Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 423
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, мнение за Тути, Лозенец ? Доволни ли сте, актуалната такса каква е ? Мерси !

# 526
Привет, тъй като наближава кандидатстването за ясли/градини исках да питам за препоръки за частни ясли или градини с яслени групи в районите Студентски, Младост, Изгрев и Лозенец. Някой да препоръча добра ясла, която по възможност да е под 1000лв на месец? Ще пуснем кандидатури за държавни, но както всички знаем шансовете да приемат детето са малко и ми се иска да съм подготвена веднага да отидем и да запазим място на частно. Детето ще е на 1год и 3м септември, не знам дали ще е стабилно проходило, а някои частни имат такива изисквания... Благодаря предварително

# 527
Записванията текат в момента, няма да може да изчакате класирането за държавните и тогава да решавате. При записването се плаща капаро, така че най-много да "изгорите" с него.

# 528
Здравейте, трябва спешно вече да вземем решение,защото както вече се спомена записванията текат.
Освен Палави крачета, харесах ЧДГ Мария-Магдалена и Терекс и искам да помоля за впечатления, ако някой има Simple Smile

# 529
  • гр.София кв.Драгалевци
Здр,ако може актуално инфо за ЧДГ”Немо” Драгалевци.Синът ми ще започва там на 28ми.Градината ми е на съседната улица и знам,че е там от 15г.И все пак бих искала майки,чиито деца са там да напишат мнение за престоя на децата си в градината.

# 530
Здравейте, трябва спешно вече да вземем решение,защото както вече се спомена записванията текат.
Освен Палави крачета, харесах ЧДГ Мария-Магдалена и Терекс и искам да помоля за впечатления, ако някой има Simple Smile

Аз мога да дам за Терекс, базата в Бояна. Положението е абсолютен потрес. На оглед февруари миналата година ни бяха казали, че групите са 2, една за деца от  10м. - 1.5г. за 8 деца, а другата от 1.5 до приключване на яслата за 16. Групи всъщност няма. Записаните деца в яслата са 32!!! 32 деца. Да, 32! Разчитат на това, че никога няма да посещават всичките. Случвало се е да се събират по 25 деца. Директорката Кръстина Кръстева и Мадлен Маркова, която е зам. управител не желаят абсолютен никакъв диалог с нас. Непрестанно има назидателни постове във вайбър групата щом сме толкова недоволни, да си търсим друга ясла и т.н. Истината е, че човек трудно би си намерил друга ясла януари месец, когато започнахме да осъзнаваме група от родители какво се случва всъщност там. Децата масово се прибират гладни, защото порциите са малки. Моето дете от месеци не ползва памперс, но продължават да подканят да му донеса още, че свършили, защото се напишквало, докато спи. А то не ползва дори през нощта. Веднъж ми го върнаха и с памперс под гащите.
Повечето деца проговориха съвсем свободно вече и с изненада научихме, че им се пуска Маша и Мечока. Всеки ден. Изрично питах дали имат екранни устройства на огледа. Нямали.
Зимата излизат супер рядко, за което отново имахме скандал. Имаше период, в който за месеца бяха излизали веднъж. След скандала по веднъж на седмица.
Изобщо не препоръчвам при никакви условия. Медицинския филтър е излишно да казвам, че липсва.
Записах детето, заради изключително добрите отзиви навсякъде, включително от позната, но това, което се случва в момента е потресаващо. Мислех да посещава до август, но ще го отпиша при първа възможност.

За Палави Крачета, д-р Панайотова от Надежда води дело за насилие към детето ѝ в първия му ден. Та, така.

# 531
Охооо, направо супер 🥺
И двете отпадат,аз много се влияя от мнение, точно затова й питам, точно с питане съм нацелвала добрите си попадения в живота.
Та сега въпроса е - коя да е ?
Помощ, около Парадайс, Южен, Стрелбище, Драгалевци?

# 532
Мнение за Слънчеви приказки? Видях, че често извеждат децата навън, което е прекрасно. Имат си вътрешен двор, а наблизо е и горичката.

# 533
Хмм, Слънчеви приказки изглежда доста приятно,и на мен ще ми е интересно да прочета мнение. Както и за тази
https://under1roof.bg/price-table/
След като и Палавите крачета и Терекс отпадна.
Благодаря 🌸🌸

# 534
Аз се включвам със смесен (по-скоро негативен) отзив за Терекс Бояна. Синът ми посещаваше от септември 2020 до май 2021 заради прословутата точка.. като посещаваше е силно казано, няма месец с повече от 10 дни посещение, отделно ноември-декември не работеха заради Ковид мерките.
- Брой деца - и на нас като на Hearty ни бяха казали, че са две групи по 16 деца, но реално ги гледаха заедно, само ако имаше по-малки и непроходили или нестабилни дечица ги отделяха.
- Боледуване - Скъса се от боледуване и не мислете, че не съм очаквала да не боледува, но за мен не е нормално да седи по 2-3 седмици вкъщи, пускам го абсолютно здрав и на 3тия! ден пак е болен. За периода, в който беше записан се е случвало само на два-три пъти да посещава по 5 дни без прекъсване. Медицинският им филтър е под всякаква критика! НО тук вина имат и родителите, защото си пускат болни деца с фалшиви бележки (това са ни го казвали от персоналът) и когато им се обадят да дойдат да си вземат детето, често родителите не идвали веднага, а чак следобяд..
- Хранене и вода - по меню нещата изглеждат много добре, но детето винаги се прибираше супер гладно и жадно. Още като го вземех изпиваше по цяло шише (300мл) вода.
- Памперс - тъкмо бяхме махнали памперса през лятото, с това не сме имали проблем и само няколко пъти са ми го връщали със сменени дрешки, че се е напишкал.. ама то като не е пил достатъчно вода какво да пишка.
- Екранни устройства - на срещата ни бяха казали, че не изполват, но реално ползваха.
- Извеждане - по тази точка съм много доволна, докато той посещаваше ги извеждаха много често. Дори и зимата излизаха да играят със снега.
- Отношение към децата - доволна съм, детето ходеше с желание.
- Занимания с децата - по тази точка съм изключително доволна - много се занимаваха с тях, всеки ден се връщаше с някаква творба, учеха песнички и стихчета, покрай празниците правеха неща тематично, имаха куклен театър, четяха им приказки.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 13:36 от Butterfly

