НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 903
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Cats,честито !!!!Да ти е здрав и послушен Максим и само радост да ви носи Heart

Оф,аз през деня съм си добре,но нощите са ми ужасни .Или заспивам с контракции,или се будя с контракции и си викам сега ще е,и по някое време си заспивам пак и на сутринта нищо Rolling Eyes Smile
И едни сънища -първо че са ми объркали името на бебо,после пък че ми правят клизма,ама тоалетната е много далече и не мога да стигна ..  луда работа...
Не ми се ражда още-искам да минат рождените дни на Ивка и мама -3 и 4 ноември и тогава...ама кой ме пита Smiley

Като казах име-неродилите мами,избрахте ли със сигурност ??Аз се колебая между две и не мога да взема решение и това си е Rolling Eyes

# 346
Аз съм тук - 4 дни преди термин и на лице няма нито контракции, нито някакви други изгледи да реши да излиза само това бебе.
Все повече започвам да се притеснявам, че ще стигнем до предизвикване на раждането. Confused
Разхождам се, чистя, пробвах с люто, с ананас, чай от мащерка, листа от малини си пия от сума време.... Ами не. Не иска да излиза това дете. А ме притеснява, че я измериха и 3.800 кг., макар да знам, че ехографа дава отклонение, ама все пак...

И болничния ми изтича в понеделник, ако не родя до тогава, не знам как се процедира... Като родя ли трябва да взема друг от АГ с дните до раждането, преди това ли.... Абе, въобще... Имам чувството, че ще си стоя бременна вечно.

За името - избрахме отдавна. Вече даже не го и коментираме. Аз държах да е на свекър ми, той е Иван, та нямаше кой знае какъв избор и умуване. Лесно се спряхме на име.

# 347
Честито бебче , мамче , бързо да се възстановяваш и успех с кърменето.Heart
Лейди,Ама не може така изберете име на бебчето и да се ражда,а каката не помага ли няма ли предпочитания за име или поне да каже кое и харесва повече,ти си герои от много стискане накрая ще преносиш пак,само да е жив и здрав юнака,хихи шегувам се разбира се за преносването,но докато не избрахме окончателно име на второто ни детенце не щеше да се ражда три дни преди термина го родих , но това е просто случайност с която се пошегувахме с мъжа ми преди да родя,че не знае детето как ще се казва и не иска да излезне.Grinning
Сега сме избрали името от около две седмици и децата го харесаха ,което ме радва.
Момичета аз нещо хич не съм добре с тази преждевременно престаряла плацента просто незнам докога ще удържим,постоянно се притеснявам да не се случи нещо лошо,докторите нещо сякаш неглежират накрая,само ме пращат на записи,но не знам дали това е достатъчно,ако има проблем и страдание на бебчето да се реагира.Confused
Ох оплаках се , а и сънувам ужасни неща или последното родих на стълбите пред блока гушнах си бебо и тръгнахме към болницата да го прегледат и премерят.Луда работа казвам ви:grinning:
Blush
Cats,честито !!!!Да ти е здрав и послушен Максим и само радост да ви носи Heart

Оф,аз през деня съм си добре,но нощите са ми ужасни .Или заспивам с контракции,или се будя с контракции и си викам сега ще е,и по някое време си заспивам пак и на сутринта нищо Rolling Eyes Smile
И едни сънища -първо че са ми объркали името на бебо,после пък че ми правят клизма,ама тоалетната е много далече и не мога да стигна ..  луда работа...
Не ми се ражда още-искам да минат рождените дни на Ивка и мама -3 и 4 ноември и тогава...ама кой ме пита Smiley

Като казах име-неродилите мами,избрахте ли със сигурност ??Аз се колебая между две и не мога да взема решение и това си е Rolling Eyes

# 348
Аз съм тук - 4 дни преди термин и на лице няма нито контракции, нито някакви други изгледи да реши да излиза само това бебе.
Все повече започвам да се притеснявам, че ще стигнем до предизвикване на раждането. Confused
Разхождам се, чистя, пробвах с люто, с ананас, чай от мащерка, листа от малини си пия от сума време.... Ами не. Не иска да излиза това дете. А ме притеснява, че я измериха и 3.800 кг., макар да знам, че ехографа дава отклонение, ама все пак...

И болничния ми изтича в понеделник, ако не родя до тогава, не знам как се процедира... Като родя ли трябва да взема друг от АГ с дните до раждането, преди това ли.... Абе, въобще... Имам чувството, че ще си стоя бременна вечно.

За името - избрахме отдавна. Вече даже не го и коментираме. Аз държах да е на свекър ми, той е Иван, та нямаше кой знае какъв избор и умуване. Лесно се спряхме на име.

Ако преносиш болничния за дните между термина и раждането ти ги издава гинеколога, който ти е следял бременността.

# 349
Това след раждането, нали?

# 350
НОИ, от 2017 г., не би трябвало да има промяна:
Въпрос: Как се издават болничните листове при преносена бременност?

Отговор: Когато раждането не стане в рамките на 45-те дни отпуск поради бременност, той се продължава с нов болничен лист до деня на раждането, но за не повече от 93 дни. Този болничен лист се издава след раждането от лекаря, които е водил наблюдението на бременната.

Моят всъщност изтича утре и може би ще трябва да се издава нов. Чудя се колко по-рано ще започне раждането. Дали ще имам час-два-три или пък цял ден...

Някак и на мен нощем ми е по-зле, повече контракции, особено като стана до тоалетна и се върна обратно в леглото. Вчера с този мръсен софийски въздух съвсем не съм излизала, само на терасата малко и ми беше добре, въобще не се изморих. Не разбирам защо у дома е така, а дори кратко ходене до магазина ми е толкова тежко.

