Раждане в Турция

• 13 616
  • 400
  •   1
Отговори
# 165
Откъде се пръквате такива големи бели птици, но не лебеди?
Явно нямаш семейство, което е много тъжно. Инстинкт за самосъхранение защо нямаш ми е непонятно.

# 166
При тях е малко обратното. Майка му цял живот командва бащата 😀 Каквото и да става детето го иска и ще го признае и ще го издържа , ако не сме заедно.
Ами те си имат жената за собственост и да си правят каквото искат с нея. Тези по-възрастните жени, майка му например, също така са възпитани, да са в подчинение на мъжа.. Разбира се, че ще го изискват от авторката. Колко пъти се повтори, че на НЕГО ще му е най-удобно... Пък това дали на момичето му е удобно няма значение, пък детето за него никой явно не мисли.. Сега са на етап кой ще се прецака по-малко.

# 167
Значи иска да му се слуша мъжката дума, но не се държи като мъж, а като мижитурка. Не поема отговорност. Времето за опознаване сте го пропуснали, факт. Сега поне за мен би имало два варианта. Или казва, че не иска да сте заедно и ще се грижи евентуално само за детето, което означава, че ти раждаш и го отглеждаш, където на теб ти е удобно. Или сключвате брак и ставате семейство и отивате да живеете заедно там, където е най-благоприятно за всички, най-вече за детето. Много ме дразнят подобни екземпляри, правят деца, играят си на семейство, но като опре ножа до кокала, бият отбой. Страх го било да не го използва, сакън. Ми да е внимавал повече тогава. Аз не бих си причинила унижението да трябва да заслужавам и доказвам доверие докато съм бременна. Още повече ако не е имало конкретен и реален повод за липсата му на доверие към теб, не някакви празни приказки. За мен също един мъж е длъжен да се погрижи за жената, от която ще има дете, не само финансово, но да и даде сигурност.

# 168
В Тя климатЪ бил по мек, здравеопазването по-добро, къща имал кола...в САЩ какво има бизнес, кола и апартамент под наем/къща/ , че каква е разликата ще си зареже бизнеса в САЩ и ще се върне в ТЯ- да и закакво се е морил. 20 г в САЩ като ще се връща в Тя нещо не се връзва цялата работа. Къща в САЩ дали си под наем или плащаш вноската по кредита няма голяма разлика така, че това не е оправдание, че нямало къща.
   Климътът не е оправдание в САЩ също има щати с "топло" през цялата година...
 За 20 г в САЩ трябва да са станали по либерални , хората там са от различни нации, култури, омесват се..ама те нещат не ти ли светва лампата?

добре отиваш и раждаш в Тя...добре той си седи в САЩ..ти в Тя...детето се разболява ти турски не знаеш какво праиме в тоя случай? Как ще го заведеш на доктор, как ще обясниш какво му е?

# 169
  • California
Добре де, аз пак да питам - защо Турция изобщо е в схемата за раждане? Нали мъжът живее в Щатите, семейството му също, бизнесът му и той е в Щатите. Да ходиш да родиш в Турция при кого, защо и без език?

# 170
Ей..честно ви казвам, по-тъпа история от тая не съм чела...
Едно и също 100 пъти.
Признавам си, стигнах до 3-4 страница само. То не се издържа....
Моля авторката....послушай ги тези хора, умни, начетени, видяли много неща от живота, някои адвокати дори.
Не си много схватлива, не си внимавала и в час по семейно планиране, поне избегни една бъдеща драма за детето си. Ако трябва дума по дума препрочитай постовете, докато ги осмислиш.
Благодаря.

# 171
Неговия бизнес е електронен, от лаптопа прави всичко. Тази година купува къща за техните в usa и няма право известно време пак да прави такава покупка.
В Тя климатЪ бил по мек, здравеопазването по-добро, къща имал кола...в САЩ какво има бизнес, кола и апартамент под наем/къща/ , че каква е разликата ще си зареже бизнеса в САЩ и ще се върне в ТЯ- да и закакво се е морил. 20 г в САЩ като ще се връща в Тя нещо не се връзва цялата работа. Къща в САЩ дали си под наем или плащаш вноската по кредита няма голяма разлика така, че това не е оправдание, че нямало къща.
   Климътът не е оправдание в САЩ също има щати с "топло" през цялата година...
 За 20 г в САЩ трябва да са станали по либерални , хората там са от различни нации, култури, омесват се..ама те нещат не ти ли светва лампата?

добре отиваш и раждаш в Тя...добре той си седи в САЩ..ти в Тя...детето се разболява ти турски не знаеш какво праиме в тоя случай? Как ще го заведеш на доктор, как ще обясниш какво му е?

