НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 882
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Където раждах баткото даваха вода на бебетата на АМ и то подсладена вода. Забравих колко захар на колко вода. Имаха си и съвсем логично обяснение за да се избегне жълтеницата. А на децата, който караха жълтеница даваха глюкоза (мисля че разредена) независимо дали са кърмени или не.
Аз лично давах вода на големия и сега мисля да давам. Той беше лятно бебе не можех да си представя, че ще го държа без вода в жегата. Пиеше много вода и сега продължава да пие много вода. Лекарката му също каза, че не е добре да не се дава вода и че на децата, на който не се предлага вода да пият като бебета после много трудно свикват да пият вода. А почнеш ли да захранваш трябва и вода да даваш. Както каза докторката ти му предложи пък то ако иска да пие.
Колики почти не е имал и то благодарение на един чай от копър и капки съм давала, но малко.

# 451
Bolibon, разбира се, всеки има собствена представа за това как ще отглежда децата си и така е правилно. И аз си го представям по определен начин, но дали няма да си променя вижданията впоследствие никой не може да предвиди. Но така или иначе се стремя да се информирам достатъчно преди да реша да правя нещо или не, за мен това е начин да си спестя доколкото е възможно някои проблеми или заруднения, които се предполага, че могат да възникнат. ☺ А и както е казано: има перфектни родители, но те все още нямат деца 😁

Dark_Chocolate, аз ползвам Хемогел, някакво хомеопатично мазило, но не съм доволна и освен охлаждащ ефект не виждам други ползи, дано след раждането се оправят.

# 452
Здравейте момичета .Вчера в 11:58 станах мама. Със планово секцио бях .Мина бързо и почти не боли .Оказа се обаче ,в последствие ,че ми е объркан термина ,явно с доста .Малката се роди 2450 ,уж в 38 г.с.преди операцията я измериха по мое настояване 2950 като ме успокоиха че е абсолютно доносено бебенце.Явно ехото е бая сбъркано.Лекарят ми също (ама чак с толкова).Не взимат ли в предвид разликата от ехото която винаги я има незнам.Педиатърката която пое дъщеря ми след като я извадиха се върна в операцоинната и попита доктора на  коя г.с.  отговаря детето .Той каза на 38.Тя го попита защо тогава е тези кг.в такъв случай,той отвърна че от начало си е вървяла малка. А пък още в началото,когато правих ФМ лекарката каза че термина няма да е на 11.11,а според нея ще е към края на месеца,защото не отговаря на седмицата за фм .Казах на лекаря си това ,а той казаче щяла да си навакса.Е наваксва си в кувиоз  .Вчера е била на системи ,защото не е могла да диша добре сама .Сложили са й лекарство за стимулиране на дробчетата .Днес й преливаха кръв защото била анемична.Смъкнала е на 2300 Вечерта като я видях казаха че е яла два пъти до сега не беше имала признаци за глад 🙂и няма дай преливат повече кръв на този етап,на глюкоза беше .Незнам кой крив кой прав .Цялата неонатология в болницата е озадачена и е на мнение че е извадена рано .Разбирайте 36 г.с. Аз ли сбърках някъде незнам . Няма по-гадно нещо от това да си видиш мъничето в тръби и да няма какво да направиш.Честно казано се чувствам.. умишлено прецакана и претупана .Стискайте й  палци да се оправя бързо.

# 453
И при мен същите драми за подсладената вода и изобщо даването на вода...с майка ми, леля ми, баба ми...добре че поне свекърва ми не ми се меша все още 😁 Иначе на мен любимият ми аргумент е “ти така си отгледана, какво ти е?...”просто откачам като го чуя това 😩

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 23:58 от Juicyyy

# 454
Jha, много неприятно Sad дано бързо навакса с грамчетата и да я извадят от кувьоза. Според мен лекарят нещо се е объркал, но не разбирам достатъчно. Дават ли ти да я гушнеш на свижданията?
Вода със захар е за жълтеница. Теоретично, кърма ще свърши същата работа, но още се чудя как да го  направя (очаквам по-силна жълтеница и малко се притеснявам да отхвърля съвет на лекар). За водата не съм съгласна, че свикват и после не пият. Синът ми категорично отказваше вода (предлагах, но не близваше, даже лятото), сега си пие нормално количество. Пропи като махнах дневните кърмения.
За шкаф - аз си го представям като скрин до тавана. Т.е. трябват ми чекмеджета. Ако някоя има идеи, пратете линк.

# 455
Не още ме съм си я гушкала .Утре ще ги попитам кога ще може да ми я дадът.

# 456
Захарта е ваглехидрат което автоматично означава че дава енергия на организма и чувство за ситост,същото важи и за глюкозата (за това я дават на бебета с жълтеница понеже организма се справя по - бързо с нея като има повече енергия), но освен това че помага на организма на бебчето да се справи по - бързо с жълтеницата за мен полза от нея няма даже обратното, захарта е вредна за организма на възрастните какво остава за детския (не говоря за вода, дали ще даваш вода или не си е решение на родителя има деца които пият и такква които не искат), да се подслажда водата е нож с две остриета едно време са го правили защото така се залъгва организма че е нахранен заради енергията която си набавя от захарта (както знаете енергийните напитки и всички пакетирани храни са на същия принцип натъпкани със захар, повишават временно енергията и съсдават чувство за ситост). Захарта пристрастява и е доказано че децата на които им е давана вода със захар след това предпочитат подсладените напитки и храни. За да усвои човешкия организъм захарта той черпи от запасите на микроелементи (понеже самата в самата захар няма) на тялото в следствие на което се получават чупливи зъби, слаби кости и ред други проблеми. Ето това е последствието от тази "подсладена вода" за нашето поколение .. спокойствие за родителите ни, защото със сладка вода дето я пие и си спестяват някое и друго хранене и после здравословни проблеми цял живот. Същото съм чувала и за кис. Мляко, майка му на мъжа ми му е давала.. ами какво се случва след това организма е по - склонен към затлъстяване и отново и други проблеми.. дали за детето ще има трайни последствия е 50/50.. има жени които пушат цигари и казват че на децата им няма нищо .. е да ама каква е гаранцията? Сега някой ще каже ама и някой лекари казват да се дава вода със захар, аз съм чувала лекари да съветват че е по - добре да се пуши по - малко вместо да се спрат цигарите ама аз не съм много сигурна че е по - добре. 😀

Jha пожелавам бързо въстановяване на принцесата и да порасне здрава и силна. 😊

И само да кажа не съм против глюкоза и вода със захар когато детенцето има жълтеница, но иначе не виждам ползата (някой ако може да ми каже каква е ще съм много щастлива че досега никой не можа да ми обясни 😂)

# 457
Поли33, отговора е, че няма такава 😂
Твоето мнение абсолютно покрива моето.
Също така е много невярно твърдение, че деца, които не им е предлагано вода не пият после вода. Големият ми беше изключително кърмен, започнах да предлагам вода като го захраних и я отказваше може би до годинката. След това не можеш да го спреш да пие, нито сокове признава, нито заместители. Само вода обича и търси.

Бюти, ако е удобна да попитам ти къде живееш? При нас на Острова е вечно мрак и дъжд и не сме затворени вкъщи постоянно. Аз В четвъртък родих, като ни изписваха в петък валеше супер много и беше много мрачно. Ама от понеделник ще го изкарам на една марка разходка. Също така не си представяй, че ще се занемариш и ще станеш грозна и неподдържана. Днеска и маска за лице си направих, сутринта и спирала мацнах, веждите си оправих. Косата си я изправям и винаги намирам време за това. Кърменето си е кърмене, днес не е слизал от гърдите ми и даже имах време да сготвя. Всичко е нагласа, не се тревожи изобщо, нещата ще се наредят ❤
Всеки има личен опит, ето гледай моя опит, не на октомврийките примерно. Програмирай мозъка в правилната вибрация 😋

# 458
JhaJha, много неприятно Sad Ти май беше споменала преди време, че терминът по твои сметки се разминава с термина на лекаря ти. Стискам палци бебчето да се възстанови бързо Heart

Ох, октомврийките им се чудех като мрънкаха накрая, че тежко им било, че болежки имали тук там, пък аз си бях супер. Е, вече разбрах през какво са минавали Simple Smile)) След като се оплаках вчера, че едвам се надигам от мястото си и едвам ходя от болка, си казах "Тръгнала си да раждаш естествено, а мрънкаш за някаква си болка от разширавянето на таза" и взех малко по-смело и безотговорно да се надигам. Да ви кажа, по-добре е така положението Grinning Поне мъчението продължава по-кратко.

# 459
Аз влизам да се похваля, че имаме Хелоуинска изненада - малка вещичка 3300гр/53см❤
Както брат й раздаваше бонбони на децата, които звъняха на вратата, прииска й се и на нея шоколад, та ни изстреля към болницата😂

Аз никак не вярвам на ехографите с техните измервания. Приятелка роди наскоро с почти 500гр надолу от измереното. Но моята мома два дни по-рано я измериха между 3200 и 3300 и точно толкова излезе за моя почуда.

Нас на 1ви ни изписаха и вчера вече бяхме навън по задачи. В Бг с баткото пак същото беше. Не сме излизали само в мъгла и буря.
В Бг е много по-топло от тук. Недейте ги навлича от сега тея бебета, че зимата какво ще ги правите?
Та на 8 градуса вчера бяхме навън по едно памучно ръмпарче, с което седи в къщи и отгоре чувалчето на кошчето за колата.

Това дали ще се занемарите зависи само от вас. Както и всичко останало е въпрос на нагласа и на организация. Споделям мнението на Ивка - заобиколете се с добри примери, а не четете само лошите такива из форума.

Това с глюкозата за жълтеница не го ли отрекоха отдавна? Та даже и немалко бг лекари го следват.
Захар на бебе не бих дала. Тялото не може да я усвоява, попада директно в кръвния поток и от там нанася доста щети на имунитета и нервната система.🙈

# 460
Честито на всички родили и бързо възстановяване. Живи и здрави бебчета.

Аз да доуточня за водата. Вкъщи съм давала чиста вода. Дори и като съм давала чай пак не е бил подсладен. Още като се прибрах от родилния изхвърлих водата дето ми я бяха преварили щото свекърва ми не стига, че беше сложила захар ами и то много захар. Прибирам се и викам я тъй и тъй има гореща вода дай от нея да си направя от чая за кърма като го опитах изпаднах в ужас направо. Аз подсладени чайове не мога да пия, само като съм болна слагам мед, а това не се пиеше от сладост. Айде и водата и чая и канала и наново. Много беше възмутена и тя на принципа аз така съм правила едно време и други подобни. Иначе и докторката каза, че вода да, но с захар в никакъв случай. Сега съм забранила да ми преваряват вода като се прибера ще си го свърша сама, че да не я изхвърлям пак и да няма скандали. И ако някой превари ще имам едно на ум първо да я опитам после да я давам на бебо.

# 461
И на мен ми дават такива акъли за водата.
Аз ще предлагам, но насила няма да давам вода, ако иска - иска, като не...
Но определено няма да слагам никакви захари и оризи вътре. Пълни глупости.
При мен доводите за захарта са, че ако нямало захар, дето то няма да иска да я пие. Joy

Същото ми разправят и за киселото мляко. Ако не кърмя, да минаваме възможно най-бързо на кисело мляко. Това АМ не било хубаво.
Направо ме убиват със съвети. На мен ми били давали кисело мляко от втория месец Joy Изобщо.... Кисело мляко ще дам, да, ама след 9-10ти месец....

Иначе при мен нищо ново. Утре ми е термина, а признаци за раждане няма никакви.
Вече направо си се настройвам психически, че ще се стигне до предизвикване на раждането. Ама каквото - такова, да сме здрави.

# 462
Аз като родила в частна болница, да ви кажа като влезнах в родилна зала хич не ме интересуваше как изглежда залата. Smile на деня на отворените врати не ми хареса особено, аз също се чудех как става номера, ако има две родилки, защото реално има една зала и една за секцио. Но ето, че ние бяхме две в предродилна, но аз родих бързо. Това обаче с местенето от предродилна в родилна си е тегаво. Ако леглото става на магаре, ще е удобно, но в моята болница това се случва на самоход. Ставаш и отиваш в родилна, макар, че аз през цялото време им казвах, че няма да стана, то бебето си излизаше. Ама цялата работа ти е толкова сюреалистична, че това са някакви детайли, на които като дойде моментът, не обръщаш никакво внимание.

# 463
  • Наблизо
Честито,Памперс и Jhu! Много здрави и щастливи бебета ви пожелавам!
Аз съм в Германия и тук вече 2 седмици вали.Вчера малко слънце имаше ,но следобеда си навакса.
Как се справяте да ходите на фризьор или козметик с бебетата?При козметичката откарвам над час всеки път,фризорите също..Ние сме абсолютно сами и ще се оправям основно сама,татето ни работи много..

За водата - аз нямам такива примери,майка ми е дала един-два пъти навремето със захар щото някой к казал ,но е спряла.Аз не пия никакви сладки напитки сега,освен сок.
Мен друго ме притеснява - при нас акушерките казват задължително бебето да спи пл гръб ,ама в България - да се слага настрани.И не знам кой да слушам.Имам и дори едно като гнездо,да се слага бебето уж в правилна позиция по гръб.Сеекърва ми е чужденка и ми разправя нейното,майка ми от другата страна нейното и аз по средата си изпадам в паника как да не навредя на бебето.

# 464
Кисело мляко съм давала като му беше времето за захранване с него. Но АМ с кисело не съм замествала. Даже АМ вечер преди лягане пи до 3г и нещо. И двете баби мърмореха как можело така вече бил голям трябвало да му давам кисело или прясно мляко. А той кисело и прясно си хапваше през деня, а вечерта с шишето, че и с биберон в леглото си пиеше АМ. С 300 зора и уговорки го отказах ходеше да се моли на баща си да му купи, че и сам си го вземаше в магазина нали си знаеше кутийката.

Общи условия

Активация на акаунт