Раждане в Турция

• 13 616
  • 400
  •   1
Отговори
# 240
Извън бг детето може да излиза с мен без пълномощно от бащата,защото той е чужденец (така и не разбрах има ли бг гражданство , но е кязвал че преди години е имал лична карта).
Брак в Т-я не мисля, че е ок. Не е като в Бг след развод детето да остава при майката. Там съда решава, който родител има повече финанси и би отглеждал детето по-добре го присъждат на него.
HighSpeed нищо не съм си навивала на пръста. Търся инфо от хора със сходна ситуация или нещо такова , които биха дали съвет от опит.
Божееее божеееее ти не знаеш дали човека от които чакаш дете има бг гражданство?! Ти въобще знаеш ли нещо за този чпврк или ей така отвори краката и сега ще раждаш... пак ти казвам всички ти обясняват, че трябва да родиш в бг, обаче ти продължаваш да задаваш глупави въпроси! Като толкова искаш отивай в Турция раждай и чакай после от умрял писмо да те итегли в уса! Ебаси толкова ли не разбра какво ти казаха хората! Вземи прочети поста на Виолет още 10 пъти и си го набии в главата. Този човрк няма нужда от теб! Ти не му трябваш и му е през оная работа какво смяташ да правиш ти! Той си иска детето... Аман вече от теми с такива прости драми и все неразбрали...

# 241
Авторке, да не се окаже тоз ергенин, че има жена муслиманка, от която няма дете...
  Щото по турските сериали накрая всички се събират в една къща - бездетната, бременната, свекървата. И като се роди бебето опитват да отровят с някакъв чай излишната.

# 242
И аз като Gerda си помислих дали този не е женен? Може би затова е с 1000 претенции към теб?
 Сигурна ли си на 100% , че е неженен наистина?

# 243
  • Down south
Последните сценарии са  стряскащи, но имайки предвид, че авторката явно  е в неведение/затъмнение в много отношения, не е зле да помисли и над тях.

# 244
Извън бг детето може да излиза с мен без пълномощно от бащата,защото той е чужденец (така и не разбрах има ли бг гражданство , но е кязвал че преди години е имал лична карта)......
За много турци знам, че са с 2но гражданство. Но за 3но гражданство се съмнявам. Много европейски деца имат 2но гражданство до 18 години и после трябва да се откажат от едното гражданство.
Най вероятно бг гражданство е имал в миналото, а сега няма. Но теб това не бива да те касае особено. Сега гледай да защитиш себе си и детето, което според мен означава - раждане в България и оставане поне 2-3 години там, докато ви трае тест периода. Ако той не иска, прав му път.
Ако трябва да бъда честна, аз тази връзка в дългосрочен план не я виждам.
Прекалено много са различията между хората от различни държави, плюс езиковата бариера между вас - това са все предпоставки за проблеми във връзката. Ще следват и проблеми относно възпитанието на детето.
Още един съвет - като се роди детето, гледайте си го, но дръж родата му колкото се може по-далеч. Не се изкушавай да им го даваш, за да гледат бебето, а ти да си почиваш. Нека му се радват в твое присъствие. Колкото повече на страна ги държиш, толкова в по-слаба позиция ще са те да те манипулират и контролират. Дори и да ти действат негативно на подсъзнателно ниво.
Всички знаем колко товари свекървата, а при турците семействата са много сплотени и действат като едно цяло.

# 245
 това със свекървата е най-кофти Simple Smile))

# 246
Искам да те попитам, ако си родя в Бг ,но той държи после да му се изкара турско гражданство на детето, то това ще бъде ли опасно за мен и детето, ако примерно заживеем в Турция?
Регистрирах се само, за да пиша по темата, авторке.
Докато ти си живееш в розовите представи, че те чака бъдеще с този човек, плановете за детето са направени отдавна.
Живота с турските граждани не е като по сериалите само, а ти упорито искаш да повярваш на думите.
Този човек не държи на теб, а детето ще ти го вземе или максимално ще ограничи достъпа ти до него в един момент.
Казва ти го туркиня. А щом майката и родата се радват - повярвай ми, те се радват за НЕГОВОТО поколение, което носиш - а ти бързо ще излезнеш от картинката.
Лъже те, не бил религиозен толкова, не ходели по джамии ( не е задължително), едва ли не е широкоскроен. Да, ама не. Добре, че си отворила тема, за да си я четеш, когато проблемите станат реалност.
Единствената ти сигурна опция е да родиш в България.
Този човек ще те отпише - сам ти го показва, а ти се правиш на луда.
С такъв произход и възможности този мъж сега щеше да задвижи нещата и да планирате брак и сватба, ако искаше ти да си до него в бъдеще. Не бъдете толкова модерни, не е във ваш интерес с толкова гражданства и лоша комуникация. На английски звучи едно, но ако това което ти казва го чуеш на турски (както го мисли) ще бягаш докато имаш опции.

