На море в Турция - тема 64

• 65 512
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Роже, може ли да ми пуснеш новогодишната програма за IC Hotels Green Palace и Titanic Beach Lara? Ако някой може да сподели отзиви за Нова година в тези хотели, много ще ми помогне, макар че за IC местата са под въпрос. Благодаря ви!
Кики, пускам ти само за Титаник бийч Лара. За IC Hotels Green Palace все още няма. Има за IC Hotels Santai Family Resort.
Скрит текст:

jb66, за съжаление няма все още и за ТУИ Джакаранда Сиде. Може да следиш в сайта им, ако пуснат...

Роже, благодаря!
Препоръчайте ми хотели в Анталия, в които новогодишната вечер да продължава повече, а не в 12:15ч. да приключат с програмата. В IC Hotels Green Palace няма места вече, така че се ориентираме да търсим друг.

# 541
А някой от туроператорите предлага ли по-малко нощувки? 4-5?
Тез тур имат оферти за 5 нощувки, но не за цялото лято. В седмиците, когато има три полета, могат да се съчетаят така, че да са 5 нощувките. Мисля, че това е възможно през част от май и юни, през целия септември и през част от октомври. Естествено трябва по-точно да проверите.

# 542
  • По света и в нас.
Ориент 99 също предлагат за 5 нощувки.
Ако има ходили в Arora-Кушадасъ от това лято биха ли споделили мнение.

# 543
Ориент 99 нямат собствени самолетни програми.

# 544
  • По света и в нас.
Извинявам се,не съм уточнила ,че са автобусни.Това лято имаше с нас младежи,които казаха ,че са за 5 дена.

# 545
Може ли отзиви за La Blanche Resort, моля. Морето дълбоко ли е, има ли камъни? Обслужването? Външна част на основния ресторант? Зеленина?

# 546
Здравейте, някой попадал ли е на този хотел SWEET MARİL RESORT в Дидим? Никъде не мога да намеря информация за него.

# 547
Sunshiiine, вероятно е нов. Аз не бих се занимавала с хотел, който дори в официалния си сайт, не предоставя никаква съществена информация, няма снимки, няма превод на други езици. Според моите разбирания, щом не може да се намери достатъчно информация, значи този хотел крие риск. Дори и да е в строеж все още, или да реконструират някой стар, пак могат да дадат повече сведения.

# 548
  • Пловдив
Здравейте група! Нова съм в темата за Турция, но със семейството сме решили догодина там да почиваме. Събрали сме се група на възраст от 1г до 60+ и понеже никой от нас досега не е почивал там се надявам на малко помощ от ваша страна Simple Smile
Ще бъдем 3ма възрастни 30+, 3 деца (на 1, 10 и 14 години) и още 2ма - 60+г. Основните неща, на които държим са:
- хубав плаж
- хубава и разнообразна храна, включително и морска
- добра хигиена и обслужване
- добри условия за бебе на почти годинка
- по възможност да не е твърде шумно и претъпкано
- зеленина - колкото повече, толкова по-добре, но и на малко ще се радваме
- аквапарк - за големите деца (незадължително)
- бонус биха били неща за разглеждане в близост
Периода ще бъде края на август - началото на септември. Бюджета - все още не уточнен ,но да кажем нещо в средния ценови клас.

Може да има и други неща, но това са основните,  за които се сещам сега. Знам, че сте изписали не малко по темата, но предвид факта, че опциите са толкова много искам да помоля за малко помощ. Приемам както насоки/конкретни предложения за курорт и/или хотел, така и съвети за това, какво е важно да гледаме при избора си.

Предварително благодаря!

