НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 870
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
И аз се подувам зверски този последен месец, въпреки че до сега не съм имала този проблем. Даже халката не си нося сега, защото  не мога да си я натикам на подутите кебапчета.... а за краката да не говорим, подуването ми започва от прасеца, а пръстите на краката ми са се сраснали като плавник. И това стана ей така изведнъж за една седмица... Гледаха ми и кръвното и урината - в норма са и казаха, че за 9 месец е нормално и просто да се радвам, че само накрая се подувам, защото някои още от началото били така, дори и без прееклампсия. Така че споко, още малко остана Wink
Забравих да кажа, че ми препоръча ако много ми тежи това задържане на вода да пробвам един цял ден само на безсолен ориз и каза, че би трябвало да има ефект. Ама прасето в мен реши, че ще си ходи подуто, но ще яде чипс хахахах

# 511
Аз съм същата.. И ръце и крака, а сега и лицето ми почна да подпухва.. Инаме може и от вървенето да се е вдигнало малко понеже докато отидем до аптеката вървяхме и по принцип си вървя бързо, та може и от това да е, но пак е добре😀

# 512
Свържи се с аг за всеки случай. Други симптоми за следене - ако те боли глава и не минава, или ако имаш проблеми със зрението.
И аз не си нося халката, от няколко месеца вече. Иначе не съм особено подута. Едва си обувам обувките, но главно защото не мога да се сгъна.

# 513
Да, ще се свържа. Болки в главата да чукам на дърво, не съм имала много отдавна. Единствено това оттичане ме притеснява, но в крайна сметка на повечето бременни се случва, а и като ми измериха кръвното ми олекна 😀

# 514
Като видях отговори ,си помислих ,че някой от нас се е обебил Blush пък то за гадни отоци си пишем:confounded:

Подуването може да си е признак за скорошно раждане .
На мен тази бременност не са ми се подували глезени,защото си лежа,но с предната имах такива проблеми ,и аз се бях изплашила за прееклампсия ,но нямаше повод за притеснение  .
Пръстите на ръцете ми се подуват и небременна ,в момента забравих как се нарича синдрома ,но пръстите от слабички и безкръвни стават дебели като кебапчета Grinning
Повече вода и протеини ,и по -малко сол ,като превенция .И краката на високо .

Иначе мисля, че го писах -няколко дена след раждането отекох страшно много -глезени,лице ,всичко ....

Кръвното при паник атака ми го измериха 130/70, казаха че си е добре,не било проблем да е леко повишено в 9ти месец ,както и пулса .А и ме знаят ,че ако не се уплаша ми е по+скоро ниско .

Поли ,честита количка Hug

# 515
  • София
С радост ви информирам на 3.11, датата на термина, се роди нормално първородния ми син Йоан, 3.900кг, 52см.
Още вчера сутринта се събудих с контракции на 15мин. С продължителност 20-30 секунди. До към 11 ч. Бяха на 5-7 мин и след като звъннах на док. и той ми каза да отида да ме види ме приеха с 3 см разкритие. Раждането беше тежко, дълго и  болезнено. Имам си и шевове, които днес ме болят. Бебо е добре - учим се да го кърмя.

# 516
Lexy,честит юнак !Да расте здрав и силен !Бързо да се възстановяваш,голямо бебче си родила ,браво Hug

Ох,много емоционално ми стана ,датата на малката ,и името ми е любимо Heart
Абе само рева напоследък Sob

# 517
  • Наблизо
Лекси,честито бебе! Да ви е здраво и спокойно.

Аз се дразня на нашата система тук.Имам чувството,че ми изпускат водите ама лека полека така.Тапа няма,проверявам.Никой не се интересува.Чакат да ми почнат там контракциите за самото раждане и тогава.Харесваше ми,че не се престарават много ама сега се чувствам пренебрегната.Бебето рита доста последните дни,сигурно защото има повече контракции ама добре ли е - гледат тонове и толкова и за разкритие.Не знам.Сигурно неразположенията ме правят нервна,но днес беше кофти ден и за успокоение изядох света.Само това ми доставя удоволствие вече,между болките и гаденето Sad

# 518
Лекси честит син! Да ти е жив и здрав! И бързо въстановяване на теб. 😊

Всеки ден вече чакам да родя 😂 буквално чакам, нищо съществено не правя, цъкам на телефона и седя на дивана.. има кой да готви, чисти, пере и всичко останало аз се занимавам само с на бебчо нещата ама и те са вече готови и няма съвсем какво да правя освен да седя и да чакам 😂 понякога лежа и чакам.😂
Кога трябва да се стерилизират шишетата и бибите? 😀
Вече като се роди бебчето ли трябва да се застели кошарата ?
Ние в момента буквално трупаме неща върху нея 😂 матрака е вътре, но е още с найлона (имам изпран и прибран протектор, но не съм го сложила).

# 519
Beautiful ,продават в аптеките тест за проверка дали са околоплодните води.Не е евтин,но поне е точен.Имаше и метод с йод,но чух че не е достоверен.Реално и аз нямам прегледи с ехограф,само тонове.И с дъщеря ми беше така -един месец не ме гледаха ,и понеже преносих ,видяха бебето и ме провериха за разкритие и оттам до раждането пак  само запис на тонове.
Възможно ли е да се изпускаш ???

Шишета и биби -преди да се използват .Не пречи и сега,но докато родиш пак ще трябва да ги пуснеш в стерилизатора .За кошарата според мен е добре преди изписването или в деня ,иначе прах да събират ...то зависи и колко остава де.

# 520
Там е проблема, никой не знае колко остава 😂 ..
И аз все се поглеждам да не са мокри гащите ама тц... усещам на моменти бебето доста ниско, но понякога и много високо и не мисля че е "слязло" както се казва .. гледах клипчета на кореми след раждане 😳 месец - два си имат бременно коремче като желенце, само че бременно в 20седмица например, винаги ли е така ?😂 лейди е изключение, тя и сега няма корем 😁

# 521
Като каза шкембенце, някоя от вас купила ли си е следродилен колан и на каква марка? 😀

# 522
Добро утро,честито на Лекси,да е жив и здрав малкия-голям Йоан,настрой се положително и ще се възстановиш по-бързо,това с шевовете е гадно , казвам го след две раждания и епизиотомии,вътрешни и т.н.,но трудно можеш да го избегнеш , докторите и те бързат да режат , та така,важното е , че сте живи и здрави другото минава бързо.Успех!
За коланите незнам дали е мн.редно да се бърза първите седмици след раждането може да стане и по-зле внимавай,аз имам от тези стягащите гащи,то си е бельо,също и стягащо боди,но прибира по-малко корема от коланите.
Между другото установявам следното относно подмокрянето...след като се изпишкам и стана направя няколко крачки и хоп мокро петно,следва преобуване и т.н.,явно се задържа някаква урина и като се изпразни пикочния мехур бебко си се намества набързо после следва натискане и неусетно изпускане.Ако и при вас е така споделете,аз много се шашках,въпреки , че два пъти са ми изтичали водите,но разбрах,че е от това.
Аз пък снощи отидавайки до тоалетна точно преди да се изпишкам чух и усетих пук там долу много ниско казах си ето водите ше ми изтекът , но не нищо не последва нищо не изтече какво беше незнам,но същото пук сякаш щракване с пръсти съм чувала и усещала два пъти и си казах ето,но нищо.
Това чакане и неизвесността от това кога ще започне раждането мисля,че ни побърква накрая,за татковците нз , но на тях поне не им тежи корема .

# 523
Мама Мария, 1:1 съм като тебе. И за пишкането, и за проверките и чуденките.

Нямам представа кое е контракция, дали да почвам да ги следя, задължително ли предродилните контракции са свързани с болка... ей такива неща ме тормозят. Мъжът ми нощем е на щрек. Като ме види будна, всеки път стреснато ме пита дали съм добре. Казах му вчера да не се притеснява и да си спи спокойно, че няма нужда да се ококорва и разсънва всеки път и че ще му кажа, ако има нещо.

Вчера така хубаво се обезкосмих навсякъде, че направо ми се искаше да раждам преди отново да са наболи косъмчета. Намазах се и с кокосов масло и кожата ми стана като бебешка Grinning Ама на, нищо... Ще видим в какво състояние ще ме свари. Сигурно последното, за което си мисли човек е, че не е гладко почистен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 524
  • София
Лекси, да ти е честито детенцето.
Прекрасно име.
Живо, здраво и благосливено да е 🤗
Бързо възстановяване 😊

Относно нумерологията, аз лично доста се интересувам и от личен опит мога да кажа, че е доста точна наука. Ето една интересна и кратка статия относно датата и деня на раждане на децата през ноември 2019.

https://zodia.bg/statii/decata-rodeni-prez-noemvri-2019-godina.html

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 13:12 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт