Лежащи мами - 45

• 39 106
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Мерси! Моите стойности са долу горе същите.

# 616
Здравейте,
Следя ви от скоро, но наистина както е писано многократно действате успокояващо.
Очаквам третото си дете, първите две без абсолютно никакви проблеми, лиип конизация след това и сега....
Бременна съм във 22ра седмица. Следя се в Надежда и по здравна каса е града, в който живея.
На 16. 04 дъщерята има рожден ден, предвид извънредното положение се наложи да направим скромно тържество в къщи, което обаче колкото и скромно да беше си доведе до погром Simple Smile
На следващия ден чистене и т. н (ясно ви е) и на сутринта изкървях силно.
Обадих се на спешния в Надежда, беше Великден и всички почиваха, обясниха ми да пия магнерот, да увелича утрогестана и ако не спре да отивам там.
Кървенето спря (почти със сърцето ми) и аз започнах да издирвам следящата ме гинеколожка за преглед, но не успях веднага. Както и да е, става дълго, няма да ви досаждам. Ходих и за прием, върнаха ме, че серклажа не бил панацея и не било ок да се прави в тази ситуация.
Резултата на 06.05 в Надежда за 1 седмица, скъсена шийка на 2.3,огромен хематом, който прави серклажа невъзможен. Полеждах си там, през цялото време всички бяха на различни мнения какво да ме правят.
Доктор Димова (при която се записах да следи до край бременността) отхвърли серклажа и сложиха песар. Когато го слагаха обаче (д-р Павлова го постави) каза, че шийката е много мека, направо пихтиеста, че е започнала да се отваря отгоре. Вече 1,3см.
Въпреки това съм с къщи. Умирам си от страх, защото според мен се е отворила от двете страни. Лежа, но не успявам на 100% през деня да съм легнала. Каза ми при изписването, че не е необходимо на 100%лежане,че може да стоя на терасата, да сляза пред блока, но супер по малко и без никакво натоварване. Това аз използвам за работа, която знам, че не е най-важното, но ще загубя, ако сега спра да я върша (няма натоварване, но съм седнала). През останалото време лежа непрестанно
Изникват хиляди въпроси, които всички в темата да си задавали, следващия ми час е чак след 13 дни, аз до тогава няма да изтърпя без преглед убедена съм.

# 617
alegoria, много натоварващо звучи, особено с работата в седнало положение...Няма ли как да спреш да ходиш поне за няколко седмици, докато се стабилизират нещата и стигнеш по-голяма г.с.?
Ако смяташ, че няма да издържиш до прегледа в Надежда, защо не отидеш при АГ в твоя град за междинен преглед?
Важно е да си спокойна и да си почиваш повече, наистина! Използвай всички, които можеш за помощ вкъщи, за да лежиш. Тук има много вдъхновявящи примери, така че мисли позитивно, но и почивай много!

