Лежащи мами - 45

• 39 089
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Vodno potoche,
така и не изолираха бактерия. Много често постфактум просто не могат да установят конкретна причина за инфекцията. Според мен точно затова пускането на изследвания по-често е много важно, ако става въпрос за рискова бременност.

# 631
Здравейте, момичета. Аз да се оплача, добрите новини, сега ново 20. Вчера от изследвания силно завишени чернодробни ензими и днес ме приеха в Токуда. Докторката ми каза, че ако не ги смъкнем, ще трябва да раждаме 😢 Днес много добре се грижат за мен: приеха  ме, кръв, урина, микробиология, система магнезий, инжекция дексаметазон за дробчетата, тонове за бебето, тест за алергии, инжекция фраксипарин в рамото за разреждане на кръвта, после дойде гастроентеролог, гледа обстойно органите, каза, че въпреки завишените ензими, черният дроб е добре, леко омазнен, видя калциеви отлагания в жлъчката и малки песъчинки, лекарството за черния дроб ми го включват венозно и ми включиха допълнително за жлъчката. Каза, че може да ги овладеем и си е от бременността и като родя ще се оправя, та имам надежда. После пак чуха сърчицето на бебчо и общо взето на 1 час има някой при мен. Стискайте палци да минем и това с бебчо и да си изкараме още 1 месец до 9тия.

# 632
Стискаме палци всичко да бъде наред! И да устискаш още време, за да може мъничето да порасне още по-добре! В болницата като има кой да те наблюдава е по-спокойно, те знаят какво да правят, ти само бъди спокойна!

# 633
Namishi, стиснати палци и от мен! Вярвам, че ще овладеят нещата и ще изкарате още с бебчо!

# 634
Успех Namishi. Дано всичко се размине и да задържите бебето. От къде се появиха тези увеличени чернодробни ензими?

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 21:19 от Vodno potoche

# 635
Namishi как сте, стискаме палци всичко да се е успокоило.

# 636
Между другото Павлова каза, че утрогестана също омекотявал и скъсявал шийката, което много ме озадачи.
Утрогестан не омекотява шийката. Прекаляването с магнезий може да размекне шийката. От личен опит препоръчвам да пиете колаген - държи шийката твърда и спира скъсяването. А усеща ли се някакъв дискомфорт при движения с наличен цервикален песар?

Namishi, стиснати палци и от мен - дано отложат раждането за девети месец. Simple Smile

# 637
Какъв колаген приемате? Аз се интересувам, забелязвам от доста време че кожата ми си загуби еластичността. А вероятно ще е от полза.

# 638
Колагенът помага за много неща при жената - след кюретаж, помага за по-бързо възстановяване на остърганата маточна лигавица. При бременност, помага освен против стрии, но и подпомага шийката и плацентата, защото тези два органа съдържат много колаген. И когато се намали съдържанието на колаген в шийката, тя омеква.
Лично аз съм пила различни видове колаген - и от българския на Витаголд, и от вносния на Допелхерц. Течният колаген се усвоява по-бързо от организма, но е по-скъп от хапчетата.

# 639
Между другото Павлова каза, че утрогестана също омекотявал и скъсявал шийката, което много ме озадачи.
Утрогестан не омекотява шийката. Прекаляването с магнезий може да размекне шийката. От личен опит препоръчвам да пиете колаген - държи шийката твърда и спира скъсяването. А усеща ли се някакъв дискомфорт при движения с наличен цервикален песар?

Namishi, стиснати палци и от мен - дано отложат раждането за девети месец. Simple Smile

Аз моят песар не го усещам по никакъв начин. Вече май трета седмица съм с него и на моменти почнах да забравям, че го има. Дано си свърши работата подобаващо.

# 640
Интересно защо не се предписва колагена от АГ специалистите при цервикална недостатъчност, а има логика да се приема. Вместо това се правят превантивни опасни терапии като тази с дексаметазон, и се изписват куп други лекарства, които си натоварват организма.

Колагенът помага за много неща при жената - след кюретаж, помага за по-бързо възстановяване на остърганата маточна лигавица. При бременност, помага освен против стрии, но и подпомага шийката и плацентата, защото тези два органа съдържат много колаген. И когато се намали съдържанието на колаген в шийката, тя омеква.
Лично аз съм пила различни видове колаген - и от българския на Витаголд, и от вносния на Допелхерц. Течният колаген се усвоява по-бързо от организма, но е по-скъп от хапчетата.

# 641
Песара не го усещам при ходене, но е много странно застанал. Малко неудобно да обясня, но единия край му е много по-навън от другия. Още с поставянето беше така. Попитах в болницата, с усмивка ми каза доктор Павлова, че си е идеално, но не го прегледа отново.
Ще си купя още утре колаген, има ли значение от вида, предвид че сме бременни?

# 642
Интересно защо не се предписва колагена от АГ специалистите при цервикална недостатъчност, а има логика да се приема.
Защото това е ново изследване, а малко гинеколози четат новостите и обновяват знанията си. Просто не знаят за тази терапия, а залагат само на прогестерон + магнезий + серклаж.
Препоръчвам течния колаген на Допелхерц, но и на хапчета действа. Трябва да е колаген от тип 1 и 3 - то си пише на опаковките.

# 643
  • Плевен
Интересно защо не се предписва колагена от АГ специалистите при цервикална недостатъчност, а има логика да се приема.
Защото това е ново изследване, а малко гинеколози четат новостите и обновяват знанията си. Просто не знаят за тази терапия, а залагат само на прогестерон + магнезий + серклаж.
Препоръчвам течния колаген на Допелхерц, но и на хапчета действа. Трябва да е колаген от тип 1 и 3 - то си пише на опаковките.
Според мен причината не е точно, че не го знаят. По-скоро няма достатъчно доказателства, че действа точно така. Аз съм питала моя гинеколог преди серклажа. Каза, че има положителен ефект и може да се взема, но е несигурен метод. Общо взето каза, че е като да пиеш витамин Ц и да разчиташ, че няма да се разболееш.
Липсата на колаген е една от около 10 причини за скъсяване на шийката и е една от най-малко вероятните.
Не че съм против вземането на колаген. Просто го казвам, като мнение, което съм чула от специалист. Аз поне не разчитам само на това, след като имам едно преждевременно раждане в 27г.с.
Иначе като спомагателна терапия е ОК. Най-малкото влияе добре и подмладява целия организъм.

# 644
  • София
Моя АГ също ми беше казал за колагена. Тогава ми каза да си варя свински крачета. Въпреки, че това за мен е абсурд, защото не ям месо е факт, че така се доставя доста колаген. Трябвало да се пие по 2-3 пъти в седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт