Лежащи мами - 45

• 39 204
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Мале.. писах, писах и дадох назад. 😀🤦‍♀️
Та...
Н. М.М. 611149 , присъединявам се към написаното от Stanislava_  , на много мами се случва в началото, определено е плашещо, но имаш терапия и вярвам, че всичко ще е наред. 🍀🍀🍀

Janetm, всеки път пускам микробиология и досега всеки път си е чиста, та се опитвам да не го мисля, но и аз без ежедневна превръзка не мога, все си има нещо. Ако те притеснява много, ако се е променило течението или имаш парене/сърбеж все пак можеш да отидеш и по-рано някъде за взимане на секрет.

EL777, в предна бременност ми беше изписан утрогестан 3х2 през устата, сега от началото го приемам 2х2 вагинално. Предполагам, че максимално на един прием са 2, а за повече от 3х2 на ден не съм чувала.

Благодаря, ами нямам сърбежи. По рано от 2 седмици никъде няма час... Притеснява ме заради серклажа защото знам ,че е опасно ако има някаква инфекция. Предната ми МБ е преди месец. Онзи ден пусках кръвни и CRP беше 2.5. Което значи,че няма инфекция ама нз дали може да се отрази в кръвните ако има и няма.

# 376
Да така е ,питай ,аз зная ,че максималната доза на Нощ па е 3×2 . Лежи на лявата страна ,леко свити колена .Дано те отпусне .

# 377
Пили  сте 900 mg   на ден . По 200 на еднократен прием  сте пили и 300 сте слагали . Много ми е важен този прогестерон .След като ви боли защо не вземете нош - па .Да се включат и другите момичета .
Всички 9 хапчета бяха предписани вагинално,когато прокървих ги пиех докато не спря кървенето.След като спря дори и да ми зацапва едва тогава продължих да ги слагам вагинално.

# 378
Утре съм на преглед задължително! Снощи не ми предложиха да остана, а иначе бих останала за наблюдение, за мое успокоение, а но шпа си го пия по 2 даже заедно с дуфастона, сега ме отпусна, ще видим утре какво ще стане стискайте палци всичко да е ок (четох някъде, че понеже е мн ранна бременността, плодния сак не изпълва матката и се получава излющване като при цикъл), реално док. не ми е казала конкретно каква е ситуацията

# 379
Много често се случва да има кървене в началото на бременноста.
С първата имах и минах на утрогестан. Не помня обаче каква беше дозата. С тази нямах. Всичко ще е наред спокойно.

# 380
Благодаря за подкрепата Hug

# 381
Janet аз съм на утрогестан от 6гс. Два пъти съм имала бактериална инфекция, хващам я по промяна в течението. Гледай дали не е по-обилно или с миризма. Ако слагаш уттогестана вечер, се изтича до обяд - течение следобед и вечер може да е знак за инфекция. Всеки аг може да ти пусне микробиология, ако се тревожиш, иди да пуснеш, до 2-3 дни ще знаеш резултата.  Важно е да се лекуват, защото увеличават риска от преждевременно раждане.

Искам да питам тези които слагат утрогестан, имате ли течение. Знам,че изтича ама как различавате от него ли или не тъй като и той е бял. Нося ежедневни пр. Но много ме смущава този теч. Часа ми е чак след 2 седм и ще искам да направим МБ, притеснява ме да не съм зародила нещо и с тоз серклаж...

# 382
Да мерси, не съм забелязала промени но ме гложди да няма нещо и успях да си запазя час при някаква АГ сега на обяд. Пък дано е чиста. Искам да ви питам използвате ли интимни гелове и какви?

# 383
Да мерси, не съм забелязала промени но ме гложди да няма нещо и успях да си запазя час при някаква АГ сега на обяд. Пък дано е чиста. Искам да ви питам използвате ли интимни гелове и какви?
Аз ползвам на bilka, не е от скъпите и по-хвалени, но не съм имала проблем до сега.

# 384
И аз приемах утрогестан 3×2 вагинално след 19г.с...
Преди това приемах дуфастон ,заради прокървяване в началото на бремеността,но не си спомням по колко ...
За кървенето в начална бременост ,често се среща и бързо отшумява...спомням си ,че ми биеа и инжекции но не си спомням какви точно...

# 385
И при двете бременности имах кървене, с подходяща терапия всичко се нареди.
Голямата е на 1 г и 10 м ,а малката на 2 м.

# 386
Здравейте момичета, много съм объркана и изплашена Sad миналата седмица ходих на преглед и установиха 4сед. +6 дни, много се зарадвах, но за кратко, снощи още докато бях на работа почнаха болки в матката и ту от ляво, ту от дясно, а час по - късно и розово течение. Веднага отидохме в спешен, погледнаха ме и изписаха дуфастон по 3 пъти на ден плюс но шпа. До тук добре,успокоих се малко, но тази сутрин цвета е червен, още повече се уплашиха, звънях на док. тя ми каза да лежа и да си пия дуфастон, най - рано утре мога да отида на преглед, направо ще се побъркам.. Cry

Разбирам как се чувстваш. Преживях същото през декември, за съжаление изгубих бебето точно в същата седмица. При мен нещата обаче приключиха за няколко часа, така че може би има шанс бебчо да се захване здраво. Бъди спокойна и се опитай да не мислиш за това!

# 387
На мен гинеколози са ми казвали никакви интимни гелове,тъй като нарушават естествената флора.Измиване само с чиста вода,ако имаш инфекция, така или иначе, интимният гел няма да помогне,по-добре да се назначи подходяща терапия. Ако толкова държиш да се миеш с нещо,може с лайка,по-добре от химия. 🙂 И аз от утрогестан съм имала доста обилно течение,но микробиологиите винаги ми бяха чисти.

# 388
  • София
Аз бях прочела, че едно от момичетата тук ползва Гинофит по съвет на нейния лекар. Аз си го взех, ползвам го, включително и след раждането и съм доволна.

# 389
Благодаря момичета, днес пуснах МБ в сряда ще е готова. Дано пък е чиста,днес няма теч пък да видим. Огледаха шийката 2.5 мм, АГ каза,че за конизирана шийка е много добре даже.

Общи условия

Активация на акаунт