# 549
marrchela, в последните десетина страници се обсъждаха хотели с хубав плаж и добро обслужване, за това няма да се спирам подробно на всички. Предлагам един много добър хотел в Сиде, който много рядко е обсъждан в темата - Sunis Kumkoy Resort. Ето как се вписва във вашите критерии:
- хубав плаж - разположен е на много добър плаж, с фин пясък и полегато дъно.
- хубава и разнообразна храна, включително и морска - предлага разнообразна храна, има морска - скариди, крабове, рибни салати, миди, пушена сьомга, тон и риба на скара.
- добра хигиена и обслужване - навсякъде е с много добри оценки по тези показатели.
- добри условия за бебе на почти годинка - има бебешки кошари, детски бюфет в ресторанта, има каши, но не знам дали предлагат пюрета в бурканчета, има бебешки басейн 45 см дълбочина.
- по възможност да не е твърде шумно и претъпкано - това е относително и не мога да определя дали е твърде шумно. Така или иначе в турските хотелски комплекси през целия ден има разнообразни активности и анимация, така че малко хотели могат да се похвалят с тишина. 
- зеленина - колкото повече, толкова по-добре, но и на малко ще се радваме - хотелът е доста добре озеленен.
- аквапарк - за големите деца (незадължително) - няма аквапарк, но има 3-4 пързалки за поотраснали деца и още толкова за по-малките.
- бонус биха били неща за разглеждане в близост - наблизо е Античния Сиде. Не е на пешеходно разстояние, но едва ли е на повече от 4-5 км, т.е. достъпът е лесен. Хотелът е в близост до няколко аптеки и магазини, което е плюс, защото повечето са насред нищото.
- Бюджета - все още не уточнен ,но да кажем нещо в средния ценови клас - за хотел, предлагащ много добро обслужване и условия за почивка, цената му е на средно ниво. Ако го сравним с другите хотели в Сиде, попада по-скоро сред тези с по-високи цени.
Друг хотел, който отговаря на критериите ви е Ali Bey Resort, като той със сигурност е далече от определението "твърде шумен", тъй като територията му е доста голяма.
Barut Hemera също би трябвало да ви хареса, защото осигурява това, което търсите. Дори има опасност да ви се види малко скучен, защото е с много тиха и спокойна атмосфера.

Това не са единствените хотели. Както споменах, другите добри хотели с пясъчен плаж сме ги обсъждали надълго и нашироко в темата и няма смисъл да повтарям всичко до втръсване.
Ако не държите на фин пясък и полегато морско дъно, ще се появят доста повече възможности.
Това е накратко от Анталия. Надявам се по-запознатите с Кушадасъ да се включат.

# 550
Margi, Sunis Kumkoi в Сиде, как е като обслужване? Като ниво към кои би го сложила? Също искам да попитам за Cornelia Deluxe и Sherwood Exclusive в Кемер? Предварително благодаря!

# 551
Здравейте, моля за мнение за Side Breeze Hotel. В traveprepublic излиза добра цена за 2 възрастни + 2 деца (10,12 г.) Търсим бюджетен хотел с пясъчен плаж. Досега в Турция сме почивали в Atlantic holiday club-Кушадасъ и Von Resort Golden beach-Анталия. Ако има как плажа на Вон и аквапарка на Атлантик на бюджетна оферта би било 6-ца от тотото Simple Smile.

# 552
ledi, Sunis Kumkoy е много добър хотел откъм обслужване. Насочен е към западноевропейския пазар и почти няма руснаци. В България се предлага едва от няколко години. На ниво го сравнявам с Роял.
Cornelia Deluxe също се слави с много добро ниво. От различни коментари, които съм чела съм останала с впечатлението, че е спокоен хотел, подходящ по-скоро за улегнали хора над средна възраст. Стаите са прилични, има меню възглавници, както в Риксос. Плажът е доста малък, сравнен с други хотели в Белек.
За Sherwood Exclusive Kemer нямам мнение.

anig29, Side Breeze няма аквапарк. Има 2-3 съвсем леки пързалки. Плажът е хубав, пясъчен, но е точно до устие на река и водата може да е мътна.
Щом така и така сте се насочили към хотел на 2-3 линия, по-добре вижте Dream World Aqua. Доста по-добър вариант е като територия, басейни, а има и разнообразен аквапарк.

# 553
Изтекоха ми очите от гледане, но поради ограниченият бюджет и порасналите "деца" сведох изборът до Делфин Ботаник Алания и Лоницера. Не искам да разочаровам компанията, след като миналата година толкова харесаха Вон. Децата /от 8 до 16г/ искат забавления и пързалки. Мъжете искат хубава храна и алкохол. Много ще съм благодарна да ме насочите към един от двата, не че са ми най-на сърце.

# 554
  • Варна
Един глас за Делфина.

Общи условия

Активация на акаунт