# 172
  • Down south
Цитат
Тази година купува къща за техните в usa и няма право известно време пак да прави такава покупка.
Това не е вярно. Нямал право дрън-дрън.
Може да купи и 5 къщи наведнъж, стига да добра история, средства и желание.

По-горе ти казах, да вземеш да се информираш. Направи го, няма да сгрешиш.

# 173
Е добре може да е имал предвид ме той няма как да си позволи още една къща да купи толкова бързо. С нашата българо-английска комуникация ....кой чул,кой кво разбрал...
Цитат
Тази година купува къща за техните в usa и няма право известно време пак да прави такава покупка.
Това не е вярно. Нямал право дрън-дрън.
Може да купи и 5 къщи наведнъж, стига да добра история, средства и желание.

По-горе ти казах, да вземеш да се информираш. Направи го, няма да сгрешиш.

# 174
ми той в близките 20 г няма може си позволи ...ти знаеш ли как вървят имотите ...ако искаш и 10 къщи може си купиш...в кой щат живее?

# 175
  • Down south
Цитат
Е добре може да е имал предвид ме той няма как да си позволи още една къща да купи толкова бързо. С нашата българо-английска комуникация ....кой чул,кой кво разбрал...
Комуникацията ви куца, а явно има и езикова бариера, това съвсем доусложнява нещата. На всичко отгоре, той те лъготи, както му хрумне и изнася.

Нещо от историята може и да ми се губи, но до тук рабрах, че те е поканил на гости в САЩ, отишла си и от дума на дума, случайно си забременяла.
Сега държиш най-силната карта, само че основният играч, май не си ти.
Мисли, информирай се и пак мисли, преди да предприемаш решения, които могат да доведат до тъжен край.

# 176
Я, сподели как и къде се запознахте? И за тази 1 година колко пъти се виждахте?

# 177
  • Варна
Авторке, този те води за носа, а ти ловиш всяка негова дума и му вярваш. Мислиш, че като си забременяла си хванала Господ за шлифера и вече виждаш самолета за охолен живот в Щатите. Тука ти се обясниха сто пъти очевидни неща и то от потребителки, които живеят там от години, но ти си пееш едно и също и предпочиташ да вярваш на дивотиите, които този ти сипва с черпака и на разни врели некипели от нета. В крайна сметка живота си е твой, детето си е твое и ти си на път да го превърнеш в заложник на неистовото си желание да отидеш там на всяка цена, да не говорим за варианта направо да го загубиш. Капка здрава мисъл не виждам у теб. Засега детето ти е в корема и е нещо не много осезаемо, но нека ти кажа нещо лично изпитано - като родиш и детенцето малко поотрасне в един момент ще си дадеш сметка какво значи безусловна любов. Аз не го знаех, докато не се появи дъщеря ми. Дотогава тия приказки, че майката е готова живота си да даде за децата си, ми бяха смехотворни. Е, вярно е. Сега съм готова да убивам заради нея. И ти ще си обичаш така детето и ще си готова на какво ли не заради него, но баш като си дадеш сметка за това, ще сърбаш попарата, която сега дробиш, защото не мислиш за бебето, а само за това как да накараш баща му да те направи американка. Тоя, че не е читав, не е, но донякъде разбирам защо се държи така. Защото и той те усеща какво целиш. Опичай си акъла, че много рев те чака иначе.

# 178
Iway, майката да командва там е често срещано явление. Но разбирай свекървата да ви командва и дава наклон на живота ви. Ще те устройва ли това? Тя отсега съветва "мъжа ти" кое как да стане, представи си след раждането.
Това, което става в момента е - те те тестват колко си послушна и опърничава.  Харесва ли ти подобно начало за сериозна връзка?
Хубави въпроси ти се зададоха:
Като не знаеш турски, как ще заведеш детето на лекар?
Или ще разчиташ на роднините му в Турция да ти помагат?
Така се поставяш в много зависима позиция, а това никога не е изгодно за една жена.

# 179
В Турция ще сме ,ако и бащата е там. Ако реши да се разделим той се прибира в usa,а аз в Бг. Не съм си мислила ,че съм хванала Господ или съм търсела usa мечта. Била съм там много пъти,чак голям мерак не гоня. Целта не ми е да ме прави американка,но там виждах като най-добър вариант за живеене,след като и той си е там. Запознахме се лично,миналата есен,излизахме няколко пъти на кафе,той си замина. Февруари почнахме пак да комуникираме и ме покани при него. Оттжгава всеки ден сме заедно по 24/7.

Общи условия

Активация на акаунт