Но мисля, че усещам как бебето вече слиза надолу, не притиска толкова силно и съвсем леко успявам да дишам по-свободно.

# 351
Доста бебчета се появиха тези дни. Честито на новите мами и нека бебоците да са живи и здрави и много да ви радват. На останалите момичета, особено тези близо до термин - скорошно и леко раждане. Вълнувам се заедно с вас.

На мен днес ми е трети ден след секциото. Ставам, ходя, има болка в областта на операцията, но е поносимо. Най-неприятното беше до вчера на обяд с катетъра и първото ставане. От там нататък почнах да си ставам сама и да се обслужвам. Определено мога да кажа, че първото секцио ми беше най-болезнено, нямам представа защо. Даже някои жени като ме видяха как ходя не можеха да повярват, че съм 24 часа след операция. “Еее, аз съм с опит, затова 😉”  Мислех, че всяко следващо ще е по-болезнено, а се оказа че не е така. Голям глад беше тези дни. Онзи ден - нищо, вчера зеленчуков бульон и сухари. Вечерта се изкуших и изядох няколко шоколадови бонбона, вина на майка ми и мъжа ми. Аз умирам от глад, те тъпчат шоколад. Дано нямам проблеми. От днес вече мисля, че ще ми дават нормална храна.

Най-важното, за малката - за радост е добре. Няма инфекции, никакви проблеми, единствено ниската кръвна захар, която трябва да се стабилизира. Казаха, че вече е по-стабилна, но ще трябва още да остане, за по-сигурно. Незнам точно колко. Иначе аз вчера ходих три пъти при нея. Храних я, гушках я, съвсем спокойна и добре изглежда. Вероятно ще ме изпишат утре или вдругиден и ще идвам в болницата да си я виждам докато изпишат и нея. Не ми се стои дни наред тук, нали имам и още две вкъщи пък и за късмет болницата е на 2 км от нас.

# 352
Лейди, бебчо може да чака да стане 5-ти ноември, че да не развали редичката с рожденици Simple Smile)

Кой друг се шегуваше, че от толквоа стискане може да преноси накрая? Summer май беше Grinning

Анастастия, как сте, ти, бебка? Heart A писала си докато пишех и аз. Много се радвам за вас Simple Smile Дано малката се стабилизира бързо!

Мама Мария, разбирам притесненията ти. Ама ако тоновете са добри, това дали не е достатъчно? Ако трябва ходи по-честичко. Може да поискаш да видят и кръвотока... Аз пък от няколко дена се притеснявам, че може да ми изтичат водите, защото от време на време ми се мокри бельото. Сменям го по 100 пъти, за да мога да разбера кога съм се "подмокрила", че с тези превръзки не мога да разбера. Но май не са води, а си е теченение някакво.

Да сте попадали на хубави лекции за дишането по време на раждане? От лекциите в Майчин дом разбрах, че дишането е изключително важнo при нормално раждане и че трябва да се слушат напътствията на акушерките. Но като се знам как трудно схващам понякога, ми се иска да съм предварително подготвена с някакъв материал Grinning

# 353
Тук в аптеките продават превръзки, които според цвета на течението показват дали са околоплодни води. Предполагам и в България ги има.

# 354
НОИ, от 2017 г., не би трябвало да има промяна:
Въпрос: Как се издават болничните листове при преносена бременност?

Отговор: Когато раждането не стане в рамките на 45-те дни отпуск поради бременност, той се продължава с нов болничен лист до деня на раждането, но за не повече от 93 дни. Този болничен лист се издава след раждането от лекаря, които е водил наблюдението на бременната.
Еха, представяте ли си да преносва някоя с 48 дни. Това трябва да е съвсем объркано датиране на бременността 😁
Лейди, ти реши ли поне къде ще раждаш. Името може да се избере и след това, но къде да те карат си е важно 😁

# 355
Вес, аз май съм единствената, която все още НЕ знае къде ще ражда 😁👀

# 356
Вес, аз май съм единствената, която все още НЕ знае къде ще ражда 😁👀
Ела в тина киркова, може да се засечем там 😁

# 357
  • Наблизо
И ние лесно избрахме име,а си мислех че ще е сложно,че татето е чужденец и неговата рода трябва да може да го произнася.

И аз имам такива течения през нощта,но си мисля че се потя.Мъжът ми все вика,че съм изпотвна нощем а аз не усещам.

Моят термин е на 8ми,и аз като готик контракции вечер и нощем,някой път и сутрин и толкова.През деня съм добре (колкото може да бъда)

# 358
Това след раждането, нали?
Да. Като ви изпишат от болницата. Не помня дали се носеше друго освен картона, но в родилно ще ви кажат.

# 359
Ами Вес, или ще се засечем с теб и JhaJha в Тина Киркова, или с Лейди в Окръжна, или с някоя от другите в Майчин дом Joy

Искам да се оплача от себе си какво прасе съм станала!!!!!!! Изядох една малка пица, от онези дето ги продават по баничарниците, с обииилно изтискана майонеза и кетчуп. Не стига това, ами реших да пробвам и баниците, защото изглеждаха много апетитно и да си знам за следващия път дали изобщо стават за ядене. Но за какво да се ограничавам само с баница, като мога да си взема и айрян и мъфин Confounded Баницата и мъфина са наполовина изядени, но това не значи, че мога да мръдна или да си поема въздух! Confounded Сега си седя в колата на паркинга на Била и събирам кураж да ида да напазарувам.

Днес при нас е ужасно мрачно и мнооого студено. Не е като да не се радвам, че с този термин ни се размина купуването на якета, блузи и дънки...

Общи условия

Активация на акаунт