На море в Турция - тема 64

• 65 465
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Аз питах за Делфин Ботаник, макар че малко ми излиза извън бюджета. Плажът бил зле - моля за повече информация - дълбок ли е, каменист ли е? Има ли лунапарк към този хотел?

# 91
  • софия
Забравих да добавя, че момчетата от плажа на моторните спортове предлагаха моторна лодка за няколко човека с разходка през пещери, гмуркане и стигане до водопадите Дюден. Цената беше 20 евро на човек, наполовина за дете. Много ми се искаше да се качим, но с децата ни беше невъзможно. Някой дали е пробвал, точно тази разходка с влизане в няколко пещери. Сега гледах клипчета в нета, speed boat tour. Супер изглежда Simple Smile)
В Анталия на пристанището си имаше официални гишета за разходка с корабче до водопадите Дюден, от пристанището 45 мин на човек бяха 65 лири.

За Делфин Ботаник гледах доста снимки в tophotels i tripadvisor, клипчета в youtube, има лунапарк, ползва територията общо с Делфин Платинум, на 90 км от летището, плажът е минус, бил е каменист, за нас не е проблем Simple Smile)

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 06:18 от AnMary

# 92
  • София, България
Аз питах за Делфин Ботаник, макар че малко ми излиза извън бюджета. Плажът бил зле - моля за повече информация - дълбок ли е, каменист ли е? Има ли лунапарк към този хотел?

Аз май ще отговаря отново, но нека да се включат и други, разбира се. За мен плажовете и на двата Делфина в Алания са неизползваеми - става дълбоко бързо и са каменисти до степен изобщо да не ти се иска да стъпиш там. Не случайно по официалните им снимки изобщо не се показват подробности точно за плажовете.
А за малки деца са тотален абсурд, то за възрастни е мъчение.
Стаите и там са си направо тесни, иначе са класни хотели, но за тези пари аз определено бих избрала нещо друго. Тези хотели бяха УАУ преди 15 години.

# 93
Благодаря, Мона Лиза, за мен е много важен плажа, така че отзивът ти ми е ценен. Кой хотел би препоръчала за тези пари?

# 94
  • София, България
Благодаря, Мона Лиза, за мен е много важен плажа, така че отзивът ти ми е ценен. Кой хотел би препоръчала за тези пари?

Аз отдавна не съм била в Турция, така че се включвам като мога с нещата, които не се променят по хотелите като стаи и плаж.
Дано Марги и другите, които имат актуално инфо се включат да помогнат с предложения.

# 95
  • София...........
След септемврийската почивка решихме за следваща година да направим по 4 нощувки в два различни хотела. Така и нещо да не е съвсем по нашия вкус ще е само за 4 нощувки Simple Smile
Бих се радвала да споделите някой хотел.
Първите 4 нощувки държа да е хубав хотел, но най-важното да е с много добър аквапарк с много пързалки за по-големи , че децата ще са на 12 и 22 години Relaxed (тази година останаха възмутени от аквапарка на Вон Резорт Голдън Бийч Сиде).
Вторите 4 нощувки искам хубав хотел с прекрасен пясъчен плаж (плитичък) и да има шезлонги близо до водата, ако има някоя пързалка ще е добре. Очаквам и от двата хотела да е чисто, да има красиви градини и хубава храна.
Нямам претенции къде ще са хотелите от Чанакале, през Кушадасъ, Фетхие и целия Анталия регион. Може и голямо разстояние между двата да има , ще се направи някъде междинна нощувка. Реално сме 3-ма възрастни и 1 дете -12г.. Цената за нощувка , която бих дала е порядъка 200-300 макс. 400 евро. Период мога да варирам в зависимост от цената - юни месец или средата, края на септември.
Ако има хотел, който  съвместява и двете желания също е Ок, може да размисля на 7-8 нощувки в един Wink

Благодаря Flowers Hibiscus

# 96
  • София
Най-близките хотели с аквапарк от Чанаккале към Дидим са
Ария Кларос и Клуб Ялъ в Йоздере, Атлантик и Аква фентази в Кушадасъ, само аквапарк без хотел е Адаленд. Тоя новия от тая година забравих му името май също е с аквапарк. В Дидим е Аквазис. Нататък на юг не ги знам. На някои с по 5-6 пързалки им викат аквапарк, такива има бая.

# 97
  • Варна
Тц, не преди 15 години, а в последните 15 години, щото иначе съфорумката нямаше да напише такива суперлативи за Делфина, Мона Лиза.

# 98
divna, аз ще напиша хотелите с разнообразни пързалки, за които се сещам, а при интерес, вие ще видите какви са цените.
Vogue Bodrum - има доста на брой, с различна височина и дължина, като най-интересната е тип кобра. Няма фунии, центрофуги и семейни.
Atlantique Holiday Club - много на брой, не са екстремни, има фуния и от този тип като стена с почти отвесно спускане и после изкачване.
Aqua Fantasy - доста разнообразен парк. Има много на брой и много като разнообразие. Има доста, които са с голяма дължина. Има тип писти, фунии, стена, семейна.
Хотелите Eftalia - не съм 100 % сигурна освен пързалките на острова, които са общи за всички хотели, кой хотел има най-разнообразен аквапарк. Според мен Аква или може би Оушън... който е почивал там да каже. Като цяло пързалките са разнообразни, има с голяма дължина. Има тип стена, фуния, писти, закрити.
Long Beach Resort - разнообазен, макар че пързалките за големи не са чак толкова много на брой. Има семейна, тип стена, закрити, писти, фуния. От миналата година има и ново съоръжение, което обаче е по-скоро за деца около 10-12 години. Пиратски остров, който в никакъв случай не е бебешки, но не е и баш за големи.
Paloma Orenda и Paloma Finesse - ползват общ аквапарк, който е нов, от тази година и много ме впечатлява. Освен че има много на брой пързалки, има и най-разнообразните, които не са в тематичен парк за ползване и от външни туристи. Има и много екстремна пързалка с почти вертикално спускане. Не мога да я опиша, за това качвам снимка
Скрит текст:
От проучванията ми за хотел за следваща почивка, тези двата са фаворити откъм водни атракции. Има елеватор за семейните лодки.
Gural Premier Tekirova - добър аквапарк с доста на брой и разнообразни пързалки.
Rixos Premium Tekirova - доста разообразен, има пързалки с голяма дължина.
Rixos Sungate - с много на брой пързалки, макар и не чак толкова разнообразни като в Риксос Текирова.
Royal Wings - нов аквапарк, от тази година. Разнообразни пързалки - и по-леки, и по-гъделичкащи.
Royal Seginus - разнообразни пързалки, не са много на брой, но са напълно достатъчни.
Delphin Be Grand - има разнообразие.
Sueno Deluxe Belek - пързалките са много на брой, но по мое мнение, някои от тях са лекички. Има асансьор.
IC Hotels Green Palace - май е с най-малко на брой пързалки, но все пак са разнообразни. Не са екстремни.
Lonicera Resort - по-разнообразен е от Вонризорт.
Amara Prestige - пързалките не са много, но има 2-3 по-интересни.
Ali Bey Club - щях да го забравя. Макар че е доста стар, аквапаркът има много пързалки, може би над 20. Не са от най-съвременните обаче.

Сигурно забравям някой. За тези се сещам без да се замислям особено. Разбира се има и други с много пързалки, но те са от типа на Вон, без особено разнообразие или есктремност.

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 00:48 от Мaрги

# 99
  • Пловдив
Добавям към списъка и Адалия Елит-Лара.Там пързалките са нови .Има за всяка възраст и изкуствено море.

# 100
  • София, България
Тц, не преди 15 години, а в последните 15 години, щото иначе съфорумката нямаше да напише такива суперлативи за Делфина, Мона Лиза.

Аз не изключвам да съм била в двата най-скромни Делфина и по тази причина да не съм останала супер впечатлена. Виж от Барут Лара си тръгнах с една кошница суперлативи.

Марги, чудесен списък, браво за труда!

# 101
  • Някъде в Европа...
Марги, благодаря за обобщената информация. Дали може да се сложи на първа страничка?
Славейче, и на теб благодарности!

Я да помоля за бързото ви мнение 😀..да видя дали съвпада с моето..Кой бихте избрали по критерии аквапарк и добро съотношение предлагане-цена за деца на 13-15 г.? Редя във възходящ ред по цена: Ефталия Марин, Лонисера, Серра Палас, Лимак Аркадиа, Вон? (във Вон и Марин сме били, познавам ги, не ме бърка да повторим). Тези съм "нахвърляла" засега ако ви хрумне нещо в този ценови клас....?

# 102
Искам да попитам след Kamelya Fulya дали ще ни хареса Long Beach Алиния, Von Resort Сиде, Turan Prince Сиде или са доста по-ниско ниво. Критерий не е плажа, а обслужването в комплекса- чистота, да няма блъсканица в ресторанта, храна, няколко пързалки. Бих повторила без да се замисля Kamelya, но възрастта на детето променя значително цената.

# 103
Noe-mi-na, кой Туран - Club Turan Prince или Sentido Turan Prince? Всъщност и двата отстъпват на Камелия, но Сентидо е добър като обслужване.
Във VonResort има по-малко глезотии включени в цената, в сравнение с Камелия и храната не е толкова изобилна. Но пък и парите, които му искат са съвсем различни, така че е разбираемо. Ако сте настроени да правите справнения, има вероятност да не ви хареса. Все пак аз не бих го отписала, защото за цената си е много добър вариант.
Според мен Long Beach най-много се доближава до Камелия като храна, ниво на обслужване, концепция. Забавленията са много повече, което ще компенсира други минуси. Щом плажът не ви е приоритет, един от най-големите кусури на хотела остава на заден план, така че смятам, че Long Beach заслужава внимание.

AIR, малко по-късно ще ти отговоря, че писах, писах, затрих написаното и сега ме мързи да почвам веднага наново.

# 104
  • София...........
Мaрги, Благодаря за списъка , страхотна си! Kissing HeartFlowers HibiscusHands Clap

Общи условия

Активация на акаунт