Отговори
# 105
  • София
Огромно смешка - нямаш 5 минути за да му кажеш по тела или по скайп-вайбър, че ще има брат, да бе , да! И нямало нищо странно. Мирише от всякъде, ей, а сега си загрижен, та чак и форум питаш. Безсрамни сте.

# 106
Е как да му каже за бебето, като детето още си мисли, че са семейство с майката? То е безумно направо.

# 107
Да ви кажа ние сме в някаква такава ситуация - бащата на дъщеря ми (на 7г.), който също твърди че е много близък с нея и много я обича, но я вижда макс веднъж-два пъти месечно, макар да живее на 500 м от нас, наскоро се ожени. За жена, с която живее от 3 години. До последно казваха на дъщеря ми, че са просто приятели, съответно не я поканиха и на сватбата ... сега жената е очевадно бременна вече в 6ти месец и отново не са казали на детето. Не разбирам какви са тия тайни, какво е това криене.
Дъщеря ми е вече 7 годишна и не е малоумна. А относно версията на баща й, че са си много близки - като види че той звъни и вика “бляк не ща да говоря с него ..., като поиска да я вземе се убеждаваме 2 дни за да отиде ....
Така че много сте закъснял с обясненията драги господине!

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 09:21 от dol_phine

# 108
Е, при вас поне детето знае, че сте разделени и е виждало другата жена в семейната схема. Дразни се на баща си, заради нелепите му скатавания и лъжи, но поне майка му не го лъже. Simple Smile Това обяснение с приятелството е супер малоумно , не знам кой го е въвел като мода, но е широко разпространено. После детето да си мисли, че е нормално да имаш дете от всеки добър приятел от противоположния пол ли? Направо са трагични в отношенията си към децата, някои хора..Аз бих обяснила на детето, че не е точно така както го представя бащата, за да не остава с усещане, че майка ѝ прикрива и толерира идиотията на бащата.

# 109
Но тя очевидно прикрива и толерира и участва в лъжите наравно с него.

# 110
  • Най-красивата страна
Прави ми впечатление,че наричаш жената с която живееш и с която имате дете ,,приятелка,,.

По темата-често се случва по-голямото дете да ревнува,когато се роди второ дете в семейството.Нормално е.
Кажете на детето,че има братче.
Вземете го с вас на разходка,покажете му бебето.
Нека да общува.Да се почувства батко.

# 111
Изчакай да стане на 18 и направо доведи братчето му на бала,там ги запознай.Изобщо няма да е потресен.

# 112
Супер тъпо поведение и на двамата. Изобщо не мога да схвана каква е идеята да се крие от детето, че са разведени. То за мен от там тръгва проблема, още преди братчето. Вземете пораснете и двамата с бившата ти жена! Децата разбират много. Да не се окаже, че детето вижда доста неща и просто ви чака кога вие ще си кажете.

# 113
  • Варна
Стига де. Разпнахте го човека. Той, че си е заравял главата в пясъка досега, заравял е. Но и майката не е като да няма вина. И никой не обърна внимание, че е имало вмешателство от страна на тъщата, с която явно дъщерята се съобразява. Или, че майката е искала той да няма достъп до детето си без придружител, докато то навърши 7 години. Предполагам, че авторът тогава просто се е уплашил, че нещата могат да станат и по-лоши и съвсем да не може да си вижда детето, затова е мълчал и негласно е подкрепял майката. Да, в крайна сметка е било кофти решение, но сега и да го линчуваме, полза няма. Ситуацията е налице, времето не може да се върне. Набиването на канчета малко в повече идва.

# 114
Аз мисля, че ще мине по леко от апокалипсиса който му очертаха.

# 115
  • Варна
И аз мисля, че няма да се свърши света, нито детето ще получи непоправими психически травми до живот. Децата са адаптивни.

# 116
И на мен ми е малко жал за автора, въпреки глупавото решение да скрият развода, после и бебето, в комбинация с ролевите игри...Иначе, труден път го чака и него, но най-вече детенцето - тепърва да му съобщават за развода, за бебето. С приятелката са отскоро и бебето е изненада, напасвали се още, писа авторът, не се знае пък и на нея какво ще ѝ щукне в последствие, понеже сега първото дете е още абстракция, бившата е далече, но като се уреди преместването и тя се окаже в комплект с тях, може да заеме неблагоприятна позиция. Много сложно ми изглежда отстрани и авторът, ако иска да се поправи и да не допуска подобни грешки вбъдеще, най-добре да се мобилизира и да започне да мисли в перспектива.

# 117
Какви тягостни истории само заради едно бебе... ?!

# 118
Аз мисля, че ще мине по леко от апокалипсиса който му очертаха.

Най-вероятно.
Нито човекът е единствен в тая ситуация, нито има нещо кой-знае колко необичайно, па и травмиращо за едно 5-годишно дете.
Скрит текст:
Що народ си умира обаче да морализаторства - типичен защитен механизъм на изместване.
Чак пък толкоз! Не се свършил светът я!
Дано авторът е предприел действия и му желая успех и най-малко травми за всички, както и щастие на него и децата.

# 119
Ами те самите са си направили историята тягостна, ако бяха казали овреме на детето всичко, нямаше да е така. Имат развод от две години, бащата живее в чужбина - ами на тригодишно е могло по-безболезнено да му се обясни ситуацията, отколкото сега на 5 тепърва да се налага да му казват всичко упоменато от автора.
Аз продължавам да държа на съвета си да изяснят ситуацията с помощта на специалист, не за друго, а защото на фона на описаното поведение смятам, че и двамата родители не притежават капацитет сами да подпомогнат детето да премине по-лесно през тази трансформация на семейния живот. С което не искам да кажа, че не го обичат и не милеят за чувствата му, просто цялото криене, разиграването на ситуации с въображаемо братче, за което не става ясно, че ще е от друга майка и упованието на реакцията на детето в онзи момент към играта ми говорят за недостатъчно разбиране на детската психика. Има такива терапевти, работят с деца в ситуация на развод, потърсете и си помогнете сами.

Общи условия

Активация на акаунт