На море в Турция - тема 64

• 65 594
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Скрит текст:
Как мога да разбера, в даден хотел до колко е позволено да се пуши в откритите площи? Тази година аз ще организирам почивката на група приятели и съм силно притеснена, като отидем в избрания хотел да няма ограничения, а всички пушат!

И мен живо ме интересува въпросът с пушенето. Досега се ориентирах с четене на отзиви в трипадвайзър и другите подобни. Там все се намира някой написал нещо по въпроса. Но можем и сами да си помогнем, ако всеки от нас напише с две думи дали се е пушело или не в хотела, в който е бил ще направя списък с хотелите. Стига Марги да е съгласна, може списъкът да се сложи на 1-ва страница в следващата тема. Simple Smile Така и тези, които мразят пушенето ще знаят кои хотели да избягват. Simple Smile

# 151
....Така и тези, които мразят пушенето ще знаят кои хотели да избягват. Simple Smile

И да не отида на предпочитания хотел от мен, защото някой е решил да трови себе си и останалите около него...!!!
Съжалявам но, това пушачите нищо не признавате!
 Знам много добре какво е да си пристрастен към цигарата сутрин с кафето, пушил съм дори до 2 кутии на ден съм стигал, сутрин като се събуждах първото нещо беше да запаля цигара. Не пуша вече повече от 15 години, и адски мразя някой да ми дими на около, и аз да трявбва да се съобразя, че той пуши и ми нарушава личния комфорт, няма как да се съглася на подобно нещо. За мен цигарите трябва да се забранят, до толкова че да може да пушите само в къщите си... Защото с димът си тровите и тези които обичате, пък били те и непушачи!

# 152
  • Берлин
А непушачите трябва да си седят само вкъщи,за да не ги тровят. Мнението ти е прекалено

# 153
  • Sofia
Скрит текст:
....Така и тези, които мразят пушенето ще знаят кои хотели да избягват.

И да не отида на предпочитания хотел от мен, защото някой е решил да трови себе си и останалите около него...!!!
Съжалявам но, това пушачите нищо не признавате!
 Знам много добре какво е да си пристрастен към цигарата сутрин с кафето, пушил съм дори до 2 кутии на ден съм стигал, сутрин като се събуждах първото нещо беше да запаля цигара. Не пуша вече повече от 15 години, и адски мразя някой да ми дими на около, и аз да трявбва да се съобразя, че той пуши и ми нарушава личния комфорт, няма как да се съглася на подобно нещо. За мен цигарите трябва да се забранят, до толкова че да може да пушите само в къщите си... Защото с димът си тровите и тези които обичате, пък били те и непушачи!
Ейй това бившите пушачи са опасна работа. Simple Smile Как пък от всичко написано се хванахте точно за последното изречение. Никой не ви спира, можете да ходите където поискате. Не искам да споря, няма смисъл да разваляме добрия тон в темата. Информацията е сила, която ни дава възможност да правим информиран избор!  Невинаги чашата е наполовина празна, нали?

# 154
Здравейте, досега не сме почивали в Турция и избора за 2020г. е много труден. С две деца сме на 13 и 8г. и бюджет около 2500лв. Насочили сме се към пътуване с автобус и Кушадасъ, понеже е най-близо.Предпочитаме хубав плаж, вкусна храна и малък аквапарк. Кой хотел бихте препоръчали, може и в друг курорт. Ще съм благодарна да чуя вашето мнение!

# 155
  • София
За успокоение на пушачите и непушачите излязоха вече първите оферти и на последния тур оператор, който всички чакат, за да видят кого да предпочитат за резервациите си Simple Smile.
Емералд пуснаха ранните си оферти за Бодрум, засега само с автобус.
До края на другата седмица /надявам се/ ще пуснат останалите автобусни и самолетните си програми за цяла Турция.
БОДРУМ

# 156
За успокоение на пушачите и непушачите излязоха вече първите оферти и на последния тур оператор, който всички чакат, за да видят кого да предпочитат за резервациите си Simple Smile.
Емералд пуснаха ранните си оферти за Бодрум, засега само с автобус.
До края на другата седмица /надявам се/ ще пуснат останалите автобусни и самолетните си програми за цяла Турция.
БОДРУМ

Това са цени за непушачи Wink , цените за пушачи са без калкулирана отстъпка Grinning
И аз ги видях още вчера, но понеже рядко някой пита тук за Бодрум, не споделих.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 09:58 от JIeBaK

# 157
  • Враца
https://www.jollytur.com/euphoria-tekirova-hotel
Мога ли да направя резервация от този сайт.
И ако може мнение за хотела,

# 158
Не за първи път, но надявам се за последен ви обяснявам, че никой не е длъжен да се съобразява с нечии зависимости особено такива, които не само причиняват дискомфорт, а доказано вредят и на околните. В по-развитите държави пушенето на обществени места отдавна е забранено и глобите за нарушителите са сериозни, в изостаналите държави (напр. България и страните от третия свят) тепърва се налагат по-рестриктивни мерки, защото положението е изпуснато и процента на белодробни заболявания е значително по-висок, за което голям принос има т.н. "пасивно пушене" или "обгазяване".

