Сестра ми не желае да има контакт с нас

• 8 493
  • 190
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Сестра Ви се е провалила с адаптацията. Не всички издържат на стреса и промяната. Не е успяла в обучението, няма и сигурна работа. Трябвало е да се върне, още при прекъсване на обучението. Явно чувства вина или ви вменява подобна. Някои се дистанцират умишлено, заблуждавайки, че водят добър живот. При др.,от фалове и неуспешни връзки и реализация се отключват псих.заболявания. Тя е пълнолетна на години, но психически може да е депресирана, лабилна, несигурна. Опишете характера и.

# 61
  • София
Сестра Ви се е провалила с адаптацията. Не всички издържат на стреса и промяната. Не е успяла в обучението, няма и сигурна работа. Трябвало е да се върне, още при прекъсване на обучението. Явно чувства вина или ви вменява подобна. Някои се дистанцират умишлено, заблуждавайки, че водят добър живот. При др.,от фалове и неуспешни връзки и реализация се отключват псих.заболявания. Тя е пълнолетна на години, но психически може да е депресирана, лабилна, несигурна. Опишете характера и.
И според мъжа ми не й се е получила адаптацията. Той като цяло беше на мнение, че чужбина не е за нея. (той е учил извън БГ).  Може и това да е причината - да се обвинява, защото се чувства виновна и да е в депресия. Но пък толкова време и да сътвори такива неща.... Иначе като характер е затворена, не общува с всеки. Имаше малко приятелки, докато учеше - все готини момичета. Всички бяха позитивни, умни, отличнички, с много готино чувство за хумор. Сестра ми не излизаше много, като цяло обичаше да си стои вкъщи и да чете книги, фентъзи. Другото й хоби беше да учи езици - знае английски, немски и учеше сама руски, турски и фински. Странна си беше от малка, но нищо кой знае колко различно от пубертетски истории и приумици.

# 62
Д0Д0, звучи странно тази история и има вероятно някакво влияние над сестра ви. За да иска да прекъсне така внезапно (пък макар и постепенно) връзка с цялото семейство, не само с вас или майка ви, за мен има вероятно намесени странични хора. Дали са я завъртели в секта, дали един човек я манипулира или друга организация, това е страшно и много, много притеснително.

Потърсете ваши познати там, които биха могли да я потърсят и да проследят в известен период какво се случва с нея. Или потърсете организации тук, които да ви посъветват как да постъпите. Вариантите са много и най-лекият е да е изпаднала в психическо състояние, което я кара да ви мрази, да бяга от вас. Щом е нелегална може да попадне и в трафик на хора и какви ли не страхотии.
Действайте, не чакайте. 10 месеца са доста време да не даде никакъв знак поне.

# 63
  • София /Абсурдистан
Пак ще кажа, че много прилича на членуване в секта това, където става промиване на мозъци, че само групата е твоето семейство и т.н. А и познанствата и с разни ислямски индивиди, да не се занимава с някаква тайна дейност?
Иначе за човек, знаещ езици, работа има бол, при това с добро заплащане и различна от продавачка.

# 64
  • София
Какви организации можем да потърсим? А относно това, че може да е попаднала в секта - да, все едно някой я е преинсталирал, така се държи. Но не знам по какъв начин можем да й въздействаме, при положение, че никой от нас няма връзка с нея.

# 65
Променят се хората за съжаление:confused:

# 66
Ама нали вашите са били на гости, знаят къде живее. Да вземат да отидат и да се разберат с нея очи в очи, да стане ясно тя ли не ви иска, някакъв друг проблем ли има или какво. Според мен е малко безотговорно това, въпреки че момичето е пълнолетно, да нямаш 10 месеца вест и само да се повтаря как нямате връзка с нея. Англия е популярна дестинация за учене и работа, ако щеш и туризъм, толкоз ли пък нямате един познат да ви съдейства. Да не говорим, че има евтини полети, други начини за пътуване, хостели, airbnb, какво ли не. Не виждам как някой друг ще ви помогне, ако вие самите не си помогнете.

# 67
Аз не разбрах нещо - преди да замине в чужбина пак се е опитала да се отдели от родния дом, така ли ?

# 68
А как толкова години работи нелегално?
Предполагам, че е при араби - те рискуват така.
Мои родинински момчета отидоха преди 2 г, намериха си първата работа от тук в бълг. автомивка.
Явиха се на интервю за НИН, имат местна банкова сметка за заплати. Поработиха, огледаха се и си намериха работа в англ. фирми. Нямат намерение да живеят там постоянно, събират пари за по-добър живот в БГ. Тук и двамата бяха добутали до 8 кл, но пак се оправиха. Сега и бащата на едното момче отиде лятото - доволен е, обаждат се на роднините си тук, идват си понякога в отпуска.
Нещо има при нея, което не е нормално  поведение на млад човек.

