Чувствам се като аутсайдер

• 10 423
  • 257
  •   1
Отговори
# 90
  • Насред хаоса
Е, като изпитала лично депресията- /само ти и никой друг на този свят/, как се оправи- единствено като те окайваха всички около теб, че си права да мислиш така, че цялата действителност около теб е такава, каквато я виждаш и че родителите/близките ти те мразят?
Аз не знам някой да се е оправил с такова обкръжение, ама щом казваш, как да не козирувам- нали си единствената, сблъсквала се с депресията.
Не виждам смисъл да се обяснявам на човек, който смята нормалното отношение и разбиране на тези неща за окайване и съгласяване с действителността, пречупена през състоянието на човек в момента, за окайване. Не са ме окайвали, даваха ми подкрепа, която не се изразяваше в "стегни се, ма, какво се лигавиш". Че да се стегна, нали. Обясних и в предния си пост, че последното ми желание беше да остана в това състояние, но не знаех как да се боря с него. По твоята логика и психолозите тогава са гола вода, защото не знам така да лекуват пациентите си, а често "окайват" много повече. Някога са лекували хора в такива състояния и с бой, ама не знам да е помагало.

# 91
  • София

Какво питаш изобщо? Депресията се изживява много лично.Те и психиатрите не предписват на всеки едни и същи лекарства! Някои лекарства действат отлично при един и скапват нервите на друг. Това не е кардиология или хирургия да прилагаме едни и същи лекарства, методи и съвети, които да помагат на всеки, влязъл през вратата.

Нищо не питам, а точно това се опитвам да кажа на някои, които са решили, че тяхното преживяване е валидно за всички и че обкръжението на страдащите трябва упорито да ги убеждава как всичко, което изпитват е точно така, че всичко е черно и всички ги мразят, затова животът е безсмислен.

# 92
Анастасия, гледам, че си онлайн, дай малко повече яснота. Колко изпита имаш още?

# 93
Анастасия, гледам, че си онлайн, дай малко повече яснота. Колко изпита имаш още?
4 изпита имам. Обаче са адски трудни и нищо не разбирам и съм се изнервила адски много вече.

# 94
  • Варна
Не зная от кой регион си, но времето е прекрасно. Излез сред природа (парк), вземи единия учебник ще се получи. Трябва да разсейваш негативните мисли. Имаш ли домашен любимец?

# 95
4 изпита имам. Обаче са адски трудни и нищо не разбирам и съм се изнервила адски много вече.
Е ти даже и цял семестър нямаш останал. Защо казваш, че имало много? Почти нищо не ти е останало, на фона на цялото следване. Що не опиташ да го добуташ до края, после да започнеш работа и пак ще си говорим?

# 96
Да бе, това да се предадеш след 5г. фармация за 4 изпита е да се давиш като власите на Дунава - в последните 20 метра се уморяват и предават...има интернет, има ресурси, колко пък да са невъзможни тия изпити? Все пак с човешки животи ще работиш, седни и го научи.

# 97
  • София
Преподавател или асистент по въпросните дисциплини не би ли се съгласил да Ви даде консултации или в краен случай частен урок? Човек наистина може да блокира от притеснение и депресия,и малко допълнителна помощ ще е полезна.

# 98
Скрит текст:
Кой каза, че нямал голям нос в тия теми напоследък? Тази авторка или някой друг?

# 99
От нерви полза няма. Има полза от учене.
И аз така съм се нервирала за тежки изпити.
Та вместо да уча, се нервирах и не изкарах.
Стегнах се, учих и на поправката изкарах.
Някак смешно е на финала да се отказва и да нервничи. Изминала е един тон изпити за тия години и сега ли се предава?

# 100
Всъщност не е тази, явно маникюристката е била.

# 101
  • Насред хаоса
Ти си на финала вече, не се предавай. Ако трябва, вземи витамини, нещо успокояващо, но не и приспиващо, постави си за цел да ги вземеш и я следвай. После ще се чувстваш много по-добре и с по-добро самочувствие, само заради това, че си успяла.

# 102
  • София
По принцип ми е криво да чета за млади и депресирани хора, но има едно Но, което не искам да се чете като укор.
Авторката живеела сама, но не работи. Т.е. баща й й плаща, за да живее тя уж самостоятелно. Тази конфогурация за мен винаги е отивала към глезня. Това може да е една от причините за сдухаността. Ако утре баща й и майка й умрат и няма кой да я гледа в 5-ти курс, дали пък няма да се "стегне". Като ти пуснат много нишан, човек е склонен да се залежава, да мързелува, да анализира и това всичкото води до депресия.
Когато имаш истински проблеми и се трупат един след друг, нямаш избор. Затова и самотните майки без родители и с болни деца са едни от най- борбените и дори оптимистични хора. Защото нямат спасителна мрежа.

# 103
По принцип ми е криво да чета за млади и депресирани хора, но има едно Но, което не искам да се чете като укор.
Авторката живеела сама, но не работи. Т.е. баща й й плаща, за да живее тя уж самостоятелно. Тази конфогурация за мен винаги е отивала към глезня. Това може да е една от причините за сдухаността. Ако утре баща й и майка й умрат и няма кой да я гледа в 5-ти курс, дали пък няма да се "стегне". Като ти пуснат много нишан, човек е склонен да се залежава, да мързелува, да анализира и това всичкото води до депресия.
Когато имаш истински проблеми и се трупат един след друг, нямаш избор. Затова и самотните майки без родители и с болни деца са едни от най- борбените и дори оптимистични хора. Защото нямат спасителна мрежа.
Това дали живея самостоятелно и кой ми плаща, вас не ви засяга!! Аз споделям проблем и ако не намирате общо с мен и моят случай, просто подминете тази тема, тя не е за вас! Целта ми не е да се глезя, да демонстрирам глезотия и безпричинни депресии и тн. И за “ ако майка и умре”, как не ви е срам изобщо да пишете такива работи?! Ако имаше начин да ви блокирам, но съм нова тук и не се ориентирам, да съм го направила отдавна! Някои хора просто нямат елементарно възпитание и ако имате дете, искрено му съчувствам с такъв родител като вас.

# 104
Ако утре баща й и майка й умрат и няма кой да я гледа в 5-ти курс, дали пък няма да се "стегне". Като ти пуснат много нишан, човек е склонен да се залежава, да мързелува, да анализира и това всичкото води до депресия.

Ако всички умрат и авторката остане сама, отново имаме спектър на поведение - тя може да се справи и да измисли ново лекарство за белодробен рак (да речем) и да остане под пари, нали. Имаме и примера на кварталната фармацевтка с бизнес, който умира след 2-3 години.
Какво питаш ти всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт