Чувствам се в безизходица

• 6 869
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
И двамата сме вписани.

# 31
Бях чувала, че търпи заради децата, ама да търпи заради кучето...е нова мода, явно!
Момиче, бягай докато можеш!

# 32
  • Варна
Взимаш кучето, отиваш при ветеринаря му, казваш, че паспортът му е загубен (като предварително си го унищожила), вадиш нов,  в който си вписана само ти и после напускаш въпросния заедно с кучето, което вече е само твое.

# 33
  • Далече, далече
Кажи му, че кучето е избягало/изчезнало и ти не си могла да направиш нищо. Ако нямаш смелост да му го кажеш, напиши му бележка и се изнеси, преди да се е върнал.

Кучето го дай на някой да го гледа на село или в друг град, щом е толкова ценно.

# 34
Авторке, той човека може да си го гледа кучето, ти за себе си мислИ. И умната, защото тоя, дето ще те приютява може  и той да не е стока.

Това сериозна тема ли е Simple Smile

# 35
  • Най-красивата страна
Най-добре остави кучето и бягай.
Ако вземеш кучето само ще го вбесиш още повече.
Ще ти създава проблеми.

# 36
  • София
Глупости, не се грижи, ако действително е такъв, какъвто го описва.
Знам подобен човек и като му връчат да се грижи за животно на познати, го старв-ва, за да можело то да му се умилква и моли, чак тогава му дава храна, щото не бил иконом на животните.
А и кучетата разбират, не са като други животни. Горкото. Хайспийд ти е дала също добър практически съвет. Изобщо не си в безизходица.  Има начин, ако ти стиска. Просто крадеш кучето и това е! : ))

# 37
Нека да обясня.
Човекът, за когото писах, че иска да ме приюти, не иска нищо от мен.
Той подава приятелска ръка. Познавам го от 16 години и мога да му имам доверие.
Не се хвърлям веднага при друг мъж.

# 38
  • София
А защо някой трябва да те приютява? Сама не можеш ли да живееш?

# 39
  • София
Да, това е живо същество. Като дете ми е.
Не мога дори да обясня с думи обичта, която изпитвам към него.
Ваше право е да не разбирате, но ми позволете и аз да имам своите разбирания.

Да, позволяваме ти........

# 40
  • София
Глупава вметка. Не знаем на колко години е момичето. Може да не е компенсаторно поведение. Просто приемете, че има хора, които обичат животни.

# 41
Аз разбирам авторката. Имам котка, не куче. Тя ми е детето, малкото ми момиченце. Не я давам на никой, нито ще я оставя на някой слабоумник.Освен това котето тръгва да ме търси из апартамента и плаче, ако се забавя навън.
 Вземай кучето и се махай. Този никаквец ще е толкова шокиран ,че губи контрол над теб, че изобщо няма да се сети за куче. Освен това ще бъде смешно да те съди за животно, което е и на двамата. Всеки съдия ще реши, че те съди, защото си го напуснала, скрит зад претенцията, че иска кучето.
Не оставяй животинката там с него. Вземи я и бягай, но не при друг кретен, дето ще те приютява. Намери си своя квартира. Оправяй се сама.Ще видиш колко ще ти е добре.

# 42
Заради дете било разбираемо да търпи? Ама тя няма деца, няма как да разбере какво е, има си само домашния любимец засега и за нея той е дете. Децата поне могат да говорят, да избягат, да се оплачат на някого в училище или на социалните (вкл и да излъжат де), а животните не. Около тийн годините съм била в подобна ситуация - партньорът, с когото живеех започваше да малтретира пред мен и да заплашва, че ще убие домашния ни любимец, всеки път когато го молех да се разделим, защото не го обичах. С разликата, че мен не ме е обиждал или малтретирал, а ме носеше на ръце през повечето време. Много време седях само от страх да не се случи нещо на животното (а представете си дори не беше куче!). Накрая не издържах и си тръгнах, нямаше как да взема животното, защото пътувах много тогава и нямаше кой да го гледа, прибрах се в моя апартамент, чийто адрес, разбира се знаеше, идваше, докато съм извън града и оставяше под вратата изрезки от книги с цитати от сорта на ''ти ме накара да направя това'', ''ти ме превърна в чудовище'' и прочие, мислех че ще заваря трупът на любимеца пред вратата ми някой ден. Но не се случи. По стечение на обстоятелствата години след раздялата се срещнахме, животното си е живо и здраво и до ден днешен, обича го повече от всичко, гледаха си го заедно с дългогодишната му тогавашна приятелка. Така че моят съвет е направи всичко възможно да вземеш ''детето'' си, но не изперквай съвсем дори и да не успееш, защото понякога трябва да направим много трудни избори и не всичко зависи от нас (все пак по-добре да успееш, чувството за вина,че си го оставила при ненормалник е разяждащо), бившият ти не е ли ок да останеш при него за малко с куче?. От какво те е страх, че ще направи? Предполагам не знае адреса на бившия ти? Пред работа ли ще те причака? След колко време ще имаш възможност да се изнесеш на квартира? Не е толкова сложна ситуацията, има начини. Има и хотели за кучета, може да дадеш някой лев на някоя баба в някое село временно да се грижи за него.

# 43
Да, страхувам се, че ще ме причака след работа.
Не, не знае ничий адрес. Мога да се изнеса в мига, в който го реша.
Но не мога да реша проблема с "детето".

# 44
Е и какво като те причака? Способен ли е да ти посегне? Нали е на обществено място? Вземи си спрей за самозащита и го използвай, изобщо не се шегувам. Като пуснеш страха решенията идват сами. Щом не се грижи за него, най-вероятно ще се радва, че се е отървал, а честно казано, може да се радва, че се е отървал и от връзката...явно не е щастлив, може да се изненадаш и изобщо да не те потърси.

Общи условия

Активация на акаунт