofia
А такаааа, Сиси, чудесен подход Hands Plus1 По-добре да пробват в наше присъствие Hands Plus1 Пък за подготовката на девойката, добре сте се справили Wink

За децата искам да умеят да плуват, да карат ски и колело. Горе-долу сме го постигнали (малката нещо с плуването още се мъчи).

Удават ми се всякакви ръкоделия, но толкова много се занимавах като малка и млада, че сега нищо не ми се пипа (до 20-годишна си изплетох плетенето за цял живот - всички баби и лели от квартала идваха при мен да им разгадавам плетки и да им обяснявам). Даже малката се научи да шие при баба си, а тя не си пада по тези неща, но майка ѝ няма желание и нерви да ѝ показва. Сега помагам само в училищните проекти - последната седмица луда станах от тези на третокласничката. Даже онзи ден за един проект по английски баща ѝ разпечтва, тя оцветява, брат ѝ превежда, аз рязах и лепих Trollface Някаква кутия за благодарности правихме с квилинг - толкова я харесаха, че ни възложиха още 2 Confounded

Спунк, запеем ли на сбирката... не мо'ат ни спрат Laughing

# 333
  • София
И аз съм от клуба на можещите във всичко, що е свързано с движение-това скачане, тичане, каране на всичко наземно, цар съм. Обаче с плетки, бродерии и ръчен труд съм с две леви. Добре, че живеем в други времена, че нямаше да се котирам никак.

Спунк, 😜 на срещата ни трябва да дадеш тон за песен 😆

Сиси, напълно споделям 👍ми така де, няма да се излагат щерките

# 334
Мога да плета, шия и бродирам, но  не се научих да плувам и карам колело.
Санака напомни ми за познат шофьор, 5 Мин той и останалите пътници убеждавали една баба, че седалката е за шофьора, как се е докопала до нея в маршрутката- случка от преди 15 години. Та може да пробваш.

# 335
  • София
О, аз мога да пея толкова хубаво, че преди много години в "Библиотека" ми подариха една бутилка уиски, за да сляза от караокето и да не се качвам никога повече.

Колело не съм карала от години, но това не ми попречи преди няколко дни да обясня на малката, че ако се наклони в завоя ще го вземе с много по-висока скорост, че задната спирачка е само за красота и как да позиционира тялото, за да не се обърне напред при спиране. Тя само поклати глава и измърмори: "това не е мотор!"

А колкото до рисуване и всякаква арт дейност, съм пълна трагедия. Детето още в детската градина спря да ме моли за помощ.

# 336
  • София
Ама как си личи какви амбициозни мами сме се събрали тук. Уж за неможенето си говорихме, ама пак към моженето обърнахме темата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 337
  • София
Явно е уикендът на откровенията Simple Smile
Да се включа в моженията и неможенията: мога да карам кола и колело, плувам добре, плета, но ме отегчава.
Не мога да рисувам, да карам ски и да пея. Не разбирам нищо от отглеждане на зеленчуци и не разпознавам пресен лук от пресен чесън, както и магданоз от керевиз. (Много срам съм брала по сергиите на пазара за това)
Ходенето по планина съм си го взела преди 30+ години. Тогава родителите ми ме влачеха по Витоша всеки уикенд с преходи от 10-12 км/ден. Пресметнала съм, че ми е достатъчно за целия живот и сега кротко си отглеждам 100+ кг с книжка в ръка.
Щерката я натиснах да се научи да плува. Прави го по-добре от мен, но мързелът ѝ е по-голям от моя...
Бях я записала на допълнителна школа по английски и немски, но в движение се наложи да заменя английския с иврит и фитнес.
Много ме привлича кръга (може и кръгла маса) по групички на неможене, ама каквато съм любопитна, сигурно ще кръстосвам и по други кръгчета Wink
Вече нямам търпение да видя кога ще е срещата.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 23:10 от Fair Lady

# 338
  • София
За тези, на които им се иска да плетат - аз не мога, но дъщеря ми се научи от филмчета в ютюб. За мен беше впечатляващо да я видя с игли и кълбенце пред монитора. Simple Smile

# 339
Карам колело от  много малка. Но, реакцията на сина ми, който  като се качих и карах колелото му, беше.. "Мамо, ама ти можеш да караш" 🤔
Е, то и майките са били деца някога. 😉 А, като се набрах на новия му лост/втори път не го направих/, ококори едни очи. 😜

# 340
  • Варна
Не мога да решавам задачи и да пея. Все още съм много добра в повечето спортни дисциплини. Моят доста музикален син имаше май две двойки миналата година по музика. Имаше доста странна love and hate връзка с учителката.

# 341
Я кажете сега за децата какво могат. Моето се справя с ученето и много хубаво си гледа телефона. Целият уикенд не й стига да си даде дрехите за пране, но иначе не трябва да й се рови. Преко сили си отнася приборите за хранене до мивката. Който я вземе, на разходки, гмуркане, колоездене и ски само трябва да я води.
Аз съвсем определено не мога да пея, ама и не го правя.

# 342
Я кажете сега за децата какво могат.
И моят много добре си виси на компа и телефона, царството без ел.дневник приключи за негов ужас.В сряда класният и оправил регистрациите и имаме информация. Вчера класа им се е включил в Похода  за свобода.
Иначе дрехите и аз напомням, че не могат сами да стигнат до пералнята, има задължение да хвърля боклука, да купува хляб и да подрежда масата за вечеря.
Детето ми е набор 2006 тръгнал с набор 2005 на училище, следя 7-та тема и опита ми да дам съвет не бе приет добре, радвам се че съм с вас.

# 343
  • В средата на времето
Моето може да мързелува за шестица. Simple Smile Копютъра и телефона е ясно. Може да плува, но не го прави и колело може да кара, но не го влече. Изобщо не е outdoor човек. Бяха им пускали въпросник в Първа за интересите ми, за да ги насочат към съответен клуб. Там имаше един въпрос "Какво бихте правили, когато сте сред природата" и след всички изброени възможности и празно място, за да допишеш. Моето написало "Ще се прибера вкъщи". Simple Smile Много добре му се отдава да мърмори, влече го историята и по-точно всичко свързано с Първата и Втората световни войни. Там е като енциклопедия. Фен голям е на всичко американско, за разлика от мен, и все водим някакви "войни" на тази тема. Simple Smile

# 344
  • Sofia
Adora Belle Dearheart, смея се с глас, а и го прочетох на моя син - почти 1:1 са с тази разлика, че сред природата му харесва. Обаче отговърт много ми хареса Grin На Bis младежът ли беше същият?

Общи условия

Активация на акаунт