# 618
Здравейте,
Следя ви от скоро, но наистина както е писано многократно действате успокояващо.
Очаквам третото си дете, първите две без абсолютно никакви проблеми, лиип конизация след това и сега....
Бременна съм във 22ра седмица. Следя се в Надежда и по здравна каса е града, в който живея.
На 16. 04 дъщерята има рожден ден, предвид извънредното положение се наложи да направим скромно тържество в къщи, което обаче колкото и скромно да беше си доведе до погром Simple Smile
На следващия ден чистене и т. н (ясно ви е) и на сутринта изкървях силно.
Обадих се на спешния в Надежда, беше Великден и всички почиваха, обясниха ми да пия магнерот, да увелича утрогестана и ако не спре да отивам там.
Кървенето спря (почти със сърцето ми) и аз започнах да издирвам следящата ме гинеколожка за преглед, но не успях веднага. Както и да е, става дълго, няма да ви досаждам. Ходих и за прием, върнаха ме, че серклажа не бил панацея и не било ок да се прави в тази ситуация.
Резултата на 06.05 в Надежда за 1 седмица, скъсена шийка на 2.3,огромен хематом, който прави серклажа невъзможен. Полеждах си там, през цялото време всички бяха на различни мнения какво да ме правят.
Доктор Димова (при която се записах да следи до край бременността) отхвърли серклажа и сложиха песар. Когато го слагаха обаче (д-р Павлова го постави) каза, че шийката е много мека, направо пихтиеста, че е започнала да се отваря отгоре. Вече 1,3см.
Въпреки това съм с къщи. Умирам си от страх, защото според мен се е отворила от двете страни. Лежа, но не успявам на 100% през деня да съм легнала. Каза ми при изписването, че не е необходимо на 100%лежане,че може да стоя на терасата, да сляза пред блока, но супер по малко и без никакво натоварване. Това аз използвам за работа, която знам, че не е най-важното, но ще загубя, ако сега спра да я върша (няма натоварване, но съм седнала). През останалото време лежа непрестанно
Изникват хиляди въпроси, които всички в темата да си задавали, следващия ми час е чак след 13 дни, аз до тогава няма да изтърпя без преглед убедена съм.

Здравей,
Аз също съм с поставен песар- постави ми го Павлова в 27г.с. И съм на схемата с утрогестан през устата и магнерот. В момента съм в 30 г.с. Но откакто ми го поставиха предимно лежа, страх ме е още да ходя много много. Това, което Павлова ми каза, е че може да съм седнала но да съм облегната леко назад. Бях на кантролен преглед в сряда, но шийка не мерихме- Димова ми обясни, че няма да я мерим, защото с песара е трудно и може да раздразним шийката. Знам какво преживяваш, защото е аз след като ме изписаха точно три дни след това много се притеснявах, докато не дойде прегледа. Постоянно го мислех, но истината е, че не можем нищо да направим освен да се разсейваме и мислим позитивно и да лежим. Наистина, ако можеш намали активностите, за да си спечелиш повече време- всеки ден е ценен и е от значение. Ще стискам палци всичко да е наред! Тук май сме повечето лежащи мами, така че не си сама Simple Smile

# 619
alegoria, много натоварващо звучи, особено с работата в седнало положение...Няма ли как да спреш да ходиш поне за няколко седмици, докато се стабилизират нещата и стигнеш по-голяма г.с.?
Ако смяташ, че няма да издържиш до прегледа в Надежда, защо не отидеш при АГ в твоя град за междинен преглед?
Важно е да си спокойна и да си почиваш повече, наистина! Използвай всички, които можеш за помощ вкъщи, за да лежиш. Тук има много вдъхновявящи примери, така че мисли позитивно, но и почивай много!
Благодаря ви за отговорите момичета.
Докторката тук също е лудница с часовете, за да ме прегледа трябва да стоя поне 2 часа и да чакам. Отделно изобщо не вярвам да ми е полезна, защото не е запозната песара като цяло.
За нея трябва да съм в болница до края и всяко друго е лудост.
Ще се пробвам да запазя отново час, все пак след лежане в болницата имаш право на 1 преглед контрол.
Аз стоя точно както ти казваш, назад, гледам да е минимума. Ходя 1 ден после 2-3 не. Пия утрогестана от понеделник, преди го слагах, магнерот, Алеракт...
През деня всичко е идеално, освен, че много ми се носи главата от утрогестана, но вечер не е розово положението.

# 620
Да, вечер винаги е по-неприятно. Тогава и при мен се появяват стягания в корема, и бебата става активна. Повечко почивка и задължително си запази час за контролен преглед, но не очаквай да ти кажат какво се случва със шийката- мен Димова ми каза, че с песара няма да се скъси още, няма и да се удължи и просто да почивам. А ти трябва да идеш на контролен и за да ти вземат микробиология, това е единствения риск според нея- да не се получи инфекция, която да спука мехура. Щом имаш и отваряне мисля, че е добре да следите микробиологиите.

