👢Нови придобивки в гардероба - 55

• 100 208
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Програма-ръчно пране,идеална работа върши.Зимни завивки и палта,само на химическо.

# 361
  • Бургас
Съсипвала съм само две вълнени блузи /мерино/, с кашмира нямам проблем освен, че из цялата къща хвърчат пухчета. Палта пера в пералня, след като на хим.чистене ми съсипаха любимо палто, което съм давала при тях многократно. Единствениат дефект след пране в пералня беше, че на едно палто му висна хастара. Вероятно се е свила малко, но не чак толкова, че да е забележимо по друг начин освен висящата подплата. Можеше да се поправи, но вече ми беше омръзнало и го бракувах.

# 362
Палта, зимни якета и сака, само на химическо.
Обувки в пералня, както някъде прочетох и ми стана зле.
Държа си на дрехите.
Ако мога да си позволявам да си купувам често връхни дрехи, сигурно и аз щях да ги връткам в пералнята🤭

# 363
  • Бургас
Аз пробвах преди доста години едни Рийбок в пералнята.От един чифт,изкарах-3 Joy

# 364
Дами, дали да не пуснем тема за поддръжка на дрехи и обувки? Явно можем да споделяме опит, а така няма да затрупваме вече съществуващите. Какво мислите?

# 365
Дами, дали да не пуснем тема за поддръжка на дрехи и обувки? Явно можем да споделяме опит, а така няма да затрупваме вече съществуващите. Какво мислите?
Мисля, че е излишна, но пък ако решите...
Не случайно дрехите си имат етикет с информация за поддръжката им, пералните си имат книжки с упътване.
Палтата в пералня се скапват основно поради две причини: скапва се подлепващото, което ги оформя или се свива подплатата, тъй като не е изпрана преди да се пришие за палтото.
Вълна и кашмир най-вече- има такива, на които изрично е указано да не се перат, най-добре е да се спазва.
Вълната и кашмира се степват най-често от високи температури или високи обороти на центруфугата. 400 е максимума, от моя личен опит, ако е указано, че може да се пере.
Маратонки и гуменки от плат пера на 20-30 градуса и максимум 800 оборота на центрофугата.
Прала съм едно вълнено сако в пералня, голям зор докато го изгладя, а и му замина тук-там подлепващото и то като при палтата.
Гъши пух или със задължителна сушилня или на химическо, по-добре е второто, ако намерите химическо, което да си върши работата.
Още помня как в химическото на "Демокрация" ми пускаха три пъти един кожен елек, просто беше замърсен, без каквито и да е петна и ми го върнаха с мръсен текстилен етикет. По този повод ще помоля за препоръка на химическо в Бургас, където наистина чистят.

# 366
  • Бургас
Химическото в Mall Galleria вършат работа.Ценя също и това,че ако не се наемат/не смеят нещо да обработят си казват и няма разочарования.

# 367
  • Street of Dreams
Добро утро,някои си беше купил ето такива боти.Ще ми кажете ли удобни ли са ,как са ,че мисля да поръчам същите.

Много удобни. Постоянно ги нося, нямат прегъване, държат се идеално в локви и дъжд. Единствено леко тежат заради гумената подметка.
Тъкмо от колата ти пиша Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 22:05 от OnDiNe_

# 368
Ако чета етикетите, половината си дрехи трябва на химическо да нося. Не робувам на дрехите си. Ако поддръжката ми причинява прекален дискомфорт, значи не е моята. Саката ги пера след 1 ден носене. Може би не е необходимо чак толкова често, но ги пускам заедно с роклята/панталона от костюма. Имам по-строги модели, които нося 2-3 сезон. Явно не се развалят толкова лесно. Палта и якетата - веднъж месечно. Обувки и маратонки почиствам на чешмата.

# 369
  • Пловдив
Light Beam, много ли ще те затрудня, ако те помоля да измериш обиколката на ботушите на GiAnni най- отгоре при прасеца 🤗☺? Ако пък са и 37-ми номер, направо ще го считам за бинго.
Днес ги гледах 15 минути и понеже бях с панталон, който нито се навива нагоре, нито да го намотая и да ги пробвам, и умрях от яд. Продавачката каза, че ще са ми широки, но не ми се иска да е права, много ми харесаха. Сега се чудя да правя ли акробатики утре пак да ходя,  онлайн ли да поръчам 🤔.
Благодаря предварително!

# 370
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Adoralova, много хубави придобивки, честито!
Благодаря.
Портмонето е от сайта на Fossil.Сега има много намаления покрай Black Friday.

И пуловери и жилетки пера в перална на програма "деликатни" с гел за деликатно пранe.После ги суша на закачалка на двора,ако ги пусна в сушилнята ще се свият дори на ниска температура.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 18:12 от Adoralova

# 371
Всичко деликатно и връхно нося на химическо или пера на ръка. Абсурд да пусна палто или маратонки в пералнята.

# 372
И аз почти всички неща, които нося на работа - на химическо.
Имам около 20-на панталота и поне 10-на работни сака, така че и да се замотая някоя седмица, вксе ще имам какво да облека.
Мъжете дори и ризите си носят, за някакви си 2 долара не си тормозят жените да гладят.

# 373
Light Beam, много ли ще те затрудня, ако те помоля да измериш обиколката на ботушите на GiAnni най- отгоре при прасеца 🤗☺? Ако пък са и 37-ми номер, направо ще го считам за бинго.
Да, 37ми номер са. Обиколката на прасеца е 36 см. Ако си с тънък крак, вероятно наистина ще ти бъдат широки. Аз съм със сравнително голям прасец, но в най-горната част не ми прилепват много плътно по крака.

# 374
  • Пловдив
Много благодаря! 🌺 Наистина нямам шанс. Надявах се на до 32-33 поне. Много ми харесаха, да те съпътстват в приятни мигове!

Общи условия

Активация на акаунт