Лежащи мами - 45

• 39 170
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
На различните ехографи показва различно....лично аз през моята бременост съм била при някколко доктора...на всякъде теглото е показвало различно...
Според мен се доверете на 4д...най-новата апаратура е най-достоверна...
След като родих бебка отговаряше на теглото от апаратурата в клиника Щерев...естествено там са с най-новите апаратури...
Не се притеснявайте...най-важно е бебчето да се роди живо и здраво и всички органчета да бъдат развити,а това колко тежи в не е от голямо значение...
Точно в Щерев в деня на раждането 4д ехографът показа 2500, а вечерта като го родих беше 2800,много зависи как е разположено бебето, на моето главата беше много ниско и не я мереха правилно, поне според мен.

# 451
Искам са се допитам до вас нещо. Почнах да поставям утрогестан влагалищно около месец след серклажа по лекарска препоръка. Трябва да пускам всеки месец влагалищен секрет. Но при тази ситуация трудно се намира къде да ми вземат. Утре съм на фетална в Надежда и успях да се уредя преди това да мина през гинекологичен кабинет да ми вземат там. Въпроса ми е дали да поставям утрогестана вагинално предната вечер или през устата да го пия? Понеже на другия ден изтича по малко и има следи от него във влагалището незнам това дали влияе на резултата.

# 452
  • София
Както ти е изписан така го приемай. Не влияе на микробиологията. Успешна бременност.

# 453
По добре,недей.Можеш перорално,вместо влагалищно.Преди година имах мисед в 9г.с.пих го за задържане близо месец и доктора ме предупреди,че влагалищно предразполага към гъбички.Ставаше ми много лошо от него.Сега съм бременна с близнаци в 25г.с.и в началото ми го изписаха пак превантивно,пих го до 4ти месец.Влагалищно съм го слагала няколко пъти и веднага гъбясах.До сега не мога да се отърва.Така,че мой съвет,преди прегледа,недей.Успех

# 454
Аз си го слагах вагинално преди серклажа и докторът, който ме приемаше, ме попита учудено никой ли не ми каза да го пия преди серклажа, но така или иначе не повлия на микробиологията и беше чиста.
След серклажа обаче се сдобих с 2 вида бактерии, които лекуваме с антибиотик и чакам с нетърпение следваща микробиология, дано са се изчистили...

# 455
По добре,недей.Можеш перорално,вместо влагалищно.Преди година имах мисед в 9г.с.пих го за задържане близо месец и доктора ме предупреди,че влагалищно предразполага към гъбички.Ставаше ми много лошо от него.Сега съм бременна с близнаци в 25г.с.и в началото ми го изписаха пак превантивно,пих го до 4ти месец.Влагалищно съм го слагала няколко пъти и веднага гъбясах.До сега не мога да се отърва.Така,че мой съвет,преди прегледа,недей.Успех
Много ме е страх от инфекция, особено като имам серклаж опасноста е по-голяма. Много бях разколебана дали да го поставям, но лекарката ми каза, че вагинално е по-добре и има повече ефект. После четох някъде, че действа като химичен серклаж и удебелява шийката. Престраших се и започнах. Правя тоалет, хубаво измивам ръцете, поставям ръкавици и слагам таблетките. Засега оплаквания нямам, но държа на микробиологията - тя ще покаже най-добре.

# 456
  • София
По принцип за мене по-логична да е през устата заради риска от инфекции. Преди секрлажа имах инфекция, защото го слагах. След него го приема през устата и повече нищо не лепнах. Ако ти е изписано да го слагаш може да обсъдиш това с лекаря си.

# 457
Слагам го вагинално от началото на бременосттта, след серклажа го пиех няколко дена, докато отмина зацапването. Сега съм 33+3, микробиологията до сега все си ми е чиста, не съм имала и инфекции. 🙏🍀
Конкретно към въпроса- утрогестан не влияе на взимането на микробиология. 😊

# 458
  • София
Прекрасни, момичетя желая Ви здрави и доносени бебета.
Ето го моето чудо. Утре става на 6 месеца ❤🥰

# 459
Здравейте смели момичета!
Искам и аз да се включа,за да обменим опит и да знам как друг в моята ситуация се справя.
Бременна съм с близнаци,в 19 седмица имах скъсяване на шийката и стигна до 7 мм,направих серклаж.На последният преглед беше 29 мм,което е много добре.Днес влизам в 24 седмица,от месец съм само на легло,само тоалетна,душ веднъж в седмицата и дори седнала не стоя в леглото.Смятам,че лежането много ми помага,въпреки че лекарите казват ставай за повече време.Като стана дори до тоалетна корема ми става страшно твърд и понякога имам силно придърпване долу ниско,легнала е спокоен предимно.Пия коринфар за контракциите и магнезии,но корема остава плашещо твърд при ставане.Другата седмица съм на преглед и мисля да пусна стерилна урина и да искам микробиология,въпреки че не беше установен проблем за скъсяването на шийката ми,нямаше инфекции.
Очаквам вашите мнения и успех на всички смели момичета!

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 15:40 от Kristiana20

# 460
#Kristiana20 аз приемах магнерод 3×2 и щом нямеш контракции докато лежиш тогава си лежи 😊 скоро всичко ще е наред 🙏🏾
#mamapoli от 19г.с. до 34г.с съм си поставяла утрогестана вагинално и не съм имала проблем,както ти е казал доктора така прави,или ако те притеснява нещо се свържи с него...
АксинияТодор искам да ви кажа ,че в първите седмици го приемате перорално за задържане,но не поради причината ,че маточната шийка ви е слаба....след 16г.с. може и да се приема вагинално и има най-добър ефект защото е локално и действа по-бързо...когато спазваш висока хигиена и поставяш с чисти ръце или стерилни ръкавици няма да имате ппоблем..отново ви казвам поставяла съм го вагинално 4 месеца -сутрин,следобяд и вечер 3×2 съм слагала и мб винаги е била чиста...
Желая успех на всички ви ...имайте вяра ,спазвайте инструкциите на докторите ви и ще стигнете до успешен финал ...💜🙏🏾

# 461
Здравейте мами. Бременна съм в 26г.с. Преди седмица на рутинен преглед, ми откриха скъсяване на шийката до 2см. Имах обилно воднисто течение, което отдавах на бремеността. След взета МБ се установи, че отглеждам стафилококи ауреус. Това, което чета в нета е ужасяващо. Силно резистентни на антибиотици и опасни за бебето. Изписаха ми Aksef 500mg за 5 дни и глобули Macmiror за 12 дни. Ще съм благодарна, ако някоя от вас е попаднала в моята ситуация, да сподели опита си. Дали се е излекувала, и как е протекла бремеността. Още не мога да се отърся от шока и риска на който съм изложена.

# 462
  • Гърция
Здравейте ,Vodno potoche не се притеснявайте.Аз родих Ноември месец , изкарах бременността си със Антибиотици.Само ,че при мен беше цистит 8 9 пъти приемах АБ Имах 4 несполучливи бременности, точно поради не излекувани бактерии. Със серклаж от 14 г.с имах скъсена  шийка 2 см още от 12 г.с  този път успях да изнася детето си жива и здрава.Много се притеснявах от това ,че приемах толкова много АБ и също бях на инсулин заради висока кръвна захар по време на бременност.Всичко ше бъде наред.

# 463
Здравейте Ганка. Благодаря ви за подкрепата и споделения опит! Важни са за мен Heart. И при вас не е било никак леко. Да ви е жива и здрава рожбата.
Успяхте ли да се отървете от бактериите и какви бяха, ако е удобно да споделите?

# 464
Здравейте! От известно време насам следя темата, но не видях никой с проблем като моя. Бременна съм в 17 седмица и 6 дни. 4 бременност имам едно дете и два аборта. От 6 седмица започнаха проблемите. Едно досадно кафяво зацапване което продължи две седмици. Та от 10 януари пазя леглото да не избяга. Началото на март прокървих обилно и ме приеха в болница. От тогава до ден днешен не спира. Няколко дни кафяво - тъмно, по- светло после ден два червено, тъмно червено, кафяво и така се редуват цветовете. Не е обилно както като ме приеха в болницата, но вече губя надежда че някога ще спре. Изписаха ме на 31 март и от тогава съм си вкъщи. Казаха ми че проблема е предлежаща плацента и най-вероятно кървенето е от "миграцията" на плацентата. Въпроса ми е дали му се е случвало на някого подобно нещо и има ли надежда това цапане да спре? Sad

Общи условия

Активация на акаунт