Дискова херния - 19

• 77 209
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Яд ме е, че не прочетох листовката първо , нали ми го предписа добър неврохирург, а и това за пиене  дефинакса ми вдигна кръвното/пия лекарство за регулиране всеки ден, и явно противовъзпалителното намалява действието му/ Май няма противовъзпалително без странични- повдигане на кр.налягане , знам, че трябва да пия за да ми помине, но и кръвното е важно. Пак съм в нищото, утре ще изследвам остеопороза, после не знам..

# 481
ММ, крайна сметка скенер или ЯМР направи?

# 482
  • София
Направим ЯМР-отворен в Спектър, на два дяла лумб и шийни. ,даже ме сложиха и на скенер защото нещо не можаха да уточнят на ЯМР -то ,не се виждало ясно , та всички апарати обиколих.

# 483
Лелееее, а колко ти струваше ако е удобно да споделиш.

# 484
  • София
,.За два дяла има отстъпка общо 500 лв ,а скенера дето допълнително ми го правиха- не го плащах/ учудих се , за което/. Все си мисля, че затворения ЯМР ,който е 3 тесла дава по добра картина, а относно скенера им в спектър  -добър е 540- е като модел е, ,а в София мед, Надежда и  Онкологията е 520-ка.,

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:36 от мм

# 485
Направим ЯМР-отворен в Спектър, на два дяла лумб и шийни. ,даже ме сложиха и на скенер защото нещо не можаха да уточнят на ЯМР -то ,не се виждало ясно , та всички апарати обиколих.

Леле ! Обикновено първо сме на скенер /поне при мен и там се виждат добре хернията и протрузиите/ , а ЯМР-то е последна фаза !
Що за некадърно нещо са направили тези специалисти !?!
За по-точно може би ще трябва да отворят и да гледат ...

# 486
Здравейте,

Аз малко след дъжд качулка, но резервирах балнеолечение в Павел бана по НОИ.

Дега чета мнения и попадам само на негативни.

Някой ходил ли е скоро и има ли впечатления?
И аз планирам посещение в Павел баня за първи път; Поизчетох доста в темата, но все пак ако има някой наскоро посетил , нека сподели;

Къде са най-добре процедурите и от къде рехабилитацията е добре?
Чета,чета и се обърках ..едни доволни от едно, други от друго ...по НОИ ли да отида? Основно ме интересува в посока процедури, резултат,внимание.... не толкова лукс;
Интересува ме също мнение за Поморие и калолечението;Правили ли с те процедури там и доволни ли сте?

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 14:32 от Наоми

# 487
Здравейте,

Аз малко след дъжд качулка, но резервирах балнеолечение в Павел бана по НОИ.

Дега чета мнения и попадам само на негативни.

Някой ходил ли е скоро и има ли впечатления?
И аз планирам посещение в Павел баня за първи път; Поизчетох доста в темата, но все пак ако има някой наскоро посетил , нека сподели;

Къде са най-добре процедурите и от къде рехабилитацията е добре?
Чета,чета и се обърках ..едни доволни от едно, други от друго ...по НОИ ли да отида? Основно ме интересува в посока процедури, резултат,внимание.... не толкова лукс;
Интересува ме също мнение за Поморие и калолечението;Правили ли с те процедури там и доволни ли сте?
В момента съм на Павел Баня в ПРО ЕАД,учудващо пълно е,така че тангентор,вихрова и перлена вана дават малко трудно,останалите процедури са стандартни-магнит,ел.фореза и тн, задължително имате гимнастика в басейн и най често и свободен басейн,като цяло поне според мен условията са прилични,ако ви интересува нещо конкретно питайте.

# 488
За колко време се изписва Павел Баня?
Може ли с доплащане или плащане да се направи престой от 1м. например координирана терапия– Питам за майка ми, която сама нищо не прави, а има нужда от терапевт и програма. Иначе дистанционното и на дивана и няма напредък/

# 489
За колко време се изписва Павел Баня?
Може ли с доплащане или плащане да се направи престой от 1м. например координирана терапия– Питам за майка ми, която сама нищо не прави, а има нужда от терапевт и програма. Иначе дистанционното и на дивана и няма напредък/
Програмата на НОИ е за 10 дни,платеният престой е около 70 лв. на ден като включва процедури и храна,едва ли е проблем да се стои месец,стига да няма противопоказания.

# 490
Здравейте, хора! Видях, че тук си пишете не само за дискови хернии и реших да се включа, с надеждата да ми препоръчате лекар в София. Ще се постарая да дам кратко описание на проблема. Преди ДОСТА време всичко започна с периодична болка в лявата плешка. Постепенно тя премина към главата, после ръката, а накрая и крака. Според ЛЛ - плексит, нямало какво да се направи и си стоях така. В последствие минах през двама невролози, първият беше.. без коментар. Вторият се прежали да ми направи снимки и се видя, че целият гръбнак от двете страни е ошипен. Диагноза и по-специално лечение - тц. До момента, в който един ден започнаха да ми изтръпват двете ръце и двата крака. Изпаднах в ужас съответно и си запазих час в Токуда, при д-р Тончева. Минах ЕМГ и ЯМР, от които ще включа резултатите. Откриха се, според нея, дребни проблеми, които не обяснявали болката и изтръпването. И съм до никъде.. Сега пак има изтръпване, болката си е .. все така Simple Smile
Скрит текст:

Благодаря ви за вниманието!
Ще съм благодарна за всеки съвет!

# 491
Отиди с изследванията в Иван Рилски имат силна неврохирургия

# 492
Jujetka не съм доктор, но заключението си е доста ясно, въпреки дискретното и малко ошипяване и същите по размер протрузии,  те не притискат нерви. Доктора за това ти е казала че това не обяснява болката и изтръпването. Ако искаш потърси и второ мнение за твое успокоение, но недей да търсиш под вола теле.
По нагоре бях написал един пост, погледни го може да ти е от полза.
В този пост трябваше да напиша, че както    от стрес, гняв, тъга/мъка, безпокойство, срам и всички тези емоции може да те заболи глава, стомах, сърце; да вдигнеш кръвно; да получиш разстройство; да ти избие устата; сърдечен удар; та дори и смърт и списъка със сигурност продължава, така може да те боли кръста и ишиас. Простичко казано емоции да избиват във физически проблеми. И лошото е че с нашите болки медицината все още не я приема тази теория, да се надяваме че скоро и това ще се промени.

Бързо оздравяване и успех!

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 05:56 от david-81

# 493
последното е 100% вярно според моя опит. при стрес и напрежение ме боли

# 494
Имам дискова херния на L4-L5, с постоянна болка съм в кръста и десния крак. Правих рехабилитация, но с минимален ефект. Препоръчаха ми да правя упражнения и да се обърна към кинезитерапевт. Моля, който знае добър кинезитерапевт да ми помогне да се свържа с него.

Общи условия

Активация на акаунт