При положение, че нямате брак си никоя там. Няма да им мигне окото да те изкарат лоша,неспособна да гледа детето и той да се разполага с права. 
Познавам българка, която се влюби и роди дете от турчин, след което заминаха да живеят с неговите родители в Турция.Е, тя не издържа и го игра " добра и послушна " няколко години и се върна тук с детето.Те имаха сключен брак в България, а тя роди тук, по нейно настояване. Сега е сама и си гледа детето.

Опитвам се да ти отворя очите за друго - той ВЕЧЕ те "работи" внимателно ТОЙ да има повече опции при евентуална раздяла.Това трябва да те притеснява повече.
Не виждам нищо лошо в това да поискаш брак и сигурност в името на детето. Ако е Твоя човек - ще си понесе отговорност така или иначе. Не сте изградили доверие преди детето, след него всеки ще дърпа чергата към себе си.
И не си мисли, че ако детето е момче няма да иска да го отгледа по неговите разбирания. Бъди подготвена за много компромиси, ако изобщо останеш с него.
Не ти пожелавам да се разделите и ти да се обвържеш с друг. Това нещо  " майката на детето ми не може да бъде с когото си поиска " е много лош вариант.

# 247
Нямах време да чета цялата тема, но ще споделя това, с което съм наясно като факти. Аз съм без турско гражданство, омъжена от миналата година и родих преди 5 месеца в Турция.

1. След раждането от болницата издават свидетелство за раждане, с което после детето се регистрира в общинста. В това свидетелство фигурира САМО името на майката (мога да приложа и снимки)

2. След регистриране на детето и даването на tc(тедже) нещо като нашето егн му вадят лична карта, в която на гърба пише
Име на майка...
Име на баща...
Това е без значение гражданин ли сте или не(за деца родени извън брак предполагам е същото)

Тоест прочетох на бързо око, че едва ли не, ако не сте гражданин никъде няма да фигурирате и да имате “права” над детето, което не е така.
Навсякъде където сме ходили по повод детето, дори на ваксини (давам го като пример) се записват данните на майката, ако нямате гражданство и техни документи както в случая (както съм и аз) се вписва номера на картата за временно пребиваване, ако нямате такава то номера на паспорта. Това го казвам от първо лице.

Аз имах вариант и пълна сеобода от мъжа ми относно раждането - дали в България, Истанбул или Ван(родния му град), тъй като точно около термина той имаше дата за военна служба. Това е друга тема, но го споделям, за да обясня, че избрах да родя в Истанбул и изобщо не съжалявам. Болницата, лекарите, оношението, ако щете и цената бяха много добри. Изключително съм доволна и предпочетох да родя там с риск да съм сама само с майка си, отколкото да родя в държавната болница в града ни в България. Нито за секунда не се притеснявам, че евентуално при развод правата може да се дадат на бащата, въпреки че нямам гражданство за сега, тъй като от много време правосъдието относно грижите по отглеждане на децата са като всякъде другаде. При интелигентна майка можеща да се грижи за детето родителските права се дават на нея. Това, че бащите ги взимат може и да важи за Анадола при неграмотни, безработни майки, които действително няма как да гледат 5/6/7(да кажем) деца.
Моята дъщеря все още няма българско гражданство. Обмислям този месец с пасаван да си я заведем в България, за да я регистрираме.
Имам 2 познати българки, които са разведени и правата са дадени на тях, те имат и гражданство. Предполагам на основание детето и майката може да подаде документи за гражданство без да е омъжена. Аз не съм се интересувала, тъй като следващата година ще извадя трето разрешение за пребиваване, след него вече и на основание брака и гражданство, но факт е, че миналата година вече омъжена чаках 6 месеца за разглеждане, изобщо голямо чакане и занимавка, а сега след детето за 3 дни беше готов документа. Така че, ако авторката се интересува от турско гржднство може да се поинтересува и от тази страна на нещата след раждане на детето.

Въпреки всичко, в тази ситуация аз бих избрала да родя в Щатите и интересно е, защо не предлага брак, след като държи на някакви принципи. (Въпреки, че с брак става много по-сложно)
Ако с нещо мога да съм полезна съм насреща.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 08:42 от danaya.d

# 248
и как да избере да ражда  в Америка, щом тя в Америка е абсолютно никой. отишла там като турист и мъжът, от когото зависи всичко, категорично НЕ ЖЕЛАЕ тя да ражда в Америка. Аз освен разни изпаднали мигранти и цигани, преминаващи нелегално границите, не съм чувала за нормална жена, отиваща да ражда в чужда държава, в която няма осигуровки, няма работа, няма роднини, няма даже и мъж, за да ражда непременно там. Звучи ми абсолютно ненормално...Направо се чудя какви са тези цигании, които се предлагат на авторката, все едно е бягаща от война или от джунглите на Амазония, а не гражданин на европейска държава с дом и семейство, което държи на нея и на бъдещо внуче. Където и да роди, детето винаги ще има и американско гражданство, защото татко му е американец. Моето дете е и немче, за добро или зло, при положение, че е родено в Майчин Дом, София. Само много изпаднали жени ходят на туристическа виза да забременяват и раждат т.нар. anchor babies и според мен това е една от причините мъжът на авторката да се отнася подозрително към нея. Време е момичето да прояви някаква гордост и достойнство и да покаже, че не е просякиня от улицата самата тя, отчаяно забременяваща от първия проявил интерес към нея, за да си уреди живота. А е обичано и обгрижвано дете на своите родители, гражданин на ЕС и тн.

Момиче, отиди да раждаш в болница Надежда, наистина е с приятна атмосфера и добри специалисти, мъжът ти няма да се стресне. Можеш да отидеш там с него да разгледаш и да видите обстановката.
За всичко друго -- прочети мненията на туркинята и поговори с адвокат непременно!

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 09:49 от VioletBaudelaire

# 249
Хахах засега няма 8 месеца бяхме 24/7 заедно в usa,bg,turkey. Имам бегъл спомен,че веднъж попълвахме документи за нещо и трябваше да се отбележи статута ти. Single си беше и той 😀
Danaya.d писах на лично съобщение.

Авторке, да не се окаже тоз ергенин, че има жена муслиманка, от която няма дете...
  Щото по турските сериали накрая всички се събират в една къща - бездетната, бременната, свекървата. И като се роди бебето опитват да отровят с някакъв чай излишната.

# 250
Хахах засега няма 8 месеца бяхме 24/7 заедно в usa,bg,turkey. Имам бегъл спомен,че веднъж попълвахме документи за нещо и трябваше да се отбележи статута ти. Single си беше и той 😀

Жените в Турция може да ви изглеждат супер безгласни, НО категорично не е така. Претенциите и капризите им са много и не са така търпеливи както е известно при нас в България. Ако има други живеещи в турция в тази тема съм сигурна, че ще ме подкрепят в това мнение.

# 251
И аз видях същото,докато бях там. Едни наконтени,чупки,стойки.... да има ги тея и със забрадките и без грим,но то е ясно че идват от селата и Анадола, за които може да се твърдят лошите сценарии.

Жените в Турция може да ви изглеждат супер безгласни, НО категорично не е така. Претенциите и капризите им са много и не са така търпеливи както е известно при нас в България. Ако има други живеещи в турция в тази тема съм сигурна, че ще ме подкрепят в това мнение.

# 252
И аз видях същото,докато бях там. Едни наконтени,чупки,стойки.... да има ги тея и със забрадките и без грим,но то е ясно че идват от селата и Анадола, за които може да се твърдят лошите сценарии.

По скоро не външния вид, а имам предвид, че изискват много от мъжете си, държат на достойството си и в 99% от случаите няма как жена да знае, че мъжа и е в отношения с друга и това да остане без последствия за мъжа.

# 253
Iway, тези жени са в друг контекст в Турция, със семейства, статут, социална среда и прочее, която ги защитава тях и техния интерес. Това е, което човек има в собствената си страна. Тези жени не са безгласни букви, защото има кой да ги защити, не само закон, но и цялата им среда. Братя, бащи, колеги, приятели, братовчеди, връзки и отношения.
Това ти го имаш в България. Роди си и си изгради връзката с този човек, виж дали си имате доверие и тн тогава чак мисли кой къде какви чупки прави, защото ти не си от род на турски паши Simple Smile)

# 254

Съгласна съм, че повечето турски жени са с претении и капризи, но това е при тези, които мъжете им ги ценят и държат на тях и както е писала Violet, тези които си имат семейство, статут и т.н.
При авторката, доколкото разбирам ситуацията е много по-различна. Ако успее да промени мнението му към себе си (т.е. да я уважава като жена и да не е в очите му златотърсачката, която цели да му роди дете за да има после някакви привилегии в USA и от парите му ).

Важното е да бъде 100% сигурн, че ако роди някъде извън БГ, дали ще може да отведе детето без пълномощно от бащата без значение дали имат брак или не.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 10:31 от Mardinna

Общи условия

Активация на акаунт