Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 385
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте дами,
За много години на всички, много здраве и скоро всички да бъдем +1 нов член в семейството..
Да ви попитам дали е нормално вече 1 месец и 5 дни след абразиото да нямам Мц?По принцип съм с нередовен Мц, но почвам отново да се притеснявам..

И аз още чакам. Вече минаха 42 дни. Дано скоро ни дойде, че само и този стрес остава да ни се качи на главата след всичко ......

# 631
Аз чаках 36 дни цикъла, стори ми се безкрайно.

# 632
Първи мц - на 36ти ден,втори - на 34ти. Принципно ми е на 29 дни цикъла.

# 633
Момичета, преживях едно абразио през август и моят АГ ми изписа антибиотик след това и противозачатъчни за 21 дни - Жанги - за регулиране на хормоните и да не образувам киста. Цикълът ми дойде веднага след като свършиха противозачатъчните и за моя радост нямах киста. Моя приятелка претърпя абразио месец след мен, пи само антибиотик и чакаше 3 месеца докато и дойде цикъла, междувременно имаше и кисти с които трябва да се занимава.

# 634
И на мен ми дойде на 43тия ден (по принцип ми е редовен на 29 дни) и след като ми свърши на прегледа всичко беше наред (физически), сега чакам само хормоните да ми се нормализират че нещо ми пада косата...  🤷🏻♀

# 635
Ntmasdom за съжаление косопадът след бременност е нормално явление, което може да продължи доста дълго (6-10 месеца). След предишната ми бременност се чудех как изобщо имам останала коса на главата.. много падаше, пусках изследвания на хормони и въпреко, че бяха ок отне доста време, за да спре косопадът.

# 636
При мен дойде на 25-26 ден и продължи около 6-7 дни и още 3-4 само зацапване. Следващият ми дойде след 10 дни закъснение, т.е. около 40 ден..

# 637
  • някъде там
При медикаментозен аборт може ли да се приема Но-шпа?

# 638
Маймунка-Не, нито спазмалгон или бусколизин. Можеш обезболяващи, препоръчвам ибупрофен.

# 639
  • някъде там
Маймунка-Не, нито спазмалгон или бусколизин. Можеш обезболяващи, препоръчвам ибупрофен.
И аз все на такива мнения попадам, пък АГ ми каза : "спазмалгон, Ношпа.."

# 640
Здравейте момичета и за много години!Нека новата 2020 ни донесе само хубави моменти.
Аз имам едно питане - тъй като се изчистих сама без хапчета и кюретаж , кървях обилно 5 дни и останалите 5 дни съвсем малко много тъмна кръв.Все още имам това тъмно слабо кървене , но ми се появи всекидневна болка,която е много станна.Не зная дали това е контракция или нещо друго.Почва леко в корема(матката) и после изведнъж се появява остра болка като силно придърпване в ануса(червата).Някой от вас изпитвал ли е подобна болка , дали още се чистя?Вчера бях на лекар- каза че съм добре , видя че имам още кафеникаво зацапване, но не знае от какво е , каза че би трябвало да спре.Не знам дали да търся друг лекар , да не е гинеколог или да чакам още?

# 641
  • Sofia
Здравейте момичета и за много години!Нека новата 2020 ни донесе само хубави моменти.
Аз имам едно питане - тъй като се изчистих сама без хапчета и кюретаж , кървях обилно 5 дни и останалите 5 дни съвсем малко много тъмна кръв.Все още имам това тъмно слабо кървене , но ми се появи всекидневна болка,която е много станна.Не зная дали това е контракция или нещо друго.Почва леко в корема(матката) и после изведнъж се появява остра болка като силно придърпване в ануса(червата).Някой от вас изпитвал ли е подобна болка , дали още се чистя?Вчера бях на лекар- каза че съм добре , видя че имам още кафеникаво зацапване, но не знае от какво е , каза че би трябвало да спре.Не знам дали да търся друг лекар , да не е гинеколог или да чакам още?
Аз имах абсолютно същите болки, като колики-контракции. Толкова ме болеше, че ми се гадеше. Странното е, че беше две седмици след края на кървенето. Не се е повтаряло, а вчера  бях на обстоен преглед- всичко е перфектно в гинекологично отношение. Явно е било нещо от кюретажа

# 642
  • София
На мен цикълът ми дойде след 33 дена. Днес си пуснах малко кръвни изследвания, качвам да кажете едно мнение. На какъв лекар се ходи за повишени тромбоцити? Взех си направление за гинеколог, ама лл не искаше да ми даде за хематолог. Сега се надявам да ми даде след тези изследвания, ако не ще търся от АГ.

# 643
Аз смятам да си пусна изследвания за тромбофилия и нк клетки.В коя лаборатория в Бургас е добре да се направят?

# 644
  • Sofia
vikim23, миналата бременност и аз имах тромбоцити над нормата като теб когато бях бременна в 9-ия месец. Един хематолог ми каза, че понякога се случвало по време на бременност. Така че и при теб може да е нещо остатъчно от бременността.
Аз много не му обърнах внимание, защото взе абсурдно несериозно тромбофилията ми. Аз лично (за мен специално - наблягам на това) свързах нивото на тромбоцитите с тромбофилията. Но това не е мнение на специалист, а моя интерпретация.

Ти изследвала ли си се за тромбофилия ?

И хемоглобинът ти е нисичък. Консултирай се с хематолог.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 00:45 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт