Астрология - 16 тема

• 37 553
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте 😊
Отдавна не съм се появявала, но чета от време на време.
Минавам да оставя един солар за предстоящият ми рожден ден. Интересен е - аз съм родена на лунно затъмнение и сега ще има отново такова на рожденият ми ден, чак ме е страх да се разровя какво значи надявам се да е хубаво 🙏

# 106
  • в 1001-та нощ
На всичкото отгоре - горен съвпад на Меркурий и съвпад Сатрун/Плутон Simple Smile

# 107
  • София
Ооо Сатурн/ Плутон се разхождат там от години въобще не ги коментирам тях, още има да ми преобръщат живота ....
Аз съм доволна, че това струпване е в 9 соларен дом, а не в 8 😁

# 108
Ооо Сатурн/ Плутон се разхождат там от години въобще не ги коментирам тях, още има да ми преобръщат живота ....
Аз съм доволна, че това струпване е в 9 соларен дом, а не в 8 😁

Картите нямат данни, нито градуси на планети се виждат, съвпада Слънце Меркурий не може да се
коментира..защото не се виждат градусите, при това Сатурн предстои да изгори...надявам се знаете какво означава..и последно Козирог е 8 дом от соларният АСЦ и 12 в наталната карта. Карнирано с това, че Меркурий управител на сол. АСЦ не "вижда" знака Близнаци....
Но вероятно за вас, това няма значение, тъй като можете да интерпретирате карти само по положение на планета в знак.

# 109
  • София
Елеида коментара е леко зядлив, може просто да кажете, че искате карта с градуси.
С Алена се знаем и ми има данните, та въобще не съм се усетила.
Ето карта с гардуси:

Ще съм благодарна за пояснение на коментара за изгорения Сатурн и положението на Меркурий 😊

# 110
Елеида коментара е леко зядлив, може просто да кажете, че искате карта с градуси.
С Алена се знаем и ми има данните, та въобще не съм се усетила.
Ето карта с гардуси:

Ще съм благодарна за пояснение на коментара за изгорения Сатурн и положението на Меркурий 😊

Не разбрах, че картата е пусната за Алена, така че казах, каквото видях., или каквото беше видимо.
И за да бъда още по-ясна, един астролог, за да направи дори и кратък коментар, му трябват данни, защото
само картинка на натална карта и солар е крайно недостатъчно.
Това последното го пиша за всички, които искат някакъв дори и минимален коментар, когато публикуват
наталната си карта. И за да има коментар добре е да се каже каква тема от живота му го вълнува сега....
А дали ще получи отговор....не мога да кажа, но по този начин шанса е по-голям.

# 111
  • София
Елеида, приемам критиката и съм съгладна, пратих ти съобщение. Картата е по принцип, стана ми забавно как пак има затъмнение на рождения ми ден, просто Алена ми отговори.

# 112
  • София
Като заговорихте за градуси, ще се радвам в темата да се развие дискусия именно за тях и значението им.

Преди бях чела, че 29тия градус се нарича анаретен, но не разбрах това в крайна сметка добре ли е и как може да се отработи. За планетета в анаретен градус намерих инфо, но не и за Асцедента. Аз например имам Марс в анаретен градус, а асцедента ми е на 28 градус и 37' и е въпрос на секунди дали не би бил в 29-ката и той. Което не знам как ще разбера. Но ще съм много благодарна, ако някой може да сподели повече инфо конкретно за 29 градус на асцедента ( в моя случай е Козирог)

Също и първи градус се води по-особен , ако в картата човек има поставена така планета или точка.

# 113
Като заговорихте за градуси, ще се радвам в темата да се развие дискусия именно за тях и значението им.

Преди бях чела, че 29тия градус се нарича анаретен, но не разбрах това в крайна сметка добре ли е и как може да се отработи. За планетета в анаретен градус намерих инфо, но не и за Асцедента. Аз например имам Марс в анаретен градус, а асцедента ми е на 28 градус и 37' и е въпрос на секунди дали не би бил в 29-ката и той. Което не знам как ще разбера. Но ще съм много благодарна, ако някой може да сподели повече инфо конкретно за 29 градус на асцедента ( в моя случай е Козирог)

Също и първи градус се води по-особен , ако в картата човек има поставена така планета или точка.

Анаретен, или критичен е по-късен термин, който се използва за планети в 28-29 гр, първо защото това са терми на Сатурн, или Марс, а така също защото бързите планети след един градус сменят знака, респективно управителя а планетата е друг, ако пък е в собствен знак ще загуби достойнство. или нямат стабилност, но един Сатурн например в 29гр не бих казала, че е в анаретен градус, защото средната скорост с която се движи е 0гр3мин, така че по прогресии ще му трябв повече време да смени знака.
Във вашият случай АСЦ е в последните терми на Марс,  управител е Сатурн, екзалтация има Марс триплицитет на Венера, ако е дневна карта, или Луна, ако е нощна , и сменяйки знака при прогресии, около 1г и няколко месеца о АСЦ ще премине във Водолей, който също се управлява от Сатурн, ако е дневна карта триплицитет на Сатурн също, а нощна на Меркурий. С две думи при вас основният управител на знака на АСЦ не се променя.
Тук вече се разглеждат как са поставени тези управители, дали са ъглови...фазата спрямо Сланцето и т.н.

# 114

Можем да го анализираме през призмата на лунните фази. Само че го разглеждаме като вид цикличност, етап от цикъл, специфика на част от естеството на всеки един зодиакален знак. Каква роля може да има планета попадаща в някакъв градусов участък в рамките на знака. От новолуние до пълнолуние има растеж, разгръщане, кулминацията на които е пълнолунието. След това следва спад.

0 - 7,4 градуса, новолуние Планетите в рамките на този градусов участък  играят ролята на ново начало, зараждане, мотивация, подготовка, перспектива.
7,5 - 14,8 градуса, първа четвърт Тези в рамките на този градусов участък на зодиакалният знак играят ролята на задвижващи, катализатори, прокарват път.
14,8 - 22, 2 градуса, пълнолуние В тези градуси планетите символизират максимумът, който може да бъде достигнат, реализация, обратна връзка, реколтата, плодовете, които могат метафорично казано да се оберат от естеството на зодиакалния знак.
22,2 - 29,60 градуса, последна четвърт Повод за ретроспекция, интроспекция, равносметка, активност по нещо съществуващо, заработено. Използват се и се върви по утъпкани пътища. Ремонт, поддръжка. Довършване, изчерпване.  

Специално за първи и последен градус на асцендента. Може да сме сигурни, че наистина е такъв, ако картата е точно ректифицирана.

Понеже енергията не се губи, само се видеоизменя, то крайният градус на някакъв знак, е хващане на неговия влак в последния момент и ново начало по друг, с който са в антисия. Като например сега с Юпитер в Стрелец. Шансът предоставен от такъв Юпитер, предполага нещо като последна или заработена възможност за ново начало по темите на Козирог - целите, които човек иска да постигне, професионалната му реализация, растеж и  мястото му в социума.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 08:54 от starinthenightsky

# 115
  • Стара Загора
Много интересно, и аз имам Слънце почти в 29 градус на Лъв, както и Уран в 00,38 градус на Стрелец.
Спомням си преди години бях чела, може би доста повърхностно, че който е роден в края на дадена зодия, вече е отработил недостатъците й и показва най-добрите й черти, но пък проявява част от недостатъците на следващата.

# 116
  • София
Благодаря eleida и starinthenightsky ! Давате много полезна и интересна информация. Hug

Има ли други градуси, които се водят по-особени и критични, и на които трябва да обърнем внимание? Например 5-ти градус на кардиналните знаци или няма такова нещо ? Знам, че всичко е строго индивидуално, но все пак.. някакви основни неща ?

# 117
  • SF
Планета в първия градус на знак или дом, означава, че работи и в предишния. Планета в 29-ия градус, означава, че работи и в следващия. Както вече е казано, планетата "работи" и в следващия знак или дом.
Имам няколко планети, които са точно върху куспидите на домовете, в които се намират. Особено важи за бързите планети, защото е въпрос на кратко време, в което те биха направили ингрес. В последния си градус процесът е започнал, а ако са все още в първия, не е приключил.

# 118
Планета в първия градус на знак или дом, означава, че работи и в предишния. Планета в 29-ия градус, означава, че работи и в следващия. Както вече е казано, планетата "работи" и в следващия знак или дом.
Имам няколко планети, които са точно върху куспидите на домовете, в които се намират. Особено важи за бързите планети, защото е въпрос на кратко време, в което те биха направили ингрес. В последния си градус процесът е започнал, а ако са все още в първия, не е приключил.

Не го приемайте, като заяждане, но например Венера в 29гр на Близнаци няма никаква есенциална сила, тя е абсолютен перигрин, но преминавайки в 0гр и 20мин в Рак тя вече има триплицитет, има сила, друг е управителя..., не може да кажем, че тя още има влияние на Близнаци. Това се нарича ингресия, и тези ингресии са особено важни за планетите и се използват в прогностиката. Така че не може да се сравнява 29гр и 0гр, съвсем различно е тълкуването. Колкото до куспидите на домовете, важни са ъгловите домове, защото тяхните куспиди не се променят, другите куспиди на домове могат да имат разлизни градуси в зависимост от домовата система.

# 119
Моята венера е в 29тия градус на близнаци
Нищо рачешко в тоя живот не й се е случило

Общи условия

Активация на акаунт