# 535
Здравейте, извинявам се ако повтарям вече обсъдено (не видях в скорошните постове), търся отзиви/препоръки за детска градина в района на Белите брези/Красно село. Всякаква информация ще ми е от полза. Много благодаря!

# 536
Здравейте,

Интересува ме колко по-рано трябва да заявя място за частна детска градина (1-ва група)?

С 14 точки сме в класиранията за общински градини, но за район Витоша има само 1-2 максимум, които са ми удобни. В краен случай мога да запиша и във Владая, но трафикът натам и обратно ми се струва страшно много, иначе е на 7 км. от дома ни.

Като видях какъв ужас е с местата и започвам да мисля за резервен вариант, но не знам дали съм закъсняла? Също ако имате препоръки за Княжево/Горна баня/Овча купел, ще съм благодарна да споделите.

Иначе за ЧДЯ мога да споделя отзив за Терекс - база Горна баня, ако някой обмисля за там Simple Smile

# 537
За Италианския лицей съм чувала добри отзиви от две познати,но не са ми близки.
Аз в крайна сметка се спрях на Бамбу Кинди, много ми допадна атмосферата на посещението, усетих комфорт, но дали е така ще видим живи и здрави есента.
Иначе за Терекс все лоли мнения чух и прочетох.

# 538
Днес видях реклама на детски център „Палавите малчугани“ (Младост). Стартират от месец януари 2022г.. Нямам лични впечатления и информация. Просто споделям. Може да някой да му е от полза.
Без да се ангажирам с мнение ето неща, които правят впечатление от няколко посещения на място в „Палавите малчугани“ :
- базата е нова както и сградата
- имат басейн
- кътът за спане, игра и храна е кажи-речи един и същ
- говори се двуезично, защото има деца, които не разбират български
- допускат се външни хора целодневно сред децата т.е. всеки който идва на среща с директора може да влезе навсякъде по всяко време на деня
- допускат се и деца без медински прегледи и документи
- имат телевизор в помещението за спане пред който оставят децата по няколко пъти на ден като им се пускат клипчета
- няколко пъти видях инциденти с деца в ситуации, когато една учителка (малко пресилено, защото има студенти, които работят там) остава сама с около 10 деца. След като дете се удари вниманието на учителката бива изцяло насочено към него и останалите деца остават без надзор. В една такава ситуация тя остави няколко деца на батут, който е на височина над 1м без надзор. Някои деца бяха на малко над година и падане от такава височина е много опасно. Като страничен свидетел притичах, за да пазя да не се нарани някое дете, защото предпазната мрежа на батута не беше затворена.
- в една група са както деца на по 1 година, така и такива на по 5. По-големите понякога нараняват по-малките дори и без да искат.
- не учат децата да ходят до тоалетна. Чух разговор между персонала - смени памперса на това дете, че майка му ей сега ще го вземе и да не види пак че е пълен, че се нервираше

Опитах да изброя някои неща, но вероятно няма да бъде съвсем безпристрастно мнение. Детето ми пробва да мине през адаптация там, но не се получи. От персонала не помогнаха много. Нямаше някакъв определен режим по който детето да свикне. Посещенията са "когато имат възможност" в градината (не е градина, а детски център, не са към МОН). Веднъж малко сутрин, следващия ден малко следобед, следващия ден без посещение, защото някой от персонала е на изпит и т.н. Адаптацията не минаваше гладко (по техните представи). От директорката чувах единствено неща като "не знам как да подходим" и "това другото дете дойде за пръв път и нямаше проблем". Нямах чувството че срещу мен има хора, които знаят какво вършат и имат някакъв опит. След около 6-7 посещения за по максимум 2 часа директорката ми каза в прав текст, че не могат да се занимават повече. И отново беше посочено друго дете като пример, което идвало 3 дни и после нямало проблеми.
Всичко което описвам е от опит на място, тъй като и аз бях от външните хора, които бяха допускани вътре. Като цяло чувствам облекчение, че детето ми няма да ходи там. Не ми допаднаха още от първото посещение, но се насилихме да опитаме, защото беше на пешеходно разстояние от нас. Съжалявам, че може да агажирам някой с това мнение. Просто това са личните ми впечатления.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 18:32 от necessita

# 539
Само от разговор по тел с Палавите малчугани загубих интерес. 25 деца в група,  "но те никога няма да бъдат всички, нали знаете", т.е. разчита се на това децата да са болни. По въпроса за Тв, "ами гледат да, то какво да правят цял ден, и ние сме гледали, пък сме станали хора". Поради липса на деца, няма възрастови групи, както е описано в поста горе. И аз останах с впечатление, че работят хора, които и представа нямат  от тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт