Чувствам се като аутсайдер

• 10 423
  • 257
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нв питам, давам предположение, че депресията може да се корени в несамостоятелността й. И че ако нямаше кой да я отглежда, не се знае дали нямаше да е взела живота си в ръце.

Освен това смятам, че нв оценява това, което има. На малко хора им е толкова спокойно в 5-ти курс. Повечето трябва са си изкарат пари за квартира, но тя акцентира само на другото.

# 106
Злобни жени с грубиянски изказвания, които ги издържат мъжете им и се мислят за голямата работа, моля да не си изливат злобата и простотията на гърба на някой, който е решил да сподели на обществото някакъв проблем от живота!!

# 107
  • София
Ако имаше начин да ви блокирам, но съм нова тук и не се ориентирам, да съм го направила отдавна! Някои хора просто нямат елементарно възпитание и ако имате дете, искрено му съчувствам с такъв родител като вас.
Така. Аз не съм ти пожелала нищо. Обясних защо може да се чувстваш зле- зависима си от баща си, който говори простотии. И можеш да си позволиш да си депресирана. Има много хора по света, които нямат тази привилегия.

Но изказването ти и снапването от мрънкачество към настъпление към личността за мен отговаря на въпроса дали си в депресия. Ще ти спестя отговора на това, което написа.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 19:09 от The Catcher in the Rye

# 108
Авторке, ако такъв тон държиш и в реална, не ми е чудно защо имаш проблеми. Много грубо към хора, които са прочели историята ти и са ти дали съвет. И много показателно.

# 109
Нв питам, давам предположение, че депресията може да се корени в несамостоятелността й. И че ако нямаше кой да я отглежда, не се знае дали нямаше да е взела живота си в ръце.

Освен това смятам, че нв оценява това, което има. На малко хора им е толкова спокойно в 5-ти курс. Повечето трябва са си изкарат пари за квартира, но тя акцентира само на другото.
Обясних 1000 пъти, че аз лично не мога да съвместявам тези 2 неща! С удоволстие бих работила, и ще, когато завърша, ако трябва на 2 места! Но трябва или да прекъсна, или да си уча усърдно. Баща ми изключително много държи на 2рото! Говорила съм 100 пъти с него, че ми се работи, че ми е писнало да правя нещо, което не ме влече, но той е категоричен! Плюс това работих преди 1 година. Но какво ли се обяснявям..

# 110
Авторке, ако такъв тон държиш и в реална, не ми е чудно защо имаш проблеми. Много грубо към хора, които са прочели историята ти и са ти дали съвет. И много показателно.

Не искам да съм груба, но адски ме засегна изразът на съфорумката: “ ако майка и и татко и умрат”

# 111
По принцип ми е криво да чета за млади и депресирани хора, но има едно Но, което не искам да се чете като укор.
Авторката живеела сама, но не работи. Т.е. баща й й плаща, за да живее тя уж самостоятелно. Тази конфогурация за мен винаги е отивала към глезня. Това може да е една от причините за сдухаността. Ако утре баща й и майка й умрат и няма кой да я гледа в 5-ти курс, дали пък няма да се "стегне". Като ти пуснат много нишан, човек е склонен да се залежава, да мързелува, да анализира и това всичкото води до депресия.
Когато имаш истински проблеми и се трупат един след друг, нямаш избор. Затова и самотните майки без родители и с болни деца са едни от най- борбените и дори оптимистични хора. Защото нямат спасителна мрежа.
Това дали живея самостоятелно и кой ми плаща, вас не ви засяга!! Аз споделям проблем и ако не намирате общо с мен и моят случай, просто подминете тази тема, тя не е за вас! Целта ми не е да се глезя, да демонстрирам глезотия и безпричинни депресии и тн. И за “ ако майка и умре”, как не ви е срам изобщо да пишете такива работи?! Ако имаше начин да ви блокирам, но съм нова тук и не се ориентирам, да съм го направила отдавна! Някои хора просто нямат елементарно възпитание и ако имате дете, искрено му съчувствам с такъв родител като вас.

Факта, че отговоряш така емоционално на този пост, означава, че е вероятно Кетчър да е права и да е напипала част от проблема ти.
Вместо да скачаш срещу нея се научи да приемаш критика и макар и да не ти харесва нещо написано се замисли дали пък аджеба може би е вярно. Никъде не е писала или пожелала родителите ти да умрат. Вземи да четеш внимателно какво ти се пише и не рипай като петгодишно хлапе.
Каква ти е целта на темата? Гледам те, че рядко пишеш и не отговаряш на много постове.
Да си излееш мъката и да продължиш по течението ли?
Ами пиши на модератор да я заключи.
Тук може да намериш подигравки, заяждане, критики, но и много ценни съвети ти се дадоха на които ти нищичко не казваш.
Утре ако отидеш при психолог и ти намекне точно това, което Кетчър каза, пак ли така ще рипаш?
Най-вероятно и тогава ще пуснеш тема, че поредния психолог не ти е помогнал.
И в момента ти си тази,  която се държи грубо и злобно срещу човек, който не ти е написал нищо обидно.
Също така ако не искаш да се правят предположения е хубаво да внесеш яснота по въпросите.
Няма как да си наясно кой тук  е издържан от мъжа си.
Ще ме извиняваш, но познавам хора, които учат медицина и работят когато могат. Примерно лятото.
Много млади нямат твоя шанс да е гледан и подкрепян от родители. Защото може би нямат такива или пък нямат възможности. И учат сериозни специалности и работят. Просто нямат време за депресии.
 Така че си седни на задника,  отварай си учебника и учи, защото да си изкарала пет години и на финала да мрънкаш е срамота.
Няма да ти навреди някъде да излизаш повече, ако трябва да се хванеш за 10 часа в седмицата да работиш. И да комуникираш с хората не можеш.

# 112
  • София
Няма нищо агресивно или обидно в твърдението ако родителите починат. Това е живот и Кечър по случайност е разказала с пример все едно моята история - загубих и двамата си родители млади,и по време на следването,нямаше време да ги оплаквам колкото и да болеше. 4-ти курс фармация започнах работа,вкл. защото заедно споделяхме мечтата ми (само за справка също съм имала много критичен баща,което не ми е пречело да се чувствам обичана от него). Човек има избор - развява белия байрак или се бори. И за да бъда напълно в унисон с темата - добре се познаваме с депресията,дори и в момента съжителстваме заедно,но не я избивам като агресирам върху инакомислещи хора и се вслушвам и търся полза дори в различните от моето мнения. Даже работата ме крепи и това да дам според малкото си сили от себе си за здравето на други ме държи на повърхността все още. Тук има преобладаващо добронамерени хора и дори в някои укори човек може да открие опит за помощ......друг е въпросът,ако упорито иска чашата му да бъде наполовина празна. Когато това,с което се занимаваш е омразно,променяш го според силите си,без обвинения към външни елементи,защото всички сме отговорни за собствения си живот и уви никой няма да се промени,за да пасне на нас.

# 113
  • София
Не е проблемът емоционален отговор, ако ще пяна да плюе от сълзи. Депресираните хора нямат адекватна преценка и са вкопчени в мъката си, затова е трудно да им хрумне успешен уязвяващ коментар към личността на събеседника от воле, когато някой им барне с пръст реалността, която представят. После отново минават в мода "много съм тъжна и ме засегна". Тука имаме друго нещо.

Няма да лъжа, наистина много се изкушавам да ти отговоря на болднатото, но ще получа бан.

# 114
Не е проблемът емоционален отговор, ако ще пяна да плюе от сълзи. Депресираните хора нямат адекватна преценка и са вкопчени в мъката си, затова е трудно да им хрумне успешен уязвяващ коментар към личността на събеседника от воле, когато някой им барне с пръст реалността, която представят. После отново минават в мода "много съм тъжна и ме засегна". Тука имаме друго нещо.

Няма да лъжа, наистина много се изкушавам да ти отговоря на болднатото, но ще получа бан.

Искаш да кажеш, че е просто глезла и не е депресирана защото те е нападнала ли?  newsm78
Тогава какво е това друго?

# 115
  • Варна
Catcher, прекали. Смъртта на близки събаря всеки нормален човек. Това не е мотив за активиране и амбиции. Хората не са програмирани, с еднотипни емоции и решения. Не всеки се учи да плува давейки се. Някои хора, с подобна диагноза са неработоспособни и дори им се дава пенсия по болест.Медикаментите имат и странични реакции. Някои нямат сили и да се движат.  
Анастасия, приеми, че има хора, които нямат и шанса да учат по твоята специалност. А тя е доста благонадеждна. Именно успешно дипломиране ще е част от успешното ти лечение. Ще имаш добра професия, лични доходи и най -важното, ще опровергаеш критиците си. Баща, който вменява комплекси и унижава детето си не е нормален. Никаква финансова помощ не може да компенсира психическия тормоз. Сега е депресия, а може да премине в алкохол, дрога и самоубийство .

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 19:57 от Viviana91

# 116
Що да е прекалила Catcher? Прекали авторката, че реагира неадекватно агресивно. Хиляди хора са с депресия, лекуват се. Авторката с нищо не е по- специална. Освен за себе си, разбира се.

# 117
  • София

Искаш да кажеш, че е просто глезла и не е депресирана защото те е нападнала ли?  newsm78

Е, не съм психиатър. Казвам само, че има голяма дупка между реалност и това, което си мисли, че заслужава. Да й е лесно, да няма трудности, да й дойде отгоре отслабването. Видях как пропусна и твоите постове, щото не й изнася, че хората са свалили по 30 кила, въпреки че са били тормозени от баба си и баща си. Извъртя това, че не може да работи и да следва.(в което няма лошо) Само че аз посочих съвсем друго. Щом баща й е дал апартамент да си вее байряка, плаща й сметките (не, нахакано момиченце, мен не ме издържа мъжът ми), за да не се чувства съвсем като обелка, това не е малко, но тя пропуска всичко, което някой споделя, защото нейната мъка е най- голяма. Не може да понася пълнежа, въпреки че всички останали студенти го понасят. Аз съм понасяла смотаните предмети, съфорумките- също. Но у нея се усеща раздразнение.
Просто я нацелих, нищо повече.

Каква смърт, Виви, умрели ли са? Давам й друг сценарий, за да сравни със своя. А в България изписват АД на всеки, на когото му е меко, но той иска да му е много мекичко и това го съсипва.

# 118

Е, не съм психиатър. Казвам само, че има голяма дупка между реалност и това, което си мисли, че заслужава. Да й е лесно, да няма трудности, да й дойде отгоре отслабването. Видях как пропусна и твоите постове, щото не й изнася, че хората са свалили по 30 кила, въпреки че са били тормозени от баба си и баща си. Извъртя това, че не може да работи и да следва.(в което няма лошо) Само че аз посочих съвсем друго. Щом баща й е дал апартамент да си вее байряка, плаща й сметките (не, нахакано момиченце, мен не ме издържа мъжът ми), за да не се чувства съвсем като обелка, това не е малко, но тя пропуска всичко, което някой споделя, защото нейната мъка е най- голяма. Не може да понася пълнежа, въпреки че всички останали студенти го понасят. Аз съм понасяла смотаните предмети, съфорумките- също. Но у нея се усеща раздразнение.
Просто я нацелих, нищо повече.

Каква смърт, Виви, умрели ли са? Давам й друг сценарий, за да сравни със своя. А в България изписват АД на всеки, на когото му е меко, но той иска да му е много мекичко и това го съсипва.
Може би сте права за някои неща, иначе, наистина съм раздразнена. Аз просто не мога да се справя с тези трудности. И затова пиша във форума, просто имам нужда да споделя..

# 119
Кетчър, възможно е наистина да си нацелила.
Прекалената обгриженост наистина може да доведе до депресия. Не че няма и други причини.
Четох наскоро в една книга на Герасимов, че Буда също страдал от депресия. Баща му много го обгрижвал. Не само го е пазил да не му се случи нещо лошо, но не е разрешавал и да гледа страдащи хора. И човека бил заобиколен от лукс и щастие, а всъщност бил депресиран.
Имам позната, която е отгледала сина си в лукс, максимално грижи да не му липса нищо, много неща му  е купувала и угаждала. Никаква работа не е вършил. И той става наркоман и бил депресиран.
А в нея забелязвам и някаква злост. Много гледа другите какво правят, какво имат. Може и да греша де...
Ето, в първия и пост пише, че не е приета първата година. И може би това я кара да се чувства по-глупава, знам ли.
Имаше един известен бг актьор, който 8 пъти е кандидатствал в Натфиз и накрая са го приели.
Аз също завърших висшето си много по-късно. Не на 25, а на 36.
Има хора възприемат по-бавно учебен материал. Това не значи, че са глупави. Тя вече е докарала пета година. Значи може.
Но се сравнява с другите - кой слаб, кой работи и учи, кой има гадже, кой бил хубав.
Вместо да е благодарна, че родителите и я подкрепят, тя се депресира.
Колкото до работата - не го казвам с цел да е независима. Няма как. А да има контакти с хора, да прави нещо. И 50 лв да изкарва на седмица е хубаво. Просто да не седи само вкъщи.
А и не вярвам да учи нон стоп. Може и с други маловажни неща да се занимава.
Не реагира адекватно, защото не общува с хора за да знае как да реагира. Дори не прави разлика между съвет и заяждане.
На съвета ти реагира все едно си я проклела, а ти просто и посочи една възможно причина.

Общи условия

Активация на акаунт