Раждане в Турция

• 13 399
  • 400
  •   1
Отговори
# 45
Той ако реши да взима попечителство върху детето и да се оттървава от теб ще иска нещата да се случват в държава най благоприятна за него. Дете, гражданин на южната съседка, дава повече права на родителя от мъжки пол, гражданин на същата държава.
 Ти щом нямаш статут в щатите за какви права бленуваш!?  Правата са за жени с някакъв сатут там, които там раждат.

# 46
И за Usa четох закона. Чужденка, която не е гражданин на държавата си получава правата, а щом той толкова се дърпа за там значи наистина има нещо и мога по някакъв начин да му навредя....Между другото той има и бг гражданство,с което и тук ми е равностоен.
Той ако реши да взима попечителство върху детето и да се оттървава от теб ще иска нещата да се случват в държава най благоприятна за него. Дете, гражданин на южната съседка, дава повече права на родителя от мъжки пол, гражданин на същата държава.
 Ти щом нямаш статут в щатите за какви права бленуваш!?  Правата са за жени с някакъв сатут там, които там раждат.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 17:39 от Iway

# 47
Да ти реално имаш права над детето ако родиш в америка дори без гражданство, но ако родиш в турция и ти бъде отказано да изведеш детето от държавата съответно правата отиват при бащата и той има право да си го изведе и си го извежда в америка ти като не родила там имаш същите права както и в турция т.е. по - малки от тези на бащата.
Не е нужно той да стои или да те държи в турция за да вземе правата без брак, достатъчно е да забави изваждането на български документи на детето което трябва да се случи до 6 месеца след раждането. Така ти може да не можеш да си вземеш детето в българия, но той спокойно да си го заведе където си иска и след като попечетлството е негово (при евентуална раздяла след раждане в турция без да има детето бг документи попечителството ще иде при него) дори в америка ти след това не можеш да имаш претенции и да го осъдиш ако детето няма български документи или попечителствоето не е твое.
Не разчитай на това, че ако родиш в турция и той го заведе в америка ще може да го осъдиш по американските закони без да имаш гражданство и без да си родила там (и без детето да има бг гражданство)
Бащата без брак в българия не ти е равностоен, ти ставаш настойник на детето автоматично дори дето да бъде признато от бащата. Съответно при раздяла детето автоматично остава при теб

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 07:01 от Polly33

# 48
Не мога да разбера как да ми бъде отказано да изведа детето от Т-я и как правата ще отидат при бащата в тоя случай?
И даже да са негови правата пак ще искат мое пълномощно за да го изведе, не е ли така?
Защо само до 6 месеца могат да се изкарат документи? Братовчедка му е на 21 и преди месец си извади от консулството там документи.
И все пак във всякакви крайни варианти нали ще искат пълномощно от мен за да го изведе, даже и да станат негови правата.
Да ти реално имаш права над детето ако родиш в америка дори без гражданство, но ако родиш в турция и ти бъде отказано да изведеш детето от държавата съответно правата отиват при бащата и той има право да си го изведе и си го извежда в америка ти като не родила там имаш същите права както и в турция т.е. по - малки от тези на бащата.
Не е нужно той да стои или да те държи в турция за да вземе правата без брак, достатъчно е да забави изваждането на български документи на детето което трябва да се случи до 6 месеца след раждането. Така ти може да не можеш да си вземеш детето в българия, но той спокойно да си го заведе където си иска и след като попечетлството е негово (при евентуална раздяла след раждане в турция без да има детето бг документи попечителството ще иде при него) дори в америка ти след това не можеш да имаш претенции и да го осъдиш ако детето няма български документи или попечителствоето не е твое.
Не разчитай на това, че ако родиш в турция и той го заведе в америка ще може да го осъдиш по американските закони без да имаш гражданство и без да си родила там (и без детето да има бг гражданство)
Бащата без брак в българия не ти е равностоен, ти ставаш настойник на детето автоматично дори дето да бъде признато от бащата. Съответно при раздяла детето автоматично остава при теб

# 49
Ами без документ български мислиш ли че ще можеш да го вземеш в бг.
Според тукашните закони родителя има право да извежда детето от държавата ако другия родител не е бг гражданин или със съдебно решение (предполагам в турция не е по - различно) ако и там нещата са така нищо не му пречи на него да изведе детето без твое съгласъе а при теб да има препъни камък ... всичко това е обаче хипотетично, все пак нали сте заедно. Ако правата са негови ти нямаш думата, но не е нужно да са негови има и други начини да се изведе детето. Ако детето има две гражданства също миля че не се изисква пълномощно, но това е в твой плюс защото тогава и на теб не би трябвало да ти го изискват.

