Лежащи мами - 45

• 39 127
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Love_fairy, благодаря ти за пожеланията! Hug Дай Боже! Като първа цел се моля да изкараме поне още месец! Hands Pray

# 601
Момичета, защото не знам в коя тема да пиша, ще пиша тук. Днес на прегледа се установи, че  AC обиколката на коремчето на бебето е по-голямо с една седмица, имам и завишени околоплодни води, не знам колко. В момента лежа в Токуда за задържане, че имам 2см разкритие, а съм в 29г.с. Но какво мислите за коремчето и водите?
Polly как си? Овладяха ли положението при теб? Моето бебе също върви голямо, AC е с 1 седмица напред.

# 602
Момичета как сте?
Имам въпрос към вас,който не знам дали е налудничав,но знаете,че човек в страха си мисли какво ли не.С напредването на бременноста и натежаването на бебето върху матката изпитвахте ли страх да ставате дори да се изкъпете?Незнам за вас как приемате лежащия режим,но аз буквално ставам само за баня и тоалетна и когато съм сама да си взема да хапна.
Има ли такива от вас,които въпреки лежащия режим си позволяват да излязат навън.Психически ми става трудно като гледам слънцето навън и хубавато време,но си повтарям ,че има за какво да стискам зъби.След коя седмица започна да ви става по-трудното?

# 603
Аз съм също като теб, даже се обвинявам, че ставам и за храна да си взема. Иначе само баня и тоалетна, някой път измивам по някоя чиния, докато чакам да се стопли храната, за 1 мин. От днес съм в 31 г.с. и съм на преглед следобед и ми е притеснено да видим шийката как е. Стискайте ми палци, момичета.

# 604
Аз съм също като теб, даже се обвинявам, че ставам и за храна да си взема. Иначе само баня и тоалетна, някой път измивам по някоя чиния, докато чакам да се стопли храната, за 1 мин. От днес съм в 31 г.с. и съм на преглед следобед и ми е притеснено да видим шийката как е. Стискайте ми палци, момичета.
Успех! Вярвам,че всичко ще е наред.Сега си мечтая да стигна тези седмици а съм едва 23гс.
Ще чакаме да се похвалиш ,че всичко е минало добре.

# 605
Излизам до болницата и за изследвания като ме пратят. Предпочитам пеша да ида, защото по някаква причина всяко возене в кола ми е кървене - предполагам заради друсането и седенето.

Най-сигурно е да питаш аг можеш или не да правиш леки разходки. Само той е запознат конкретно с твоето състояние.

# 606
Аз си лежа по цял ден, ставам за баня и тоалетна, хапвам в полуседнало състояние на дивана, където и лежа. Понякога се разкарвам из вкъщи колкото да погледам навън и лли да постоя седнала на терасата. Страх ме е да се движа много много, макар, че вчера бях на преглед и трябваше до болницата да отидем и да чакам...странното е, че вечерта нямах стягания в корема грам, така че може би някакво умерено движение не е зле, но още ме е шубе и мен. Лекарката ми каза “абе лежи си сега, сега ти се е паднало, после няма такива екстри”, та и аз слушам и изпълнявам. Иначе понякога и аз усещам мн ниско бебката и все едно ще изпадне, а лекарката каза, че не е толкова ниско вече.

# 607
Позволявам си да излизам вечер за по час с мъжа ми и дъщеря ми. Док каза,че може по малко. Измери шийката онзи ден 2.5см затворен канал. Тя и в началото си беше толкова де.  Продължавам с магнерота и утрогестана.

# 608
Здравейте момичета,

Едното ми момче вече диша самостоятелно,а той се роди по-мъничък.По-големият все още не успява,но вярвям че ското и той ще се пребори.
Казват,че са по-стабилни вече и инфекцията е намаляла,но продължават с антибиотика.
Благодаря ви за подкрепата и нека при вас всичко е наред!
Да имате живи и здрави бебета всички и намирайте сили дори в трудните ситуации заради мъничетата 🙏🍀💙

# 609
Здравейте и от мен. И аз изпитвам страх да щъкам много. Основно се местя от спалнята до терасата. От месец и половина съм така и посвикнах. Мускулите ми са се отпуснали и си търсят леглото. Вие какви занимания си намирате?
И да ви попитам, утрогестан вагинално до коя седмица ви е изписан? На мен ми го изписаха до 32.
Кристияна, много се радвам за хубавите новини. Да продължават в същия дух малките герои, да преборят трудностите и скоро да са си у дома. Heart

# 610
Аз лежа от 14 г.с., като от 16 г.с., когато съвсем се скъси шийката, буквално ставам само за тоалетна, бърз душ и прегледи. Косата почнах да я мия по-рядко, най-много два пъти в седмицата, защото и мен ме е страх да стоя по-дълго време права. Ям в полу легнално положение. Така съм вече повече от 3 месеца, изобщо не съм си представяла, че мога само да лежа толкова време. Колкото по-голям става коремът, толкова и по-трудно си намирам удобна поза. Но и д-р Христов, и следящият ме АГ казаха, че при мен няма друг вариант и не може да съм на по-лек режим откъм разходки. Моля се само поне до 30 г.с. да стигна, дай Боже и повече, пък то дали ще лежа още месец-два ми е все тая. Особено като знам колко трудно, след колко години опити и загуби я постигнах тази бременност, не мога да си позволя да рискувам изобщо.

# 611
Аз си чета книжки, ровя си из интернет през телефона...почивам си. Предимно такива занимания. Не е лесно, но и аз посвиквам, просто се моля да избутам колкото мога повече време и бебка да си е добре в мен и да расте. После ще имаме време да наваксваме с движението, чистенето, готвенето и т.н. Simple Smile

# 612
Здравейте, момичета, да се отчета за третата ФМ, която минах днес. Бебчо си е много добре, вече не е гигант, откакто спазвам режима за Гестационния диабет. 1.800 кг е детето, отговаря си на седмиците 31 г.с. Околоплодни води и кръвотоци в норма, плацента 1ва степен на зрялост. Голям бузуран е 😍 Шийката се държи на конеца, буквално. Вече е 11 мм (беше 11.3 мм преди 3 седмици), така че вярвам, че ще устискаме до началото на 9тия. Утре и други ден втори курс терапия с дексаметазон. Дадоха ми направления за изследвания, както и направление за предтерминно раждане за всеки случай. Забравих да добавя, че почваме следене на тонове от следващата седмица всяка седмица 😍 Вече съм спокойна, стискайте палци 😍💙

Аз по цял ден си ровичкам в телефона, гледам сериали, уебинари, чета книжки и така минава деня 😊

# 613
Супер новини Simple Smile
Би ли споделила какви са ти били стойностите на глюкозата? И какъв режим спазваш? Моят бебок върви седмица, две напред, и вероятно е от гестационния диабет.

Здравейте, момичета, да се отчета за третата ФМ, която минах днес. Бебчо си е много добре, вече не е гигант, откакто спазвам режима за Гестационния диабет. 1.800 кг е детето, отговаря си на седмиците 31 г.с. Околоплодни води и кръвотоци в норма, плацента 1ва степен на зрялост. Голям бузуран е 😍 Шийката се държи на конеца, буквално. Вече е 11 мм (беше 11.3 мм преди 3 седмици), така че вярвам, че ще устискаме до началото на 9тия. Утре и други ден втори курс терапия с дексаметазон. Дадоха ми направления за изследвания, както и направление за предтерминно раждане за всеки случай. Забравих да добавя, че почваме следене на тонове от следващата седмица всяка седмица 😍 Вече съм спокойна, стискайте палци 😍💙

Аз по цял ден си ровичкам в телефона, гледам сериали, уебинари, чета книжки и така минава деня 😊

# 614
И моят вървеше напред. Стойностите бяха 5.23 на гладно, 10 и нещо след 1 час и 7 и нещо след 2 часа. Режимът е без сладко, тесто, газирано, бързи храни. Ако ядеш варива, картофи, ориз - без хляб. Без фрешове и смутита. Хляб по 1 филийка на хранене, само "Вита". Примерна закуска: варено яйце, маслинки, доматче, сиренце, кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт