Раждане в Турция

• 13 615
  • 400
  •   1
Отговори
# 330
Когато родилката пише детето на свое име има вариант да не е с женско второ име, тогава се пише името на дядото от майчина страна (има процедура).

# 331
  • София
Когато родилката пише детето на свое име има вариант да не е с женско второ име, тогава се пише името на дядото от майчина страна (има процедура).
Не е така - дъщеря ми/родена 90те години/ е с баща неизвестен в Удостоверението за раждане. Презимето и е производно от моето, но в мъжки род, с окончание -ова. Напр. аз съм Мария, детето е Маринова. Изобщо не е стоял въпроса баща ми да я припознае и да вземе неговото име за презиме.

# 332
Но на приятелка детето е точно Мариева. Не знам защо е така.

# 333
Това не значи, че биологичният баща не може да се пребори за правата си на баща...(стига да има желание).

# 334
В бг е трудно, ако майката не съдейства.

# 335
Много е лесно в България. Нищо по-лесно няма от припознаването. Едностранен акт е и никой нищо не доказва.
За имената на бг граждани има закон, който ясно регламентира как се образуват.

# 336
  • София
Много е лесно в България. Нищо по-лесно няма от припознаването.
Да, лесно е. Преди години отиваме в служба ЕСГРАОН със  Скъпия да му направя адресна регистрация у нас. Дъщерята и тя с нас, някаква справка и искаха от гимназията. Зарови се служителката в данните и рязко предложи на гаджето ми да я припознае. "Аууу ами то детето без баща, пък ти си ерген - я тук съм принтирала заявление да я припознаеш." Той пък веднага се съгласи и взе химикалката да подписва. А дъщерята като чу, че трябва да сменя документи с ново презиме и фамилия се отказа.
Извън темата е. Но ако майката не оспорва бащинството - става лесно и бързо. 

# 337
Картинката е много куул. Авторката се запознава с въпросният преди година, който си живее в Америка. Вероятно по интернет с надеждата да си уреди живота навън, той пък от своя страна си намира глупава българка, която да е достатъчно заслепена от идеята за американската мечта, за да прави глупост след глупост. Правят едно бебе в бързината, защото всеки иска да върже другия.. Обаче пък си нямат никакво доверие, защото и двамата са на ясно, че са с користни цели. И сега въпроса е как авторката да надцака така въпросният, че хем да го обвърже с бащинство, хем да си върже гащите в Америката, хем да няма никакви последтвия от това за нея. Чак ми е странно как българската съфорумка до сега пропусна факта, че милата авторка смята да използа това дете като оръжие за пари и гражданства. На мен ми е много грозна цялата ситуация.

# 338
  • Варна
Разбира се, че затова смята да го използва. То си е очевидно. Аз, аз, аз. Аз искам това, аз ще направя онова. Как веднъж не се сети да помисли за детето? Само вметна, че било твърде рано да купува каквото и да било за бебето. А без съмнение не иска да купува нищо тук, защото още я крепи надежда, че онзи ще я вземе там. А да, каза също, че и името било съгласувано с таткото. Готова е да рискува и да ражда в Турция само за да му угоди, барем се сети да я повиши до статут съпруга и да я вземе там. Щото онова изказване, че "и без това виза си имам" хич не е на място. Визата, както се разбра, не й върши никаква работа.

# 339
Картинката е много куул. Авторката се запознава с въпросният преди година, който си живее в Америка. Вероятно по интернет с надеждата да си уреди живота навън, той пък от своя страна си намира глупава българка, която да е достатъчно заслепена от идеята за американската мечта, за да прави глупост след глупост. Правят едно бебе в бързината, защото всеки иска да върже другия.. Обаче пък си нямат никакво доверие, защото и двамата са на ясно, че са с користни цели. И сега въпроса е как авторката да надцака така въпросният, че хем да го обвърже с бащинство, хем да си върже гащите в Америката, хем да няма никакви последтвия от това за нея. Чак ми е странно как българската съфорумка до сега пропусна факта, че милата авторка смята да използа това дете като оръжие за пари и гражданства. На мен ми е много грозна цялата ситуация.
Глупости ! Нищо не разбираш ти от любов !
Не виждаш ли, че за нея нищо друго няма значение, освен....

Пожелавам на Авторката да роди едно здраво сладко бебенце, без значение коя държава ще избере !

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 12:31 от Анонимен

# 340

Е та то с това почнахме, ама да го попетяме - няма смисъл.
Тя ми каза, цитирам, "хаха" - не се вземало то така лесно гражданство после от майката, можело да чака до пълнолетието на детето и т.н. - пише го из темата.
Та, по любов ще да са нещата, щом тя казва тъй...

# 341
Първо се познаваме от 3г., и сме се виждали броени пъти, а преди година се обвързахме и се познаваме от общи приятели! Аз американска мечта НЯМАМ! Ходила съм почти 10 пъти там и за мен това не е фикс идея! Това че предпочитам да родя там,вместо Бг или Т-я е абсолютно логично, от гл.т.на условия и че той живее там. За никакво оръжие няма да го използвам, ако има съвест ще си гледа детето, ама нали все изтъква, че за пари ще го използавм, еми сега ще видим към детето каквя ще му е грижата. Да, не се взема лесно гражданство от дете-това си е факт и законите се изменят бързо.
Именно, че мисля за детето съм създала темата, за да ми даде някой с опит, съвет. Ако не мислех за него щях, да си стоя кротко в Т-я и да съм съгласна на всичко. Бащата пък казва, че там е по - добро за детето, е айде кажете кой крив, кой  прав??? Разбира се, че обичам и него, но това не значи, че трябва да съм съгласна за всичко, което иска.
Никаква надежда не чакам, но какво трябва да пазарувам отсега след като съм в 5 месец, на нероден Петко ? Дявола за опашката не дърпам. Така че , коментари само по темата, моля. А не кой какво мислел или предполагал какво е в моята глава.

# 342
Четох до страница 14 и се отказах...
Мислех, че този форум вече не може с нищо да ме учуди, но явно съм грешала.
Правят бебе, но той я мисли за сметкаджийка и вече се консултира с адвокат, а тя милата не е за парите, но не и стигат 200 лева и от сега се точи за дело за издръжка, чудейки се дали таткото не е психар и не иска да и вземе детето.
И най-голямата драма е къде да роди?!?
Iway, и Вас ще попитам, защото нито една от влюбените девойки в съседните теми  не ми отговори. Вие какво правите с мъж, който Ви няма доверие и директно Ви нарича използвачка? Нали сте наясно кои жени се хващат с мъж за финансова изгода и точно какво Ви намеква? Ок, забременяла сте, случва се, но на какво разчитате?
Носите дете, за което с или без баща трябва да се грижите, а Вие сте щастлива, че можете да го съдите?!?
С какво се занимавате? Или само обикляте света с любимия? Ако нещо се случи, можете ли да издържате бебе или да водите дела за попечителство?

# 343
Iway ще ти разкажа ситуацията на мой братовчед, не става на въпрос за Турция но може да си направиш някои изводи.
Братовчед ми живее в Испания и имаше връзка с еквадорка, имат и дете. Решиха да извадят първо еквадорски паспорт защото процедурата е много бърза и лесна, а за българския трябваше да чакат месеци и да пътуват по далеч. Майката искаше българско гражданство за детето,  но все отлагаха по ред причини докато не  се разделиха когато детето стана на 1,5 година. Тогава промини мнението си и отказа да запише детето като българин. Братовчед ми искаше да заведе сина си в България на гости, но се оказа много сложно. Няма право да го регистрира като българче, за това се иска и двамата да са съгласни и да подпишат, а тя не желае, или да и отнеме правата над детето, което също няма как да се случи. Като еквадорец за да отиде в България се изисква виза, и така детето на този етап вече 6 години не може да отиде в България.
Така че всичко е много красиво докато сте влюбени, но ако родиш в чужбина и нещо се обърка между вас и той откаже да запише детето като българин ще имаш голям проблем.

# 344
  • Down south
Аз американска мечта НЯМАМ! Ходила съм почти 10 пъти там и за мен това не е фикс идея! Това че предпочитам да родя там,вместо Бг или Т-я е абсолютно логично, от гл.т.на условия и че той живее там. За никакво оръжие няма да го използвам, ако има съвест ще си гледа детето, ама нали все изтъква, че за пари ще го използавм, еми сега ще видим към детето каквя ще му е грижата. Да, не се взема лесно гражданство от дете-това си е факт и законите се изменят бързо.
Напълно съгласна с подчертаното, провери ли как стоят нещата с болницата, която споменах в по-преден пост? Кажи и на него, че има опция и няма да се "изръси" много, ако това е основната му драмата.

Общи условия

Активация на акаунт