Отговори
# 645
Моето е много щедро откъм смях на глас, особено когато батко му го разсмива, толкова много му се радва миличкото. Има и определени игри, с които винаги мога да го разсмея на глас. Батко му навремето много му се свидеше да се смее Simple Smile два-три пъти съм успяла да измъкна такъв смях само, а това сега е като ряпа Simple Smile даже едното упражнение на Киндиру веднъж така го разсмя и всички спряха, за да го слушат

направо все едно аз съм го писала това и ние сме така.
Animimi не се притеснявай баткото хич не можех да го накарам да се смее с глас иначе усмивки пускаше особено като е "самолет". Баткото не понасяше дрехи обличащи се през глава и много мрънкаше, а малката сега има много гъдел на вратлето и като я обличам само ми се смее.
kroki заместването е според желанието на детето. Аз я захранвам от 3 седмици и има дни в които изяжда цяло бурканче 125гр. има и дни когато стига половината и си търси мляко.

# 646
При всяко дете е различно. Зависи с какви темпове увеличаваш количеството. Аз за 10 дни го заместих, въпреки че май 7 дни е оптималният период. През този период въведох 2 зеленчука. Сега всяка нова храна я въвеждам по 3 дни и започвам следващата. Давам и Хип и Бергер и домашни правя и не съм усетила за реагира различно.

# 647
  • София
Ох, аз като количество въобще не знам колко изяжда, защото на купичката няма мерителна скала. Правя му само домашни пюрета и г-д я пълня до половината. За сега най-любима му е ябълката, а картофа много не се нрави, но го хапва в комбинация. До сега е ял картоф, тиква, тиквичка, ябълка, банан, каша банан и комбинации. Мисля да продължа с морков и сладък картоф, а също четох, че е добре и грах. Понякога го дохранван, друг път няма нужда.

# 648
А какво е пълното количество на обедно пюре, за да се счита за заместено? 125 грама ли?

# 649
  • София
До колкото знам 190. Поне за баткото така ми бяха казали на 7 месеца като беше. А сега ми казаха с грах, царевица, боб, лук и спанак да изчакам до края на 7 месец.

# 650
Мами, някоя от вас мисли ли да захранва по ЗВБ?

# 651
Да , аз. Преди седмица си взех книгата на Мария Нориега и бавно и славно я чета.

# 652
Да , аз. Преди седмица си взех книгата на Мария Нориега и бавно и славно я чета.

Аз също я чета в момента и имам голямо желание да захранва по ЗВБ, но все още не мога да се реша заради страха от задавяне, а и бебчо още не може да седи сам на 90°

# 653

Аз също я чета в момента и имам голямо желание да захранва по ЗВБ, но все още не мога да се реша заради страха от задавяне, а и бебчо още не може да седи сам на 90°
Ами понеже още съм в самото начало на книгата (а именно 50 страница) , до тук прочетеното разбрах , че първо по този метод е за опознаване в началото на твърдата храна и различните вкусове , а не за наяждане. Второ, има време до започването , 6 месеца докато навърши бебето , поне моето де. А и в самото начало бебето само смуче , не яде. Задаването,  и мен ме е страх ,но ще съм плътно до нея като започне да дъвче.

# 654
  • София
Аз не я чета книгата, но му давам плодове и зеленчуци да си гризе.

# 655
И аз искам по ЗВБ.И мен ме е страх от задавяне, дай Боже всичко да е наред за всички! Ще гледам и клипчета за първа помощ за всеки случай. Книгата почти съм я прочела. Моя ще го изчакам поне още една седмица, все още не може да седи стабилно.

# 656
Момичета, трябва ми първа помощ за подсечено дупе - захранвам от 3 седмици, но след ваксините стана пълен ужас. Акахме в неделя 5-6 пъти по малко, в понеделник пак, днес 2 пъти по малко иии дупето стана червено. От вчера мажа със судокрем, преди това и с бочко, обаче май не помага.. Стои си червено.. Ще правя и въздушни бани след банята довечера.. Дано нещо да помогне.

# 657
След като ака с мокри кърпи ли го избърса? Ако да-Може би те са причината... Судокрема според мен ще помогне до утре, но го замивай с водичка и памучна кърпа, не с мокри кърпи... Simple Smile Успех!!
Момичета, трябва ми първа помощ за подсечено дупе - захранвам от 3 седмици, но след ваксините стана пълен ужас. Акахме в неделя 5-6 пъти по малко, в понеделник пак, днес 2 пъти по малко иии дупето стана червено. От вчера мажа със судокрем, преди това и с бочко, обаче май не помага.. Стои си червено.. Ще правя и въздушни бани след банята довечера.. Дано нещо да помогне.

# 658
  • София
Бепантен

# 659
Оставяй го без памперс по 10-тина минутки да подиша дупето Simple Smile успех!

Общи условия

Активация на акаунт