Голямата тема за малките масла - 22

• 61 421
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Ако чакате масло да се справи с бръчките ви, ще има да почакате. Маслото е съпътстваща грижа с оглед запечатване на влагата в кожата или косата. Над него трябва да запечатате с крем за лице или коса. Маслата са чудесни, но те са само част от грижата. Ако на суха и необработена кожа сложите масло, то няма да има желания ефект, няма да има никакъв ефект, ще имате само мазна кожна повърхност и никаква полза. Ще имате заблуждаващ момент на грижа, която не е положена правилно. Но кой както си знае.

# 286
  • Варна
Нека се уточним,че тук говорим за чисти масла и не бъркаме финишите,за коса с тях нали. Чисти масла ползвам за скалпа и лицето. Евентуално и маслен преуош на дължините на косата,но той се прави на влажна такава. Единственото масло,което мажа на суха коса е кокосът.

Пепундрела не знам за какво шпакловане на дечко говориш,но предполагам го мажеш с масло след като си го изкъпала. Тогава кожата е хидратирана и запечатването с масло е ок.

# 287
Мислиш ли, че бъркаме. Финиша за коса е само уточнение.

# 288
След къпане кожата не е хидратирана, често се изсушава от топлата вода. И аз не разбрах за какви шпакловки става дума. Не разбрх и връзката с това как първоначално се говори за бръчки, пък изведнъж за краища на коса?
Иначе маслото се слага накрая. Причината е този защитен филм, който образува и който пречи на крема да проникне. Т.е. хабиш си крема ако го слагаш след масло. Маслата са натурални, но не са чудодейни. Не заменят кремовете, а са допълваща грижа към тях. Ако говорим за лице.
За коса аз лично си правя само маски с масла, които отмивам след 2-3 часа. Но при по-суха коса може би ще подейства добре да "обгърне" косъма със защитен слой. Аз ако си сложа много ми омазнява.

# 289
  • на дъното
Много противоречиви мнения до момента 🤔Добре 😊 имам серум за през деня и масло Карите😉та я кажете кое първо да сложа и с кое да запечатам? Със суха кожа съм.Според моята логика е серум и после маслото🤔

# 290
Няма противоречиви мнения, това е абсолютно доказано и където и да отворите и прочетете в интернет ще го пише. "Маслата хидратират ли, изглаждат ли бръчки" и т.н. като на английски излиза най-много информация. Всеки дерматолог ще ви го каже.
Иначе правилната последователност е от продукти с най-водна консистенция до най-маслена. Т.е. първо почистване на лице, маска за лице с отмиване, после тоник или флорална вода, после серум, после крем (на водна основа) и накрая маслен крем или масло. Това е просто пример, не е казано, че трябва всички тези неща да се ползват. И като цяло е препоръчително да се ползват главно вечер.

# 291
  • на дъното
Уейв, Благодаря ти 😊

# 292
Иначе за бръчки Ретинолите (Витамин А) са най-ефикасни. Даже Палмърс мисля, че имаха някакъв маслен серум с Ретинол, но не съм го пробвала.
Също така ако не ползвате слънцезащита никакви кремове и масла няма да ви помогнат особено. УВ лъчите най-много застаряват кожата. Реално един хубав слънцезащитен крем за през деня върши много чудеса - не само за бръчки, а и пигментни петна и т.н.

# 293
Да, има масла с ретинол. И да, хубави са. Има такива с естествен ретинол като шипковото и други с добавен. Само да уточним, че тези масла се ползват най вече вечер, най добре в студените месеци и най добре на сутринта да се ползва добър спф. Grinning

# 294
Да споделя и аз нещо - приятелка ми изпрати от Варна масло за лице от фирма Viv soaps - много хубав продукт, масло от костилки на слива, розово масло и пачули. Попива прекрасно, за зимата ми се стори много хубава грижа. Имат сайт - търсих го там, но го нямаше - било нов продукт, но може да са го качили вече.
Аз го ползвам върху хидратираща грижа и последно - крем, но в момента ползвам маслен такъв. Ако кремът е хидратиращ - тогава маслото е последно, така поне аз знам. Маслото не може да хидратира, само то не е достатъчно за лице, а всяка кожа има различен дефицит - няма правило, което да важи за всички, та спорът е излишен. Назад по темите са изписани стотици безценни съвети, много  съм благодарна на хората, които споделят полезен опит и са толкова търпеливи.🌹

# 295
Също така ако не ползвате слънцезащита никакви кремове и масла няма да ви помогнат особено. УВ лъчите най-много застаряват кожата. Реално един хубав слънцезащитен крем за през деня върши много чудеса - не само за бръчки, а и пигментни петна и т.н.
Иначе правилната последователност е от продукти с най-водна консистенция до най-маслена. Т.е. първо почистване на лице, маска за лице с отмиване, после тоник или флорална вода, после серум, после крем (на водна основа) и накрая маслен крем или масло. Това е просто пример, не е казано, че трябва всички тези неща да се ползват. И като цяло е препоръчително да се ползват главно вечер.

Абсолютно съм съгласна с написаното !

# 296
На почистено лице : първо лосион с хилуриони после серум с вит.Ц или обратното?

# 297
Първо серум и после лосион.

# 298
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но не намерих инфо.
Ползвал ли е някой етерични масла на Tisserand? Гледам ги в Зоя, а и в английския амазон са изгодни. Искам да ги ползвам за дифузер, дали са хубави и чисти..

# 299
  • на пясъка при черупките от миди
Здравейте, ползвам различни масла за различни приложения, но ми попадна една готова козметика та ме вкара в размисли. Обикновено ползвам маслото от чаено дърво за дезифенккция по различни начини--като баня, като част от маска за коса, срещу гъбички на нокти и тн. Обаче видях, че помага срещу разширени пори. Та... случайно някоя от вас да го ползвала с това приложение и как? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт