НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 924
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Аз се притеснявам да не би да отида много късно ,и да няма време за епидурална .А и е около 3 часа пътя .
Миналият път много плаках да ми сложат ,но то с 10см ,няма накъде.И клизмата пропуснаха .А знаех ,че раждам,не ми се тръгваше за болницата и търпях до последно .

Почти готова съм с багажа най-накрая,само трябва да го разпределя по чанти и дребни неща да добавя.
А чашка,виличка,лъжичка -пластмасови ли вземате ?В смисъл еднократни?

Нашите купиха комлектче за изписване и одеалце  ,сега спешно трябва да се изпере,че да изсъхне .Все имам усещане ,че ще родя този месец,според мама "почти липсващия ми корем "не е смъкнат.Но пък нямам рефлукс ,та може би просто не личи.По принцип ниско го нося бебето,както и дъщерята,но преди да родя очевидно се беше смъкнала надолу .

# 271
Lady от къде до къде ще пътуваш. И аз имам път 2ч и половина ако в София няма задръствания, което е рядкост,но все пак надеждата умира последна. За мен е първо раждане и дори се чудя дали ще е възможно толкова време да се забави бебо и аз да знам, че момента идва... 😣

# 272
А аз съм взела да се притеснявам дето съм на 20 мин пеша от болницата. Blush  Иначе багажа ми е готов по чантите. Аз съм си взела пласмасова чаша и метални прибори, но се бях замислила че с тези за еднократна употреба ще ми е по удобно. Но все забравям да си купя и затова съм сложила тези да имам, че предния път бях забравила. То изобщо не ми хрумна да си взема предния път де.

# 273
Аз мисля прибори да не вземам, ами нашите като дойдат да ми ги донесат. И аз почти нагладих багажа, само се чудя всичкия този лигнин къде ще го прибера, но явно ще е в найлонови чанти

# 274
Сандански -София ще пътувам.Не се притеснявам ,че ще родя в колата ,де да ставаше толкова лесно Grinning
Знам какви са родилните болки ,имах няколко пъти фалшива тревога,добре че изчаквах ,а не тръгвах веднага .
Аз искам да си взема всичко ,за да не се разкарва мъжа ми напразно .

Значи пластмасови прибори ще взема -изпошзваш и хвърляш ,не знам дали ще ми е до миене Blush

# 275
Сандански -София ще пътувам.Не се притеснявам ,че ще родя в колата ,де да ставаше толкова лесно Grinning
Знам какви са родилните болки ,имах няколко пъти фалшива тревога,добре че изчаквах ,а не тръгвах веднага .
Аз искам да си взема всичко ,за да не се разкарва мъжа ми напразно .

Значи пластмасови прибори ще взема -изпошзваш и хвърляш ,не знам дали ще ми е до миене Blush

Лейди, една позната в Лондон изтичат водите, казват и да чака контракции на 5мин. Докато иде до болницата за 20мин и ражда на паркинга в колата 😂😂😂
Така че има и такива случаи 😂

# 276
Ужас как на паркинга? 😳 Пак поне е била близо до болницата 😀
 Аз съм на час път от болницата, не мисля че ще родя по пътя, но със сигурност няма да е приятно пътуване.😂
Днес ходих и правих консултация с анестезиолог  и си попълних документите за болницата остана само бебето да тръгне да се ражда 😂

# 277

Става и още как. Приеха ме в 3ч с 1см разкритие, по време на процедурите по приемане (абокат, мерене на кръвно, ехограф) се появи първата контракция и бебето проплака в 5ч 20мин. А отидох, защото бях много след термин и имах притеснения за движенията на бебето, не защото съм с изтекли води или регулярни контракции. Жив късмет, че не ме върнаха у дома🙈

# 278
Когато не е първо раждане, както се изразяват приятелки и познати го "изстрелваш" за отрицателно време.

П. П
Аз съм от декемврийките, но ви чета с голям интерес. Всеки път като видя, че има нещо ново, започвам да се вълнувам, че някоя е родила ☺️
Щастлив финал на всички.

# 279
Момичета, да се похваля че и аз родих малко бузесто сладкишче днес на обяд. За съжаление нещата не се развиха по най-добрия сценарий, но да се надяваме, че скоро ще има добри новини...И така след вчерашния преглед в 19 вечерта се оказа, че за три дни водите са паднали от 75 на 35. АГ каза да си взимам багажа и да хуквам към болницата, където в идните дни щяха да преценят какво да правят. Постъпих през нощта - тонове, след това ехограф, водите бяха паднали още - 25. Тази сутрин - около 10 и секциото беше единствения изход. Само 15-тина минути след началото извадиха малката сладурка, 2.700 кг, което за 35+6 беше идеално. Уж ми казаха, че е много добре. След като бях известно време в реанимация ме закараха в болничната стая и щяха да ми я донесат. Минаха часове, след което разбрахме, че е в интензивното отделение и й слагат система с глюкоза заради ниска кръвна захар. Казаха ми, че е често срешан проблем при бебета родени по-рано, но точно колко дни ще отнеме лечението, не се знае. Може да се приберем вкъщи след няколко дни, а може и да стои повече. Направо ужасно се почувствах заради това, че не можах да си я пипна, нагушкам и няма да е с мен в стаята. Иначе аз мога да отида да я видя, когато поискам, но днес с катетъра няма как да стане. Утре ще направя всичко възможно да се дотътря до там. Мъжа ми беше при нея, снима я, нахрани я. Освен това са й взели кръв, за да видим дали няма някаква инфекция, която да се е предала при спукването на мембраните (незнам дали така се казва на бг) и изтичането на околоплодните води. Дано поне това да ни се размине. И така, неизвестността за мен продължава.

Относно секциото: първата част до изваждането на малката беше гадна. Това усещане на мравки пълзящи по краката, катетъра (не е болезнено, просто неприятно), в началото не бях и изтръпнала съвсем. Болка нямаше, но уещах натискане, дърпане. Пък и анестезиологът ме беше предупредил, че тъй като е трето секцио може да имам “силни усещания” 😊 Най-неприятното обаче определено ми беше силното гадене, ама силно!!! Идваше ми да повърна, виках си “ох защо не ме приспят”...Ами след изваждането на бебка, край! Като с магическа пръчка ми мина всякакво гадене, направо погледа ми се избистри, преди ми беше едно замаяно от неразположенията, почувствах страхотна лекота и облекчение, краката вече безчувствени, даже усещах по-скоро една приятна топлина, направо се чувствах страшно релаксирана. Това беше частта с шиенето. Нямах абсолютно никакъв дискомфорт, даже си мислех, че могат да продължат и два часа, ако искат, беше ми едно леко, отпуснато и приятно. Сигурно това ще усетите и вие щом се отървете от огромния корем. След това бях в реанимация, и там се чувствах перфектно. Сега лежа, нямам почти никакви болки, но утре при ставането ще е зор. Мори ме глад, но май чак вдругиден ще мога да ям. Утре вечер дават само някакъв гаден зеленчуков бульон и мисля нищо друго за целия ден. Нямам търпение да се наям и да нямам проблем с киселини и гадене. Напоследък направо нямах апетит заради последните.

Мойра, честито бебче и на теб! Да е здраво и щастливо!

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 23:00 от Anastasiya_S

# 280
  • София
Честито момиченце Анастасия! 💐
Жива, здрава и благословена да е 😊
Бързо възстановяване желая 🤗

# 281
Анастасия, честита радост! Да е много здравичка и да радва цялото семейство! Бързо възстановяване ти желая!

# 282
Анастасия ,честита принцеска Heart Идеални килограмчета е за седмицата си Heart Eyes Да е много здрава и много да ви радва !!! Леко възстановяване ! Стиснати палчета възможно най-бързо да се приберете с малката у дома Hug

За времето за раждане ,индивидуално си е ,но толкова бързи раждания мисля ,че по-скоро са изключение .Иначе два часа от първата контракция до излизането на бебчето си е мечта,пък за 20 минути купон бих вдигнала .
Като се замисля при мен  контракциите от редки и на голям интервал изведнъж станаха на често ,но и аз се подпомогнах с ходене,готвене ,малко вино Grinning

# 283
Анастасия честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава, бързо да се оправя малката принцеса и много да ви радва!
Не мога да повярвам как изведнъж заизлизаха бебоците, много хубаво 😊 много се вълнувам вече 😁 Нека напълним темата със зрави бебоци 🤗

# 284
Честито бебче, да е живо и здраво!
Имам въпрос-когато почнат да намаляват водите, корема изглежда ли по-малък, някаква разлика има ли или се вижда единтвено на видеозон?

Общи условия

Активация на акаунт