# 50
Може някой да е запознат реално с техните закони и затова попитах въпроса си. Ясно е че ще се стигне до адвокат по някое време. Аз разказах и неговата гледна точка за да сте обективни, а не само да кажа за моята. Това не значи че го защитавам
Прекалено акцентираш върху неговата гледна точка,и проявяваш твърде голямо разбиране(малко като гузен негонен бяга) към неговите съмнения.
Ти си знаеш защо си забременяла и какво целиш с това,но ако аз обичам един мъж и намеренията ми са чисти,бих била много наранена от съмненията му,не от това,че ги има,а от това,че без да му пука за мен,не спира да ги заявява.Отново и отново.Подобно нещо се казва,но само веднъж.Добре е хората да са открити и честни,да споделят страховете си.. Но да се позоволи на подобно нещо като страх и съмнение да определят пътя по който ще се развива връзката ви,за мен е глупаво и обидно.Да не говорим,че това не е основа за здрава връзка.Напротив.
Та,ти си знаеш,защо проявяваш такова разбиране към този мъж и тревогите му,но както и по-напред някой каза..Тъжна история,много тъжна..Най-тъжното е,че при всичките тънки сметки,в подобна среда на недоверие и страх от прецакване,вие създавате един нов живот..

# 51
Аз не знаех, че ако единия родител е чужденец няма нужда от неговото съгласие, за да се изведе детето.
Да беше казвал , че така и иначе детето ще има и бг гражданство веднага, защо толкова съм се притеснявала да родя там.  Той го искал , защото той е роден там и би му било приятно и детето да е там, но аз не съм зачитала желанията му.
Ами без документ български мислиш ли че ще можеш да го вземеш в бг.
Според тукашните закони родителя има право да извежда детето от държавата ако другия родител не е бг гражданин или със съдебно решение (предполагам в турция не е по - различно) ако и там нещата са така нищо не му пречи на него да изведе детето без твое съгласъе а при теб да има препъни камък ... всичко това е обаче хипотетично, все пак нали сте заедно. Ако правата са негови ти нямаш думата, но не е нужно да са негови има и други начини да се изведе детето. Ако детето има две гражданства също миля че не се изисква пълномощно, но това е в твой плюс защото тогава и на теб не би трябвало да ти го изискват.

# 52
  • Варна
Ето. Ти не знаеш това. Сто на сто не знаеш и много други неща. Правно образование от интернет няма как да вземеш. Затова си имай не едно Ами сто и едно на ум.

# 53
Социалната система в съседката е такава, че много лесно могат да те изкарат, че не се грижиш добре за детето и дори че му вредиш, като майка, за да се оттърват от теб.  Примерно -  плаща се на лекар, който да издаде нужния документ.

# 54
Да със сигурност трябва да натискам да не е родено в Т-я. При всички условия Бг или Usa повече биха ми помогнали от гл.точка, че все пак интелектуално и културното развитие са на друго ниво. Дали ще сме заедно или не, дали ще има добри намерения или не.....никой не може да гадае.
Не го оправдавам,а обяснявах и неговата гл.точка,за да може вие да сте обективни. А не само от женска солидарност да ме защитите. Реално всеки мъж наистина би имал съмнения,защото всичко се случи много бързо, а той явно ми е нямал доверие и мисли че бих направила "схема" за да взема документи и да го зарежа после. Оплаква се, че не чувствал любов от мен и още повече се бил съмнявал, а аз по принцип съм такъв характер , който не показва много емоции. Изведнъж почна да мрънка за всичко 🤔 като жена в критическата

# 55
Да мрънка. Важното е да поеме някаква отговорност за детето.

# 56
Най - добре и за двамата е да си родиш в българия, след като не искате да сключвате брак това е най - добрия вариант понеже и двамата имате българско гражданство и правата са ви почти на равно. Гледайте интереса на детето а не един на друг.

# 57
Да със сигурност трябва да натискам да не е родено в Т-я. При всички условия Бг или Usa повече биха ми помогнали от гл.точка, че все пак интелектуално и културното развитие са на друго ниво. Дали ще сме заедно или не, дали ще има добри намерения или не.....никой не може да гадае.
Не го оправдавам,а обяснявах и неговата гл.точка,за да може вие да сте обективни. А не само от женска солидарност да ме защитите. Реално всеки мъж наистина би имал съмнения,защото всичко се случи много бързо, а той явно ми е нямал доверие и мисли че бих направила "схема" за да взема документи и да го зарежа после. Оплаква се, че не чувствал любов от мен и още повече се бил съмнявал, а аз по принцип съм такъв характер , който не показва много емоции. Изведнъж почна да мрънка за всичко 🤔 като жена в критическата

Реално,само комплексар би имал позвовлил на съмненията му да доминират в решенията,още повече,с дете на път.
Не всеки мъж,не.

# 58
  • Варна
Ама чакай малко, щом мисли, че въртиш схема за да вземеш документи за щатско и да го ошушкаш по тамошните закони, ами да си го е държал в гащите и да не те е забременявал. А той пуснал семето и понеже ти нямаш документи за там явно си мисли, че забутаната провинциалистка от България лесно ще я води за носа в стил "я раждай където ти казвам и прави каквото ти казвам". Извинявам се за грубия изказ, но аз това си мисля от прочетеното дотук.

# 59
ДА бе, тъкмо влизам да питам дали са ползвали някакъв контрацептив? Щото като те "обича" и му беше хубаво,  не се е съмнявал дали си схемаджийка, ама като опря ножа до кокала и рязко почна да се съмнява. Много нагъл тип и въобще не е нормално поведението му. Ако е мъж на място, нямаше да я има тази тема. Развява си онази работка, после рев до небесата, тц тц..

Общи условия

Активация на акаунт