Законите са задължителни за всички независимо, че има страни, в които е популярно да не се спазват (напр. България), което пък ги е докарало до състоянието, в което са, но ако това не ви е достатъчно можем да се върнем и към други времена, когато нещата са се решавали с физическа саморазправа. Тази година на нашето море един така беше решил, че можел да си прави, каквото си иска и после му се наложи много бързо да бяга, а видимо ядосаната му жена, от която очаквах по-скоро крясъци, учудващо дойде да ми благодари и каза, че е на косъм да го зареже, но все още го търпи само заради децата. Та имайте предвид, че "наркоманиите" в тежките им форми освен всякакви други проблеми, карат хората да си мислят, че едва ли не някой е длъжен да ги търпи и да се съобразява с тях, а всъщност това не е така и в крайна сметка ще го разберете по един или друг начин. Единствената причина да няма пълна забрана на пушенето извън дома е, че едни големи компании правят много пари от това, но ще дойде и този момент рано или късно.

Някой коментари тук обаче ми дадоха мотив лично да проверя колко добре си вършат работата институциите в Турция, като ги сигнализирам за нарушения в хотелите и ако има резултат ще ги похваля в големите чужди форуми, за да може и други да следят за проблема.   

Ето ви и мнението на първия другар в Турция - Ердоган: 

“Fighting against smoking is a personal principal of mine. There cannot be such a thing as ‘freedom to smoke.’ Just as there cannot be a thing such as freedom to commit suicide and freedom of exposure to terminal illness, there cannot be freedom of habits that lead to these outcomes.”

“The important thing is to protect the freedom of non-smokers, not the smokers, because non-smokers are faced with a threat against their will. The state is responsible for protecting its citizens from tobacco, alcohol and drugs, just like it is responsible for protecting landlords from thieves and innocent citizens from terrorists,”

# 159
Здравейте група! Както ви чета, така и започнах да се оглеждам за лятната почивка 2020г. Харесах вече няколко хотела Simple Smile та ще моля за съвет. За нас е важно плажа да е що годе хубав, да има забавления за деца 6-8годишни, хубава храна и вносен алкохол.  Спряла съм се на:
Kamelya K Club, Сиде
Aska Lara Resort & Spa Hotel
Granada Luxury Belek
като компромисен вариант Vonresort Golden Beach
Моля за съвет и нови предложения, ако има такива.

# 160
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте група! Както ви чета, така и започнах да се оглеждам за лятната почивка 2020г. Харесах вече няколко хотела Simple Smile та ще моля за съвет. За нас е важно плажа да е що годе хубав, да има забавления за деца 6-8годишни, хубава храна и вносен алкохол.  Спряла съм се на:
Kamelya K Club, Сиде
Aska Lara Resort & Spa Hotel
Granada Luxury Belek
като компромисен вариант Vonresort Golden Beach
Моля за съвет и нови предложения, ако има такива.

Бил съм и в двата Aska Lara Resort & Spa Hotel, Granada Luxury Belek
Няма да скучаете и на двете места, ако не държите на плаж бих заложил Granada Luxury Belek.
Като единственото предимство на Aska освен плажа е безплатния лунапарк (виенско колело и бебешка въртележка) ако държите на това, в Granada са платени. Aква парка на Granada е много по добър от този на Aska Simple Smile. Ако държите на добър аква парк Granada Luxury Belek е вашият хотел.

# 161
Здравейте,
моля за малко помощ, нещо не успявам да се ориентирам в сайта на ориент 99. Чудя се дали цените на хотелите са за нощувка в определената в табличката стая или за нощувка на човек в определената стая. Идеи?

# 162
Здравейте,
моля за малко помощ, нещо не успявам да се ориентирам в сайта на ориент 99. Чудя се дали цените на хотелите са за нощувка в определената в табличката стая или за нощувка на човек в определената стая. Идеи?
За стая.

# 163
Здравейте,

Използвайте калкулатора в сайта по следния начин: посочвате менюто Ранни записвания Турция 2020 -> избирате желания курорт -> Намери цена и резервирай (въвеждате вашите дати и данни) -> Търсене
Така автоматично ще ви излязат цените и възможните стаи за настаняване в избрания от вас период, със съответната цена. Simple Smile

# 164
  • Някъде в Европа...
Понеже сме в група за обсъждане на турски почивки, да използвам да честитя празника на комшиите и специално на Халим!

Общи условия

Активация на акаунт