НоемВРИЙскотО деТЕ учи СЕ да дУХА свЕщи ДВе"

• 14 844
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
  • тук-там
С риск да ме оплюете и аз ще каза, че абсолютно нищо българско не купувам - нито на бебе, нито за мен, та и за мъжо даже. Под нищо - разбирайте и чорапи даже. Ми то супер са скапани бг стоките. Излизат ми по-скъпо. Една бг блузка за рая да речем е 6-7 лв., а такава на Гап - 10. Ми тая българската издържа 2 пранета, а тая на Гап ще я носи и следващотп (ако има такова Wink. Тук формулата, че евтиното излиза скъпо е 100% валидна. ианче и аз като Рори уважавам марката Фокс. И за себе си купувам от нея. От Есприт и Бенетон също. Виж Мадъркеар не ми се нрави, тези и с намаленията разбиват турчина - едно боди за новородено - 70 лв  #Crazy. А  Гес, Диде, тук ще намериш с намаление на по-сносни цени от Канада. Моят съвет е да си купиш от бг дрешки, но да не са българско производство.

Тонка, не можах да видя снимката ти. Не ми се отваря  Cry. Можеш ли да я качиш другаде?

# 151
  • в мъжки прегръдки
Ох не ми се иска да измествам темата, но изобщо не сте прави за българските стоки. Има много качествени български дрехи и при това цените им са 1/3 от парцалките на "Манго" примерно. А от бенетон съм си купувала една блузка която се СПРА още като я изпрах за първи път. Как така надебелях от магазина до нас с няколко обиколки на бюста не ми стана ясно, но блузката отиде за подарък на племенницата ми. Мъжа ми пък ми подари за една годишнина най-големия номер сутиен на бенетон и пак ми беше малък а не поискаха да го върнем. Смениха ми го за бикини. Преди години пък си купих много елегантно копринено сако от лъскав бутик на графа. "Бутиково", "уникално" - ала - бала. На втората седмица се разринка под мишницата без да видя и станах за срам в офиса като го видяха колегите. Като го занесох на моя приятелка - шивачка и като го подпори да го оправя - НИКЪДЕ НЕ МИНАТО НА ОВЕРЛОГ! Опитах се безуспешно да го върна и след много разправии в бутика накрая й го дадох да го мине цялото на оверлог. Естествено го намали с един номер, но добре че пак ми ставаше та го поносих. Иначе язък ми за  парите. А същата тази приятелка шие панталони конфекция. Ами поне 10 панталона имам от нея и НИЩО не е мръднало. Да не говорим че правят страхотен силует а струват по 12 лв. и са МИНАТИ на оверлог.
А що се отнася до Мартин, миналата година ми донесоха от щатите дрешки на GAP. Много добре изглеждат, но повечето ги носи само няколко месеца а това което още му става  е избеляло от много пране. Здрави са, но с избелели цветове. Въпреки че ,разбира се, ги пера с прах за цветни дрехи и ги простирам наопаки. Да, донесоха ни и едни кожени обувки стил "Евгени Минчев". Само са си дали парите - носи ги 5 пъти и му омаляха. А имаме и на Ко и Ко два чифта обувки. Всички знаем колко струват. Купих ги пролетта, носил ги е 3 месеца и сега наесен ще са му малки и ще се чудя да ги продавам ли или да ги хвърлям и ще ме е яд за тях. Лятото му купих едни сандали за 5 лева от Илиянци. Септември ще ги изхвърля в кофата с чиста съвест въпреки че не са мръднали. А на самия Мартин пък не му пука дали ще се зарови в боклуците с обувки за 5 лв или за 50 лв. Само дето ако са за 50 лв ще викам по него и няма да го пускам да играе на воля.
Аз съм ЗА българските стоки! Не китайските и турските - БЪЛГАРСКИТЕ! Евтини, здрави и удобни!

Дидка, пиша ти отговор.

# 152
  • София
ммм, аз може и да съм снобка, ама не съм на твоето мнение, адашке Wink
подчертавам, че говорим за това какво бихме купили, когато ИМАМЕ пари, нали? не говорим какво купуваме, когато сме затруднени...
както казва мъжа ми "щом аз нося скъпи обувки защо Ники да не носи".
ти казваш "ние възрастните носим дрехите по 10 години, те един сезон"...ами, аз Embarassed не нося нито дрехите си, нито обувките си по 10 години. всъщност се надявам и се моля никога да не се променя така, че да нося нещо 10 години...ясно ми е, че на децата не им пука какво носят, не им пука какво ядат, но пък на нас ни пука, нали? Simple Smile ами, убий ме, ама не мога да му купя обувки за 5 лв., и то не толкова заради това, че са грозни, но те нямат елементарна ортопедия newsm78 как да гу пусна с такива буруни да му си изкривят крачетата.
всеки има право на мнение, разбира се. ти предпочиташ евтини неща, харесват ти. ние пък вкъщи си имаме правило: от "Илиенци" не пазаруваме Naughty
съгласна съм, че българите шием хубави дрехи, но защо се стараем само когато са за износ newsm78 веднъж ходихме в един склад за евтини български дрешки дрехи тук, в квартала. върнахме се с два чувала покупки за Ники на стойност 170 лв. дотук добре, казахме си с мъжа ми, вместо за едно яке и ботушки я виж колко неща купихме за толкова пари...добре де, само чаршафите стават от тея неща. как може всичко така да се размъкне.

не искам да се караме. има хора, които нямат възможност, въпреки че имат желание. има хора, които имат възможности и желание. и такива, които въпреки че имат възможности са преценили, че не е уместно да се правят такива разходи.
като се замислиш няма прави и криви Wink всичко е или до разбирания, или до възпитание, или дет се вика "битието определя житието" Wink

# 153
Да се включа и аз Peace
Купувала съм за малкия и български и вносни дрехи и обувки.Подкрепям тезата:много пари не трябва да се хвърлят за дрешки и обувки,които ще се носят месец-два,но пък аз лично не  се подвеждам по много ниските цени.Евала на холандците,ама имат 2 фирми,които предимно за деца шият и плетат...какви дрешки само за под 10 евро.Много рядко нещо да струва повече.И друг път съм писала.Доволна съм,хем са хубави,хем издържат на пране и носене.А по намаленията е супер...комплектчета и анцужета вървят по 2-5 евро.Обувки трудно се намират евтини.Виждала съм детски обувки за над 100 евро.Нормално инак над 30.От обувките,купени в България за по 20-25 лева съм много доволна и пак ще купя при възможност.Янчо има пижамки от БГ които също са качествени.А майка ми често ходи в един магазин на слепите-много евтини дрешки,но всичко което е пратила е бетон-не е мръднало и хич не иззглежда зле.А някой ако чуе за магазин на слепите може по долно и от битака да му звучи.
Купувала съм и скъпи марки,предимно от разпродажби да си призная.Колкото и възможност да имаме не ми се дават много пари.И за нас така процедираме.Майка ми ни купува също и български дрехи и обувки,и тях носим с удоволствие.Но тук има голям избор а и намаленията са почти нон стоп.
Според мен е относително-има хубаво и качествено българско производство,както има и вносни боклуци.На каквото попадне човек.Спор няма,че в България се шият много от вносните марки и е лошо,че най хубавото всъщност отива зад граница.На много етикети тук пише Произведено в България.

# 154
  • в мъжки прегръдки

... въпреки че имат възможности са преценили, че не е уместно да се правят такива разходи.

Ей това съм аз.

А, и си имам две блузки донесени ми от щатите от мъжа ми на които пише произведено в България и струват едната 14 долара, другата 31 долара.  Истина е че не са мръднали, но пък така е и с повечето ми дрехи в къщи а основно пазарувам от Илиянци.
Всъщност (без да се превръщам в рекламно лице на Илиянци) представата за там е доста погрешна. там от доста време вече има МОЛ, има и доста сносни складове където се продават качествени дрехи, обувки и т.н. Вярно е че има китайци при които за 10 лв се купуват два чифта дънки, но пък детски дрехи почти нямат, а бебешки - хич. Дрехите които купувам на Мартин са шити от български фирми и съм доволна. За себе си също пазарувам от български фирми. За пример давам приятелката си която зарежда склад на Илиянци и щанд в малкия цум на Пиротска. Еми едни и същи панталони на Илиянци ги продават по 12-14 лв. а на Пиротска по 20-22 лв.
А обувките на Мартин за 5 лв., да кажа под секрет, са на Ко и Ко само че от магазина на Илиянци за стари модели. А ортопедията нещо ми се губи при отворените сандали така че ги купих защото са удобни, а и защото дюстабана му няма да се оформи за два месеца през лятото, когато по-често ходи бос.

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 22:58 от martisun

# 155
Ми да се изкажа и аз Mr. Green
Харесвам българските дрехи, пазарувам и от Илиянци,но всичко си зависи на какво ще попаднеш.Децата имат и много качествени БГ дрехи, които не са мръднали изобщо, а имат и такива, които още на второто пране са за боклука.От известно време имам доста добри попадения в Илиянци ( Диде ща вода там душо, ти само ми ела Mr. Green).Много съм доволна от ишлеметата, не са много скъпи, и са качествени.От няколко години края на лятото ходим до Германия и пазарувам от там.Еми примерно за 200 евро купувам доста дрешоци.апропо, Мариянче, в понеделник пътуваме, така че очаквай включване Mr. GreenАко си на работа и не може да се видим, само ще ми кажеш къде са тези магазини, че да ги овършея Mr. Green

# 156
Иве,почивам само в петък и неделя.В петък съм в градината на Янчо-трябва да го водя да свиква.Вие сигурно до Амстердам ще ходите,а аз няма как да се метна до там без кола.Най ми е близо Хилверсум,на около 30-40 минути е от Амстердам,но едва ли ще идете до там.Иначе е хубав град за пазаруване.Е,не колкото Амстердам.Все още има намаления тук-там,няма да се върнеш с празни ръце.Магазините,от които пазарувам детски дрешки са Зиман и Вибра,но в Амстердам не ги знам къде са,честно да ти кажа,но инак почти във всеки град ги има.Ако искаш се обади,ако не се видим поне да се чуем.Има момичета в Холандската темичка,които са в Амстердам,ще ги поразпитам и пак ще пиша.

# 157
Мариянче, много ти благодаря Hug.Ще си ги запиша магазините и ще ги посетя.Ако ни остане време, може и да се видим.Всичко зависи от мъжете - какво ще измислят.100% ще ти звънна да се чуем.  bouquet

# 158
  • тук-там
Ау, и аз съм от снобарите! На Илиенци не стъпвам. Даже и не мога да взема отношение, защото не съм ходила с години. Сега съм фенка на Мол-а. И двамата с мъжо умираме за търговски центрове. Дори да нямам възможност за сериозен пазар, поне си сверявам часовниците за модните тенденции и т.н. Има и кино, кръчми ... абе цял ден си убиваме там. И то с кеф. На Илиенци ги няма тези ексри. Не си падам по бит пазари. Ама и аз като Рори мисля, че всеки си е прав за себе си. Дори ме заинтригувахте с тоя мол в Илиенци. Ако успея да навия Цецо, ще прескочим някой ден. Иначе за разпродажбите по света и в Германия най-вече, спор няма - там е най-изгодно. Обаче с влизането в Европа се надявам да ги стигнем германците и да се радваме на истински разпродажби и ние.

# 159
Иве, Магината Heart Eyes пожелавам ви приятен път и да си накупиш много дрешки от намаленията Wink
...а къде се изгуби другата Ивка newsm78 ...Сели отдавна не е писала Thinking

Искам и тук да благодаря на МЕРИ, за това, че ми помогна и ме накара да повярвам в себе си  bouquet

Благодаря  bowuu
Много ще се радвам да се запозная с един толкова радушен, добър и въпреки всичко Щастлив човек Hug

# 160
привет, момичета-кокичета Simple Smile
ние пак поскитахме малко, но вече сме си тук Simple Smile
водихме таня за пръв път в пещера този уикенд и много й хареса Simple Smile не искаше да излиза, въпреки че нослето и стана на лед Simple Smile
ето снимки, на който му се гледа - моля да заповяда Simple Smile
http://community.webshots.com/album/553550723IgsIfE

за дрешките гледам, че още нищим темата Simple Smile
ако трябва да съм честна, не съм нито про- нито анти- Бг дрешките
таня има всякакви, вносните са и предимно от разпродажби, до там ми стигат възможностите
но е факт, че процентът на развалените бг дрехи е доста по-голям от този на вносните  Confused
има една единствена бг фирма - дино  (дето ники на веси е рекламно лице  Wink) - на която всички дрешки, които имам просто не мърдат
нито на цвят, нито на форма Simple Smile
като цяло съм по-придирчива към обувките
таня това лято беше със сандали на капчица и май повече няма да повторя  Confused първият чифт се оказа сполучлив, но на втория укрепената пета седя укрепена точно 2 седмици и после омекна
а специално при таня, понеже е по-тежичка, ми е важна точно петата

рори - със закъснение благодарско за комплиемента за прическата ми, миналият път пропуснах  Embarassed

мари - на тези снимки ме има с новата коса, че не ми се мести онази Simple Smile

# 161
има една единствена бг фирма - дино  (дето ники на веси е рекламно лице  Wink) - на която всички дрешки, които имам просто не мърдат
нито на цвят, нито на форма Simple Smile
Тони,
а къде намираш толкова малки номера на Дино?! Аз също много ги харесвам и като модели, и като качество, и като цветове, но по-малък от 96 см номер не съм видяла досега.
Иначе Таня е супер сладка и си изглежда като малко момиченце. Т.е. вече няма нищо бебешко у нея.

# 162
лейленце, таня носи 104 на дино
това им е най-малкият номер доколкото знам, но на нея й става, нали е едричка  Confused
само панталоните идват малко дълги, та за момента се ограничавам до блузки
сега ме изненадваш с това 96  Rolling Eyes според мен нещо има грешка, защото съм почти убедена, че по-малко от 104 не правят  Rolling Eyes
едната от блузките, с които е на снимките - розовата с цвететата, с дълъг ръкав - е на дино, пак 104 Simple Smile - http://community.webshots.com/photo/553550723/2887111580089898974VFyPhx
и благодарско за комплиментите за таня  Hug

БТВ поздрави на всички от сели
отдавна се каня и все забравям
лори е добре, гледат се с баба си, сели много работи, вечер се радва на лори и не й остава време за писане и почивка

# 163
Дид стига ме засрамва душо Blush, заслугите са си само твои  bouquet Радвам се че всичко е наред при вас (поне в това отношение). Хиляди целувки за малките ти мъже и за теб! Heart Eyes

Тони много ми харесваш с новата прическа Hug, освен това ми се виждаш още отслабнала. Таня е прелестна млада дама, много е пораснала! Heart Eyes

За дрешките нямам какво да кажа, защото нашите почти всички са или германски или чешки, брат ми и снаха ми ми бяха донесли огромни чували с дрехи и бяха взели за няколко възрасти, та имаме още. Но ако нямах подаръците от тях бих купувала от Илиенци, до там са ми възможностите. Иначе купувам чат-пат ако харесам или ми трябва нещо предимно от Бокал и Пебълс.

# 164
  • София, "Младост 3"
МЕРИ да знаеш, че и аз се абонирам за Мери-съвети когато родя и почна д акърмя /дай бог да мога и стреса покрай бъбрека на дечко не ми попречи/
С тази цел ще те помоля за прясна инфо относно телефоните ти - щото ги имам старите
Благодаря ти предварително

МОмичета, чета ви - радвам ви се и на вас и на растящите фотомодели
Целувки и поздрави
НИе сме добре - в къщи се гледаме, чакаме нормално раждане, а после - каквото сабя покаже
Само ми стискайте палци тоя път да родя наистина НОРМАЛНо, а не с форцепс и последствия за бебето!

Общи условия

Активация на акаунт