Ако семейна двойка отиде на консултация и астрологът им каже, че ще има промяна в брачните отношения, че нещо вече няма да е така, както е било досега, възможно е единият да чуе: "Супер! Най-после ще се разведем!", а другият да чуе: "Най-после ще се разберем и ще изгладим отношенията!".
В картата ни е заложено "нещо" но дали то ще се случи наистина, зависи от много други хора и обстоятелства.
Елементарен пример: ако според наталната ми карта последните 10 дни на март са период, в който социалните ми контакти биха били гладки, приятни, успешни, страхотни, очевидно това няма как да се случи точно по този начин, по който бих си го представила месец по-рано, ако предположим, че тогава съм била на консултация. Бих планирала тази седмица да подпиша договор, да се видя с приятел, с който сме се позабравили, да отида на ресторант със семейството. Но за да отида на ресторант със семейството, на семейството също трябва да му се ходи на ресторант или въобще да има наличен ресторант.

Това не прави периодът по-различен и не показва, че астрологът ми е бил лъжец. Контактите ми наистина биха били хармонични, спокойни, меки, Меркурий наистина ще е в тази позиция, в която астрологът го е видял, че ще бъде, но средствата на постигането им, според ситуацията в света, ще бъдат различни, от плановете, които съм си правила и представите, които съм градила по отношение на благоприятната за контакти декада.
Астрологията не казва "На 15 април ще вечеряш с Петко в ресторант "Роза" и ще изгладите конфликта между вас."
Астрологията казва "Около 15 април обстоятелствата са благоприятни за постигане на разбирателство и изглаждане на стари конфликти. Ако имаш желание/намерение да изчистиш нещо, което ти пречи, периодът ще е подходящ."
А дали ще го изчистите, зависи и от Петко. Ако той не е в България по това време и не си вдигне телефона, язък за добрите препоръки.