Частни детски градини - София (тема 12)

• 99 412
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Някой да има по-"пресни" впечатления от детската градина Ерих Кестнер в Люлин? Последните отизиви,които чета за нея, са от 2011-та година.

# 571
Някой да има по-"пресни" впечатления от детската градина Ерих Кестнер в Люлин? Последните отизиви,които чета за нея, са от 2011-та година.

Нямат детска градина, миналата година пишеше на сайта им, че няма да имат прием, а след като им писах тази година, си махнаха от страницата информацията за детска градина. Не са много комуникативни... Явно ще започват от ПУК.
С немски език знам за Веда (горе-долу в тази част на София), Киндероазе, Германи и детската градина към Немското посолство.

# 572
Моя за впечатления от ABC kinder care , Лозенец ? Благодаря !

# 573
  • София
Дъщеря ми е там и сме много доволни, кажете какво ви интересува.

# 574
Дъщеря ми е там и сме много доволни, кажете какво ви интересува.
Ако е ABC отговора Ви, много благодаря ! На колко е детенцето ви (аз се интересувам за 2-3 годишни). Ами първо дали само на английски говорят и детето бързо ли свикна, учителките мили и грижовни ли са, получавате ли достатъчно обратна връзка и храната каква е ? Мерси !

# 575
  • София
На най-малките говорят и на английски, и после повтарят на български. Нататък само при нужда се превежда. Дъщеря ми свикна много бързо, само след няколко дни вече ходеше целодневно, макар да не се беше отделяла от нас. Но това е до дете също... Учителките са страхотни. Пред нас говорят английски с български акцент, но предполагам че пред децата не се притесняват (а и има чужденци), защото защото дъщеря ми говори без акцент. Първата година ежедневно получавахме снимки от деня, вече по-рядко. Не разказват обстойно всичко всеки ден, но ако попитате и ще отговорят на всички въпроси, и ще разкажат. През деня при нужда има връзка по телефон или през Class Dojo. Храната вече е от детска кухня Зелео, детето я харесва. Няма закуска там и денят започва между 8:30 и 9:30. Има допълнителни избирателни занимания - гимнастика, танци и испански - възлизат на под 100лв месечно според това кога детето е посещавало. Храната също не се заплаща, когато е предупредено, че детето ще отсъства. Заниманията са целогодишно, не затварят през летни месеци.
В момента дъщеря ми е на 3,5г и се изразява еднакво свободно на двата езика, дори понякога предпочита английския и се налага да си напомняме един на друг вкъщи да отговаряме на български, за да не изостане. Скъпо е, но ако ако избирах сега, отново щях да избера АВС.

# 576

Нямат детска градина, миналата година пишеше на сайта им, че няма да имат прием, а след като им писах тази година, си махнаха от страницата информацията за детска градина. Не са много комуникативни... Явно ще започват от ПУК.
С немски език знам за Веда (горе-долу в тази част на София), Киндероазе, Германи и детската градина към Немското посолство.
Благодаря за информацията. Моето дете е в германи и сме доволни като цяло, но вероятно до края на годината ще се местим към Банкя и затова гледам за алтернативи. За Веда съм чела само лошо отзиви. В крайна сметка можеи да я запишем някъде без немски. Но просто пътя от Банкя до германи ще ни идва в повече, особено за малко дете някак не ми се иска.

# 577
На най-малките говорят и на английски, и после повтарят на български. Нататък само при нужда се превежда. Дъщеря ми свикна много бързо, само след няколко дни вече ходеше целодневно, макар да не се беше отделяла от нас. Но това е до дете също... Учителките са страхотни. Пред нас говорят английски с български акцент, но предполагам че пред децата не се притесняват (а и има чужденци), защото защото дъщеря ми говори без акцент. Първата година ежедневно получавахме снимки от деня, вече по-рядко. Не разказват обстойно всичко всеки ден, но ако попитате и ще отговорят на всички въпроси, и ще разкажат. През деня при нужда има връзка по телефон или през Class Dojo. Храната вече е от детска кухня Зелео, детето я харесва. Няма закуска там и денят започва между 8:30 и 9:30. Има допълнителни избирателни занимания - гимнастика, танци и испански - възлизат на под 100лв месечно според това кога детето е посещавало. Храната също не се заплаща, когато е предупредено, че детето ще отсъства. Заниманията са целогодишно, не затварят през летни месеци.
В момента дъщеря ми е на 3,5г и се изразява еднакво свободно на двата езика, дори понякога предпочита английския и се налага да си напомняме един на друг вкъщи да отговаряме на български, за да не изостане. Скъпо е, но ако ако избирах сега, отново щях да избера АВС.
Много ви благодаря за подробния отговор. Да, виждам, че е скъпа, но ако настина си заслужава .. Просто ми се ще някое място, където да обръщат внимание на детето, а не някоя луксозна база без квалифицирани учители.

# 578
Моя за впечатления от ABC kinder care , Лозенец ? Благодаря !
Вече са Ви отговорили, аз само да потвърдя, че и моите впечатления са същите. И двете ми деца са там. Относно английския, големият ги говори само в градината, докато малкия за 2 месеца ходене вече вмъква и думи на английски. В Лозенец базите са две, но и на двете места екипът е чудесен.

# 579
А таксите какви са ? Simple Smile
Много добре звучи, аз се отказх от Бамбу кинди, за 1100 лева нищо не видях да получават децата и е много мрачно и незрно по мое мнение мястото-самата къща.

# 580
  • София
Понеже се обсъждат английските градинк,като търсех детска градина за моето дете и бях гледала КидиГан,то е нещо като кооператив и децата доста засилено изучават английски,учителката с която си говорих по телефона е с много мило и позитивно отношение към децата,с такова впечатление  останах от един телефонен разговор.
Отказа ме това,ще все пак са нещо като кооператив ,а аз исках дългосрочно детето ми да си посещава частна градина (тоест не ми беше вариант тип временно, само докато го приемат в държавна),търсех дългосрочно да си остане там и това,че няма да може да продължи в предучилищна и да има сертификат от МОН за предучилищна подготовка,категорично ме отказа.Освен това идеята за сборни групи също не ме влече.
Всичко друго звучеше доста добре,може да го видите като идея 🙂

# 581
  • София
Актуални цени и условия има на сайта. Аз мога да споделя само, че промяна в таксата за нас не е имало, за разлика от много потърпевши родители с деца в частни училища.

# 582
Здравейте, някой има ли информация за цените в Little Steps, колко месеца е учебната година и дали предлагат транспорт. Благодаря Simple Smile

# 583
А някой има ли информация за ЧДГ Светлина в Лозенец и за Славейче на Любен Каравелов? Много ще съм благодарна за някакви мнения

# 584
А някой има ли информация за ЧДГ Светлина в Лозенец и за Славейче на Любен Каравелов? Много ще съм благодарна за някакви мнения

Тази година ходихме в "Славейче" на   "Л. Каравелов", докато търсехме място за детето. Не ни хареса.
Лично на мен персоналът не ми вдъхна доверие, не видях внимание, отдаденост към децата.

Общи условия

Активация на акаунт