Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бактерия Streptococcus pneumoniae

 • 1 195
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
Здравейте,
Дъщеря ми е на 3г.Миналата година тръгна на ясла и веднага получи бактерия streptococcus pneumonia. Понесе я много тежко. Много виаока температура, сополи и т. Н. За първи път тогава прие АБ. Една година по късно, т. Е сега, отново се изолира същата. Само, че този път симптомите с температурата се забавиха. Една седмица имаше прозрачен секрет в носа и веднага пуснахме изследване. И получих честитка. Имаме двама лекаря, основно ходим при единия, но в седмицата когато стана проблема, беше другия лекар. Той ни назначи АБ и ни посъветва след лечението, да поставим ваксина превенар 13, след нея лечение с бронхо ваксом. Сега направих консултация и с нашата лекарка, но тя ми насочи да започнем само с бронхо ваксом и хомеопатия- стрептококциум. За сега да задържим с ваксината. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели опита си и също така, ако имате мнение за ваксината (аз почти нищо не намерих за нея в интернет) и за останалите лекаратва. Ще ви бъда много благодарна, защото сериозно се притеснявам, две годининпо едно и също време едн и съща бактерия. И то фоста тежко я понася. Благодаря ви

# 1
 • Мнения: 9 567
Тези бактерии се лекуват трудно, най-вероятно предния път не сте я излекували и сега пак се е активирала. Също се случва и със стафилококовата бактерия, често се прехвърлят от нос в гърло и обратно.

За стрептококи прочетете за спрея Риноджермина, бил нещо като пробиотик за нос. Съдържа стрептококи, но добри, които трябва да подтиснат растежа на лошите. Слага се 1 седмица в месеца, поне 3 месеца.

# 2
 • Мнения: 10
Ами е рамките на тази едина година и пусках още поне 4 пъти секрети гърлен и носен и беше чиста. Явно се отключва при по слаба имунна.
Благодаря, ще пробвам с този спрей

  # 3
  • Мнения: 9 567
  Ами е рамките на тази едина година и пусках още поне 4 пъти секрети гърлен и носен и беше чиста. Явно се отключва при по слаба имунна.
  Благодаря, ще пробвам с този спрей

  Да, те "дремят" и се отключват при срив.

  # 4
  • Мнения: 372
  2 пъти лекувахме с антибиотик и ефекта беше нулев. Първия път направи възпаление и на двете уши и така разбрахме за нея, втория път хремата не минаваше и стана жълто-зелена. Накрая лекувахме с хомеопатия. 2 месеца пи по схема Стрептококцинум и Пирогениум. За сега няма проблем, но и не съм пускала контролни изследвания.

  # 5
  • Мнения: 10
  Колко време след хомеопатията, няма повтаряне?

  # 6
  • Мнения: 372
  Септември свърши курса и до сега 2 пъти е била хремава, но нищо повече от обикновените бистри сополки. До преди да почнем с хомеопатията, винаги ставаха зелени, което говори за бактериална инфекция

  # 7
  • Мнения: 10
  А, на вас предлагали ли са ви тази ваксина превенар 13.Извинявайте, че ви задавам толкова въпроси,но нямам ппчти никаква информация за тозинвид лечение..

  # 8
  • Мнения: 372
  Не се притеснявайте, няма проблем да питате. Не са ми я предлагали, но и да бяха, щях да откажа. Аз с голямо кумене и отлагане до последно и слагам задължителните, но това е друга тема

  # 9
  • Мнения: 10
  Благодаря ви. От утре започваме бронхо ваксома курс и хомеопатия стрептококциум. Дано нещата да се нормализирам и да не я виждам повече тази бактерия. Simple Smile

  # 10
  • Мнения: 326
  Благодаря ви. От утре започваме бронхо ваксома курс и хомеопатия стрептококциум. Дано нещата да се нормализирам и да не я виждам повече тази бактерия. Simple Smile

  Здравейте!
  Моля, да споделите по каква схема давате бронхо ваксома и стрептококциума?
  Моето дете е на 6 г. и когато тръгне на градина се започва с хремата. В момента е със задна хрема, но от доста време и вече не зная какво да правя. За бронховаксона не е ли малко късно, ако не се лъжа се стартира в по-рано - около средата на септември?

  # 11
  • Мнения: 575
  Здравейте,
  Виждам, че темата е стара, но бих се радвала, ако някой сподели опит. При едното ми дете се изолира стрептококи пневмония, а при другото мораксела катаралис.

  Доколкото разбрах от различните лекари, с които говорих при липса на клинична картина при другите членове на семейството не е необходимо да се правят изследвания. Ако обаче все пак си направим и се изолира нещо трябва да се лекуваме.

  Децата също ще го лекуваме разбира се, но доколкото разбирам при липса на клинична картина при тях могат да посещават градина, ако има клинична картина естествено няма как да ходят. Реално доколкото разбирам бактериите са доста упорити и може постоянно да си ги влачим.

  Бих се радвала, ако някой препатил сподели какво и как се случило с лечението, посещението на градина и т. Н.

  Общи условия

  Активация на акаунт