# 69
  • София
Ама нали вашите са били на гости, знаят къде живее. Да вземат да отидат и да се разберат с нея очи в очи, да стане ясно тя ли не ви иска, някакъв друг проблем ли има или какво. Според мен е малко безотговорно това, въпреки че момичето е пълнолетно, да нямаш 10 месеца вест и само да се повтаря как нямате връзка с нея. Англия е популярна дестинация за учене и работа, ако щеш и туризъм, толкоз ли пък нямате един познат да ви съдейства. Да не говорим, че има евтини полети, други начини за пътуване, хостели, airbnb, какво ли не. Не виждам как някой друг ще ви помогне, ако вие самите не си помогнете.
Знаят къде живее, но не могат да я накарат да говори. Като са й били на гости е отказвала да коментира темата. И казва, че всичко е наред, просто имала нужда да я оставим. И не й се говорело.
А как толкова години работи нелегално?
Предполагам, че е при араби - те рискуват така.
Мои родинински момчета отидоха преди 2 г, намериха си първата работа от тук в бълг. автомивка.
Явиха се на интервю за НИН, имат местна банкова сметка за заплати. Поработиха, огледаха се и си намериха работа в англ. фирми. Нямат намерение да живеят там постоянно, събират пари за по-добър живот в БГ. Тук и двамата бяха добутали до 8 кл, но пак се оправиха. Сега и бащата на едното момче отиде лятото - доволен е, обаждат се на роднините си тук, идват си понякога в отпуска.
Нещо има при нея, което не е нормално  поведение на млад човек.

Да, работи при араби точно.
Аз не разбрах нещо - преди да замине в чужбина пак се е опитала да се отдели от родния дом, така ли ?
Като всеки тинейджър е искала самостоятелност, но тя я имаше. Последната година от средното живееше сама. Не е било проблем и нашите не са се притеснявали. Тя винаги е била кротка и не е била склонна да върши глупости - като мен примерно.

# 70
  • София
Ами притеснително си е това с арабите, супер много червени лампи светят, но изобщо не се сещам как бихте могли да помогнете ... Ужасна ситуация, ужасна!

# 71
Ами, то затова има една приказка "тихите води са най-дълбоки". Интровертните, склонни към усамотяване хора, често отключват и по-често депресии и фобии, поддават се на влияния, тайни общества и тем подобни страхотии.

За организации не мога да кажа с точност, защото не съм се интересувала, но защо не попитате с безплатна правна консултация. Ето тук има събрани всякакви организации, включително и за трафика на хора по-надолу като скролнете:

# 72
"винаги е била кротка...." обикновено е синоним на "податлива на влияние". Не знам как е в чужбина относно легалното пребиваване, но предвид и нелегалната работа при араби с години, нещата изглеждат все по зле.

# 73
Според мен може да й влияе някой.Или да се занимава с нещо незаконно и да не желае да замесва вашите.Можем само да гадаем,щом не сте в един и същи град няма как да разберете какви ги е вършила.По-добре отидете цялото семейство при нея попитайте я какво става защо се държи така кажете й ,че без отговор не тръгвате.Останете там колкото е възможно по-дълго за д аможе малко по малко да се усети.

# 74
Да вземат да отидат и да се разберат с нея очи в очи, да стане ясно тя ли не ви иска, някакъв друг проблем ли има или какво. Според мен е малко безотговорно това, въпреки че момичето е пълнолетно, да нямаш 10 месеца вест и само да се повтаря как нямате връзка с нея. Англия е популярна дестинация за учене и работа, ако щеш и туризъм, толкоз ли пък нямате един познат да ви съдейства. Да не говорим, че има евтини полети, други начини за пътуване, хостели, airbnb, какво ли не. Не виждам как някой друг ще ви помогне, ако вие самите не си помогнете.
Отстрани е лесно да се каже идете, но ако хората нямат достатъчно финансови средства или ако са пенсионери с ниски пенсии как да си позволят да отидат, дори и при евтини полети?

И аз мисля, че момичето е повлияно от някаква секта. Това отчуждаване изглежда точно като промиване на мозък.

Общи условия

Активация на акаунт