Раждане в Турция

• 13 616
  • 400
  •   1
Отговори
# 225
Елимелихубавели, ами направо да им го остави в Америка на турците, да си го отгледат. За него е най добре Simple Smile)) и за тях. Тя като сурогатна майчица. Може да го даде за осиновяване на някой от Холивуд Simple Smile)) Най-добре ще му е на детето.

Предлагам всички да си дадем децата на някой желаещ американец, за да живеят по-добре отколкото като наши български деца Simple Smile) Много жертвоготовност, много нещо. Не съм по теоретичните подходи. Връзката майка-дете за мен е адски важна за самата майка...та за мен приоритет най-висш в живота ми е моята връзка с моите деца. Поне докато са малки. Всякакви ефимерни възможности и гражданства, за мен са абсолютно второстепенни и за мен не са приоритет. Моята гледна точка е, че сега има голямо придвижване на хора и не е проблем нито в Америка да живееш, нито в Швейцария, нито в Австралия, стига да си с достатъчно висока професионална квалификация в подходяща област.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 15:18 от VioletBaudelaire

# 226
Ааа, моля, моля, 20 пъти повторих в тази тема, че най-добре е да си роди в България и да не се занимава с този примато-питек...

# 227
а ако бащата каже, че детето е амерканче и той не иска детето да напуска Америка? Тя е там на туристическа виза... отишла е да го види него. Няма нищо общо с Америка, няма работа, няма познати, няма уседналост, няма нищо. Турист...с мъж, който й няма доверие, не се знае колко я обича изобщо...

# 228
  • Down south
Бащата може да каже, каквото пожелае. Важно е, какво казват законите.

# 229
Искам да те попитам, ако си родя в Бг ,но той държи после да му се изкара турско гражданство на детето, то това ще бъде ли опасно за мен и детето, ако примерно заживеем в Турция?
Регистрирах се само, за да пиша по темата, авторке.
Докато ти си живееш в розовите представи, че те чака бъдеще с този човек, плановете за детето са направени отдавна.
Живота с турските граждани не е като по сериалите само, а ти упорито искаш да повярваш на думите.
Този човек не държи на теб, а детето ще ти го вземе или максимално ще ограничи достъпа ти до него в един момент.
Казва ти го туркиня. А щом майката и родата се радват - повярвай ми, те се радват за НЕГОВОТО поколение, което носиш - а ти бързо ще излезнеш от картинката.
Лъже те, не бил религиозен толкова, не ходели по джамии ( не е задължително), едва ли не е широкоскроен. Да, ама не. Добре, че си отворила тема, за да си я четеш, когато проблемите станат реалност.
Единствената ти сигурна опция е да родиш в България.
Този човек ще те отпише - сам ти го показва, а ти се правиш на луда.
С такъв произход и възможности този мъж сега щеше да задвижи нещата и да планирате брак и сватба, ако искаше ти да си до него в бъдеще. Не бъдете толкова модерни, не е във ваш интерес с толкова гражданства и лоша комуникация. На английски звучи едно, но ако това което ти казва го чуеш на турски (както го мисли) ще бягаш докато имаш опции.

# 230
От България, например, без нотариално заверено пълномощно от другия родител не можеш да мръднеш...Дано да е по-различно в Америка Simple Smile).

# 231
  • Най-красивата страна
Авторке,ако смяташ да се съгласиш да живееш и да раждаш в Турция,то тогава го накарай да подпишете брак.
Без брак не се съгласявай.Така ще имаш някаква сигурност и някакви права там.

# 232
От България, например, без нотариално заверено пълномощно от другия родител не можеш да мръднеш...Дано да е по-различно в Америка Simple Smile).
Хубаво, ама надали...
По-горе описах съвсем реална история. Бащата не я пусна да излезе с детето от Щатите, детето също беше с двойно гражданство, дори беше родено в България.
Там също имаше големи червени лампи с оформянето на визата за жена му и времето за престой, но тя смяташе, че като имат брак е абсолютно подсигурена. При развода (бракът е сключен в Бг) 2.5 г дете беше присъдено на бащата и майката плащаше издръжка. До 5 години на детето майката го виждаше само в присъствието на социален работник и трябваше да му говори само на английски.

Ако бащата е недобронамерен може да стъжни живота на майката много. При нормални и цивилизовани отношения е съвсем друго.

Авторката каза, че бащата е казал, че ще чакат детето да порасне и тогава да си избира религия. А нещо за обрязването казва ли?

# 233
Авторке,ако смяташ да се съгласиш да живееш и да раждаш в Турция,то тогава го накарай да подпишете брак.
Без брак не се съгласявай.Така ще имаш някаква сигурност и някакви права там.
Вени, напротив. Колкото по-никаква му е майката, толкова по-добре за пред съда. При брак, правата върху детето, автоматично са поделени, след развода остават поделени по равно. А при един евентуален развод, може бащата да иска да изтегли правата на майката под претекст, че е лоша майка. Това се случва на много жени все по-често дори в Западна Европа, какво остава в патриархална Турция. Като нищо след развода ще я изкарат лоша майка и ще си остане само с правото на контакт. Бракът е решение, ако тези ще останат заедно до края. Иначе е таралеж в гащите.

# 234
  • Варна
Абе авторката си е навила нещо на пръста и толкоз. Пък ние се хабим тука. Няма смисъл.

# 235
Че то и без брак с припознато дете правата пак са на двамата родители. Без брак пак всеки родител може да твърди, че е налице фактическо раздяла и иска от съда да се произнесе за род. правата.
Не се лъжете, че липсата на брак ви дава преимущества. Докато наличието му - да.
...
На авторката достатъчно писахме.
Сега си пишем, за да разясним принципни положения.

# 236
Извън Бг детето може да го изведеш без съгласието на сругия родител (най-често това е майката).Има го като вариант,  не е толкова лесно, но не е и невъзможно, когато важни причини го обсновават.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 21:48 от Анонимен

# 237
Герда, не съм знаела, аз съм направила пълномощно на мъжа си и той на мен, но на мен никога не ми искат неговото  при напускане на България, защото той не е гражданин.

Не знам и аз в дългосрочен план какво е решението при "международни" бракове и връзки. Около мен е имало случаи на отвлечени от единия родител деца.  Но поне в краткосрочен план на една жена й трябва спокойствие при раждане и грижи за бебе. Тя да си е господарка и да се съобразява само с бебето и себе си. В дългосрочен план не е реално да се защитиш на сто процента и да имате нормално семейство едновременно. Някакво  доверие, отдаване и поемане на риск трябва да има ако сте решили да създавате нещо заедно. Но си е гадничко, защото наистина се случва това с отвличанията и отнеманията на децата от единия родител.

# 238
Извън бг детето може да излиза с мен без пълномощно от бащата,защото той е чужденец (така и не разбрах има ли бг гражданство , но е кязвал че преди години е имал лична карта).
Брак в Т-я не мисля, че е ок. Не е като в Бг след развод детето да остава при майката. Там съда решава, който родител има повече финанси и би отглеждал детето по-добре го присъждат на него.
HighSpeed нищо не съм си навивала на пръста. Търся инфо от хора със сходна ситуация или нещо такова , които биха дали съвет от опит.

# 239
  • Варна
Естествено, че ще настоява да родиш в Турция. Ти с манталитета на мюсюлманите запозната ли си? Ще бъдеш сама срещу всички. За да сключите брак, трябва да станеш мюсюлманка . Гледах няколко докум.поредици. В бг интервю
, жени омъжени за мюсюлмани от цял свят са настоявали да родят в Б-я. Едната сподели пряко, че това е вид застраховка. Нищо, че съпрузите им бяха зъболекари, инжинери и т.н. В руската поредица, майки споделят за изгубени деца и фрапантни лъжи. Мъжете са с измислени професии, други, законни съпруги и коренно различни в родината си. Любовта не бива да замъглява разума. Ти, това дете за мъжа си ли го раждаш? Би трябвало да имаш план за бъдещето си. Реален случай имаше с жена, омъжена уж за студент. Създаде 2 деца и изчезна безследно, оправдавайки се с казарма. (над 30г.е)Оказало се, че е родом от забутано село и има др.семейство там. Тя не смее да заведе децата си там.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 22:14 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт