Кюретаж и забременяване след това - тема 82

• 27 379
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.София
Вики вит.В12 и Д са ти също критично ниски. Тромбоцитите и за мен имат връзка с тромбофилиите или завишени ТЛА. За хематолог си 100%.

# 646
Здравейте, някой правил ли е кюретаж в Щерев? Предоставят ли всичко необходимо за престоя или трябва и аз да си занеса нещо?

# 647
Sophia,
Само чисто бельо и превръзки си вземи.
Нощница, чехли, осигуряват го, както храна и вода.
Аз си бях взела зарядното за телефона.

# 648
И превръзки осигуряват... 😘

# 649
  • София
vikim23, миналата бременност и аз имах тромбоцити над нормата като теб когато бях бременна в 9-ия месец. Един хематолог ми каза, че понякога се случвало по време на бременност. Така че и при теб може да е нещо остатъчно от бременността.
Аз много не му обърнах внимание, защото взе абсурдно несериозно тромбофилията ми. Аз лично (за мен специално - наблягам на това) свързах нивото на тромбоцитите с тромбофилията. Но това не е мнение на специалист, а моя интерпретация.

Ти изследвала ли си се за тромбофилия ?

И хемоглобинът ти е нисичък. Консултирай се с хематолог.
Не съм, но явно ще трябва да видя къде да си пусна изследвания и колко струват.

Иначе аз имам таласемия и винаги съм с нисък хемоглобин, затова и лл не ми даде направление, нямало какво да направи за мен, едва ли не...при предишната ми бременност бях на системи за хемоглобина(беше 80) и инжекции б12 цял месец и се нормализираха нещата и родих нормално и здраво дете. Тогава хематоложката ми работеше в Св. Иван Рилски. Сега се премести в Токуда и 3 месеца чакам да й дадат да работи по ЗК.

# 650
  • Sofia
За тромбофилията аз се изследвах в Геника. Основният панел е 160 лв. В Майчин дом също пряват това изследване и знам, че е по-евтино, но не знам какво включва.

Хубавото на Геника е, че не е нужно да пускаш панел. Можеш да изследваш мутациите една по една ако искаш (цената им е 40 лв на мутация - е, някои по-рядко срещани са по 70 лв). Там пазят кръвта и не е нужно пак да те бодат. Аз така си пуснах изследванията на два пъти. Това че пускаш панел не ти дава никакво намаление, цената си отговаря на броя на мутациите, които се изследват.

Примерно за начало можеш да пуснеш само двата високорискови фактора - Ф5 Лайден и Ф2 Протромбин. Пък по-натам ако искаш и другите. Мен това ме посъветва проф. Кременски.

Странна ти е ЛЛ. При положение, че си имаш медицинска история да не иска да ти даде направление. Не знам какво толкова я спира.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 20:05 от Brin de muguet

# 651
  • София
Здравейте, на 26ти декември ми беше абразиото след спиране на сърдечна дейност в 8 + 5г.с. Викат ме на преглед чак на 12-13 ден от следващия цикъл, но вчера забелязах,че имам подут лимфен възел в слабините (на сгъвката на левия крак) и е болезнен. На някого дали му се е случвало след абразио подобно нещо?

# 652
Здравейте момичвта, имам резултати от кръвна картина, можете ли да ги разчете какво означават?

# 653
mommy_v, колоната с резултат защо е празна?

# 654
  • София
Щото не са готови още

# 655
Ох леле, изложих се 😂 Аз за това не се ориентирам никъде нищо.. Извинявайте малко по - късно ще кача резултатите..

# 656
Здравейте момичета.При мен мина 1 месец след кюртажа.Пия оротивозачатачни така че имах цикъл които приключи преди 2 седмици ,та сега мисля да ида на преглед и да оусна изследвания.Четох за првпоръчителните изследвания и нз от къде да започна и дали противозачатачните ще окажат влияние върху изследванията? От Велико Търново съм и се чудя въобще в коя лаборатория да отида

# 657
Аз смятам да си пусна изследвания за тромбофилия и нк клетки.В коя лаборатория в Бургас е добре да се направят?
Аз съм от Бургас и ги правих в Лина

# 658
Това са вече резултатите, но все още няма за ЩЗ чакам ги.. Тези май изглеждат наред..

# 659
  • София
Абсолютно нормални

Общи условия

Активация на акаунт