Паническо разстройство - 39

• 42 599
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Аз независимо дали съм пила, или не съм пила, все съм си същата-депресивна и отчаяна. От три дни мотая 7 кг. конско месо, уж щях пастърма да правя.......на края ще се развали и ще го хвърля. Ама как така пък нищо не ми се пипва.

# 601
Яяяяя каква хубава тема сте захванали ..... Обичам винце, всяка вечер една чашка лятото зимата Червено, това ми е традиция с мезенце, много добре разпускам Stuck Out Tongue Winking Eye Wine Glass

# 602
И аз съм по червеното. Пък и наскоро лекар ми каза че не било вярно че червеното вино вдигало кръвното. И на мен това ми трябваше да чуя. Вечер по една чаша много отпускащо и успиващо ми действа. Обаче с бензо, аз съм писала тук, два пъти ми се случва да пия алкохол, гадно си е. Първо много бързо се напивам. И второ на другия ден ми е толкова зле. Обещала съм си че няма да прекалявам с бензо и алкохол. А с АД и алкохол нямам никакъв проблем. Абе изобщо, много хубава тема сте подхванали. Предлагам да я разнищим в детайли - "що е то алкохола и има ли той почва у наще чувствителни души" 😂
По въпроса на Георги
Аз се чудя друго - ние хубаво пием и правим всичко, но сумарно в месеца колко дни сте ОК нормални, и в колко ви изгаря отвътре какво се случва Simple Smile
  малко ме е страх да се похваля, но през почти цялото време се чувствам ок , спокойна и стабилна. Освен преди цикъл, 2-3 дни, което е нормално. Може би че в работата в момента нещата поулегнаха и е спокойно.  И като имате предвид, че намалих ципралекса на 1/2. Не се залъгвам че ще е все така. На периоди съм , но дай боже хубавите периоди да са по-дълги и на всички ви го пожелавам.

# 603
Аз съвсем нагла станах. Вкъщи ме търсят да ми предлагат работа-аз отказвам. Днес ме извикаха в езиковата гимназия за учител по философия. Ми не се чувствам ок. Пък и там са умни децата, не са като онези мангали, където бях... Малееее, голям недостиг даже и в провинцията на учители по философски цикъл. А си има и норматив и всичко. Мисля след нова година да се хващам с колегата да пишем дипломни и курсови работи. Поне се върши от нас и няма да ми действа на социалната фобия.Той изнемогва и не успява сам, ама аз искам да си усетя напълно предколедния дух и не ми се захваща от сега.... Днес съм хванала половинът да ми кълца конска кайма. Милинкият, нали е веге, с такава погнуса пипа месцето, чак ми е жал. Таман мислех да спирам алкохолът след Нова година, ама то точно тогава ще стане конското сушено месце и ще иска да пие вино.....

# 604
Малко да пофилософстваме
Мислите ли, че страховете и стреса, който изживяваме могат да отключват болестите от които толкова се страхуваме?
В буквалния смисъл, да си умрем от страх и внушение

# 605
  • София
Хич не ми се щеше да го споменавам, ама един приятел веднъж ми каза - "Човек сам си избира болестите".
Мисля го, да, но не ми се задълбава, че главата ми започва да омеква моменталически Confounded

# 606
Не, даже си мисля, че хипохондриците по-рязко боледуват.....не мисля, а някъде го бях чела. понеже търчим постоянно по лекари и си пием хапчетата, все пак вземаме някакви превантивни мерки.....

# 607
Хоп и аз тук...Алина много ми прилича на мен по страховете си...ама, аз нямам социална фобия, а такава от говорене по телефон 😑😑😑😑. Тези дни ми се налага да звъня много и всеки път е един ужас.
Аз не пия, не ми е добре после. С ципралекс като бях, си пиех без мярка и бях шест 😀.
Моите страхове са си с мен по цял ден (хипохондрия), та ще сменям ад.

# 608
Ми то какво значи да умреш от страх. Изпитваш силна паника вдигаш кръвно, пулс и те тресва инсулт или инфаркт. Мисля че е възможно. Аз преди като получавах ПА вдигах кръвно 180/100. И какво като е от паника. Има ли значение изобщо причината каква е. То всички дето получават такива гадни истории все е било от ядове, стрес, напрежение, проблеми. Що да не сложим и страха в тази група. Абе да не се случва на никого.

# 609
  • София
Дано не се случва, да. Алина, дано си права за хипохондриците.
Най-често си мисля, че имам рак. Не знам и аз къде точно, но със сигурност имам Grinning Като следващата ми мисъл е "Абе какъв рак бе, какво като имам, като инфаркта ще ме тресне по-скоро и няма да доживея да умра от рак" Grinning В момента ми е смешно, ама тези дни съм по-добре като че ли. Няма я гадната тревожност.
Здраве ви пожелавам, хора, и спокойствие.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 18:31 от miamim

# 610
miamim, аз имам един много близък приятел  психоаналитик и той поне от 25 години все ме тормози-"Хайде беее, ти още ли си жива. Имаш всички видове раци и си живуркаааш".....
Ивка, аз започнах преди 25 години със страх да говоря по телефона, но не взех мерки.....пиех при нужда лексотан, тогава все още ми действаше......После започнах да се страхувам от публични изяви, малко преди да защитя докторската си, а сега вече съм на етап страх дори от кафе с приятелка. Единствените хора с, които излизам, са сина ми и половинчо. миналата седмица се наложи да си взимам едни документи от работа и забравих да си пия клонарекса, краката ми се вдървиха, езикът ми се удебели и едва успях да си свърша работата....само дето не умрях от паника...

# 611
И като вдигаш какво? То не е така лесно да те тресне, ако нямаш заболявания някакви придружаващи. Само кръвно не може да те убие. Теди Рузвелт е живял с повредена клапа, сърдечна недостатъчност и аневризма с кръвно 240/180 цели 12 месеца и е умрял от бъбречна недостатъчност. Така че подценявате силата на организма. Няма умрели от паника, няма и умрели от внушения на болести. Единствените доказани случаи на умрели от страха хора е когато самолет пада и пътниците около 50% умират от сърдечен арест поради страха. Ама там е вече реален страх и идващия неизбежен край.
Ми то какво значи да умреш от страх. Изпитваш силна паника вдигаш кръвно, пулс и те тресва инсулт или инфаркт. Мисля че е възможно. Аз преди като получавах ПА вдигах кръвно 180/100. И какво като е от паника. Има ли значение изобщо причината каква е. То всички дето получават такива гадни истории все е било от ядове, стрес, напрежение, проблеми. Що да не сложим и страха в тази група. Абе да не се случва на никого.

# 612
Али, добре, че ме подсети за документи и тн....същата съм и аз, но понеже не съм шофьор (пу-пу, само при мисълта ставам тревожна) и мъжът ми е все с мен, та той говори 😀
Аз вече нямам приятелки реално, откакто родих, затова не знам дали ще ми е ок на кафе с хора 😀. Най ми е спокойно с мама, мъжът и бебка от части, че и за нея хипохондрясвам....луда работа.

# 613
Ох Георги дано си прав. Аз като цяло попреодолях страховете си. Отдавна не ме плашат и екстрасистулите. Не си внушавам че съм болна. Нямам страхове вече и от пътувания , срещи и т.н. Остана ми обаче страхът от високото кръвно. Не го вдигам високо но често ми е около140, 150 горна граница. И това не ме плаши. Видя ли обаче 170, 180, такъв страх братче, не може да опиша с думи. Брутална паника и не спада дълго време, пак от паниката предполагам. Е как да преодолея това незнам.

# 614
Че и аз съм така, но до 150/100. Спада след някакви минути. От 17:00  до към 21:00 играе. Няма драма, всичко е нерви и адреналин. Няма да се плашиш. И да пиеш хапче за кръвно, пак няма да ти спадне. Може като мен да ти стане лошо, аз в началото опитах с хлофазолин 2 броя. Не го свали, обаче като мина тревожността, познай кой почти щеше да припадне. Изследвай си се редовно, живей си живота и не го отразявай. Усеща се много неприятно цялата работа , но минава. Това е положението. Като пиеш ксанакс или клонарекс не ти ли спада?

Общи условия

Активация на акаунт