Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 756
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте.
Скрит текст:
На кратко за мен - от една година се борим за бременност. С първите изследвания ми откриха, че имам Хашимото, две напълно запушени маточни тръби, като при съпругът ми спермограмата е добра. Правен ни е кариотип, като при мен пише: женски кариотип с хетерозиготна полиморфна инверсия на 9-та хромозома 46, XX, inv (9)(p11q13).

За тази една година преминах през две стимулации. Първата не успешна - две ембриончета на 5 ден, свеж трансфер и липса на бременност. Втора стимулация - 7 ембриончета. На свеж трансфер едно 5-дневно емрбионче, но липса на бременност.  Шест ембриончета са ни замразени.

Дадох си почивка малко и се върнах в клиниката, за да престъпим към първият ми ЗЕТ, но д-р Персенска иска да направим първо биопсия на маточната лигавица преди да престъпим към ЗЕТ, тъй като вече имам два трансфера, но бременност не настъпва. След първия преглед, имах контролен на който се видя, че имам задържан фоликул и ми биха Хориомон, за да се спука. Утре имам пак контролен преглед + пускане на прогестерон.

Тази биопсия на лигавицата болезнена ли е, че се притеснявам много?

Четох доста по темите за проблемно забременяване и срещнах много мнения, че при запушени маточни тръби се събирало токсична течност, която е възможно да убива ембриончетата. На мен лично никога д-р Персенска не е коментирала в тази насока и че трябва да се премахнат. Има ли момичета, които са започнали ин витро опити със запушени тръби  и след определено време са ги премахнали и са забременели?

Отворена съм за съвети от вас какви други изследвания да изискам или е по-добре да се доверя на лекаря и той да ме води към целта. Това което виждам аз е, че времето си минава, годинките напредват, хормоните се променят и т.н. Някой с повече опит да сподели какво според него би направил, ако може да върне годините назад?
Здравей, относно биопсиите моето мнение, е че всичко зависи от това какъв ти е прага на болка. Моят е много нисък и съответно на първата биопсия при др Чапанова  ме заболя много . На втората беше др Стаменов и държах да ми сложат упойка. Първоначално ми отказа, защото беше късния следобед, но накрая склони и ме упоиха .

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:28 от AnMary

# 166
  • Sofia
Здравейте момичета,моят пореден опит прикючи за съжаление.Вчера на пети ден ми се обади ембриоложката и каза че оплодените две яйцеклетки са спрели да се развиват.Искам да ви попитам за мнение,какво мислите дали следващият път да не опитам на естествен цикъл,тъй като досега съм била винаги със стимулация и колко би ми излязло като цена.Благодаря ви за подкрепата и ви стискам много силно палци да успеете(всички).
. Не се отказвай! Аз бях по същия начин - една стимулация по къс протокол от 17 - 1 оцеля и то с много лошо качество и разбира се изобщо не стигна до бременност. Втори опит на ест цикъл - 1брой -спря да се развива на 3 ден. Починах си 8месеца, през това време пиех FH pro. Пробвахме по дълъг протокол+биопсия и извадихме 8 яйцеклетки, от които 2 отпаднаха, с 2 направихме трансфер, 4 замразихме - 2 дадохме за ПИД.

# 167
Здравейте, този месец правих биопсия с PBMC. Докторът ми назначи Утрогестан да го започна 5 дни преди биопсията. В деня на биопсията акушерката ми каза да го продължа поне още два дни, защото в противен случай цикълът ще дойде много бързо. Биопсията е разширена с имплантационен прозорец и щяла да се забави поне 2-3 седмици. Предполагам, че при всички случаи пропускам трансфер на следващия цикъл, докато излезе резултата от биопсията. Та в тази връзка да попитам: Колко дни още да слагам утрогестан? На кой ден от цикъла се започва проследяване при замразен трансфер?

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 17:22 от proletno_cvetence

# 168
Здравейте,
Знаете ли за отсъствия на д-р Стаменов през ноември?
Предстои ми процедура на ЕЦ и искам да преценя дали ще е на линия за този МЦ.
Cvetence,
 При моята биопсия миналия месец ми дойде 3дни по-рано. Не съм продължавала с утрогестан след нея. Резултатът ми беше готов 20дни след взимането й.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 20:37 от GERy@K

# 169
  • Sofia
Здравейте,
Знаете ли за отсъствия на д-р Стаменов през ноември?
Предстои ми процедура на ЕЦ и искам да преценя дали ще е на линия за този МЦ.

Здравей Gery,

По това, което видях на страницата на клиниката доктора ще бъде в Лондон от 01.11 до 03.11 (включително) на консултации за двойки там с проблеми. След като си в графика не би трябвало да има проблеми.

# 170
Здравейте биопсия на матката в кой дни от цикъла се прави? Май трябваше да питам доктора, но след пункцията бях зашеметена и не съобразих. Щеше ми се да е този месец, за да не губя още един месец. Доктора каза, че ще трябва да я направим, ама кога, аз вае бързам да се организирам.

# 171
  • София
Биобсия се прави на 5-ти ден след овулацията, като деня на овулацията не се брои.
За да се направи, овулацията се проследява и се назначава ден за биобсията.
Който няма овулация или му е нередовна, взима естрофем и Се подготвя като за замразен трансфер. Но това трябва да е уговорено с доктора (от кой ден и по колко естрофем да се почне и на кой ден да се отиде на преглед)

Така че, ако ще правите биобсии и имате редовна овулация, повечето жени ги викат на 8-9-10 ден за преглед и проследявяне за биобсия. Ако ви е ранна овулацията - по-рано.

# 172
  • София
Здравейте, колко време след спиране на Зарзио ви се нормалнизираха левкоцитите?
Скрит текст:
Аз съм слагала само веднъж Зарзио (еднократно) преди повече от два месеца, преди това левкоцитите винаги са ми били около 4-5 при горна граница 10, след зарзиото стоят на 9.5 и не мърдат....

# 173
  • гр.София
Момичета извинете че и аз влизам с въпрос. Някоя пациентка на клиниката да е правила консултация с имунолог на др.място?
Чудя се дали Перси ще се разсърди и дали въобще ще приеме изследванията ми, които са правени при Русев. Просто имах записан час при него, още преди тя да ми назначи изследванията които иска.

# 174
Носила съм изследвания от Русев на Перси, разгледа ги и не се разсърди Wink.
Момичета извинете че и аз влизам с въпрос. Някоя пациентка на клиниката да е правила консултация с имунолог на др.място?
Чудя се дали Перси ще се разсърди и дали въобще ще приеме изследванията ми, които са правени при Русев. Просто имах записан час при него, още преди тя да ми назначи изследванията които иска.

# 175
Скрит текст:
Аз съм слагала само веднъж Зарзио (еднократно) преди повече от два месеца, преди това левкоцитите винаги са ми били около 4-5 при горна граница 10, след зарзиото стоят на 9.5 и не мърдат....

След седмица бяха в норма.

# 176
Момичета моля посъветвайте ме, незнам какво да правя. Имам 3 ембриончета на 3 ден, от които едното е с малко фрагментации, другите две са добре за сега. Всеки ден говоря с ембриоложката, а тя комуникира с лекаря и ме пита дали ще правя трансфер. Доктора е казал да ги замразим на 5 ден и да ги трнасферираме на следващ цикъл, защото преди година имам една биохим от замразен. Незнам да отида до клиниката да говоря с лекаря ли незнам какво топно да направя. Ако има свеж трансфер ме съветват да бъде и на 3те. Мен малко ме е страх три наведнъж. Вярно е че съм на 40 все пак и сигурно затова. Наистина на мен ми се иска ако издържи до 5 ден това с фрагментациите него да върнем а другите две да замразим. Моля разкажете за ваш опит.

# 177
  • София
Моето мнение е да ги изчакате до 5-ти ден, така читавите ще отцелеят, а негодните ще отпаднат. Така поне няма да правите напразни трансфери.

# 178
  • София
Скрит текст:
9,5 са абсолютно нормални левкоцити!
Моите от зарзиото бяха станали 25

# 179
  • гр.София
Лелее ужас Нандин, аз щях да си изкарам акъла при такива левкоцити Anguished
ViktoryK ама изследванията които си й носила, кога са правени преди да й станеш пациентка или вече си й била и си направила консултация с Русев?

Общи условия

Активация на акаунт