# 621
Тя микробиологията е чиста, кръвните също. Имам час именно заради нея, 2 седмици след предишната.
И аз така разбрах, че инфекциите са най-притесняващи. Затова и отказаха да правят серклажа.
Между другото Павлова каза, че утрогестана също омекотявал и скъсявал шийката, което много ме озадачи. Тя го намали, от 6 за деня на 2,после попитах Димова, тя го промени на 2х2.
Направо каша от всякъде Simple Smile

# 622
И аз смятам, че МБ, ПКК и стерилна урима трябва да се пускат често. Първото раждане беше в 26 г.с. точно зараси инфекция, въпреки че секретите ли бяха чисти и това явно ги успокои и решиха да пускаме на месец. Е, оказа се късно, затова пускайте ги тези изследвания, според мен. Аз сега пускам през седмица- макс две ПКК и урина, а МБ на 3-4 седмици макс. Не е голямо усилие, но е абсолютна необходимост на база на предишния ми опит и страха от него.

# 623
bebiflebi каква инфекция са ти открили? Мен ме налази един стафилокок ауреус в 25г.с, и ми скъси шийката. И аз от страх пускам МБ на 2 седмици. Задължително проверявам, ако ще да изглеждам параноична в очите на околните.

# 624
Здравейте, момичета. Следя темите от доста време. В началото на бременността имах отлепване на плоден сак, кръвоизливи, след това откриха, че шийката ми е скъсена. От 16 г.с бях на магнерот 3 × 2 и утрогестан 1 × 2 вечер. Трябваше да почивам доста и избягвах пътувания. Спрях лекарствата в 34 г.с. и родих в 38 г.с. - 07.05.2020.
Имам момиченце, Елиза.
В последните няколко дни ми попаднаха материали за магнезия, че ако се предозира както в моя случай, това може да окаже негативно влияние на образуването на костната структура и зародишите на зъбките - да станат чупливи.
Някой, който е приемал тази доза, може ли да каже дали има ефекти в дългосрочен план. Когато ги приемах, докторката ми каза, че няма да има негативни ефекти и й се доверих.

Благодаря предварително.

# 625
Честито! Да е жива и здрава Елиза Simple Smile
Няма страшно. Магнерота го изписват масово в такава дозировка при контракции. 1 таблетка съдържа магнезий 33мг.

# 626
Благодаря. Simple Smile
 Аз виждам, че на опаковката пише, че е 500 милиграма, което, ако се пие × 6, стават общо 3000 милиграма на ден.

# 627
Това е в листовката.
"500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващо съдържание на магнезий: 32,8 mg = 1,35 mmol = 2,7 mval"

# 628
Тя микробиологията е чиста, кръвните също. Имам час именно заради нея, 2 седмици след предишната.
И аз така разбрах, че инфекциите са най-притесняващи. Затова и отказаха да правят серклажа.
Между другото Павлова каза, че утрогестана също омекотявал и скъсявал шийката, което много ме озадачи. Тя го намали, от 6 за деня на 2,после попитах Димова, тя го промени на 2х2.
Направо каша от всякъде Simple Smile
За първи път чувам това за Утрогестана, по-скоро но-шпа омекотява шийката. Има много момичета, които с къси шийки се справят само с утрогестан и магнерот. И предимно лежане. За влиянието на магнезия и аз съм попадала на подобни стании, някъде четох, че Сигридов затова не го препоръчвал, но не мисля, че дозите са толкова сериозни, а и не знам дали има сериозни медицински доказателства за това.

# 629
BlueButterfly и аз за първи път го чух.
Реално го спазих само в деня на изписването, след това отново го върнах на 4 общо.
Имаше майче, което лежеше в къщи и имаше и хематом. Ако може да я попитам изписаха ли нещо за него?
Аз в болницата пиех дицинон, витамин Ц и пробиотик заради АБ, за вкъщи ми изписаха 1 път месеца антибиотик с пробиотик, без другите неща.
Както казваше някой - цял плик лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт