Коледа 2019/2020

• 139 570
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 485
  • München, Deutschland
Криси, а зеленчукови бухтички, кюфтенца... кюфтенца от киноа, булгур... Мислех си и за някакво руло с плънка, ама и тя май ще е проблем. Thinking

Малко са ми пипкави кюфтенцата, а се опасявам, че няма да се ядат. Знам, че домакинът яде пица и дюнер и всичко по-завъртяно вероятно ще остане... За рулото се сетих, но и аз имах подобни опасения.

Chrissy, препоръчвам ти тези соленки: http://www.mycookingcreations.com/2019/06/biscottini-ai-pomodori-secchi-e.html Аз ги свършвам още топли. Може да ги направиш и само със сирене, ако не обичате сушени домати. Всякак са вкусни.

Първата тава се пече, ще докладвам. 😃 Сложих цялото яйце и още 1-2 с.л. брашно, да сгъстят и течността от белтъка. Сиренето натроших, вместо да стържа, а пък доматите минах в робота, та цветът при мен е оранжев. Очаквам да се получат, имам доста опит с печива разни, ще снимам. 😃

# 1 486
  • София
Ще ги пробвам и аз тези соленки. Иначе за НГ сме си вкъщи с мъжа ми и децата, няма да слагам кой знае какви трапези. И аз мисля плато с мезета, сирена, салата, плодове и някакъв десерт щеизмисля. Не ми се прави цяла торта обаче, ще го мисля.

# 1 487
  • Русе
Аз освен сладките за Коледа, направих и терин с бишкоти и маскарпоне.

За НГ още не съм решила ще правя ли нещо и какво.

За Бъдни вечер от няколко години правя салата с нахут, кисели краставички, печен пипер, маслини, копър и малко балсамов оцет.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 12:39 от *sve*

# 1 488
  • Sofia
Ще ги пробвам и аз тези соленки. Иначе за НГ сме си вкъщи с мъжа ми и децата, няма да слагам кой знае какви трапези. И аз мисля плато с мезета, сирена, салата, плодове и някакъв десерт щеизмисля. Не ми се прави цяла торта обаче, ще го мисля.
Дидка, аз в момента правя кокосовия ми чийзкейк (ако не си чела де, има го малко по-нагоре), много е удачен за коледен и още повече за новогодишен сладкиш според мен. Ако го поръсиш с кокосови стърготини все едно е сняг... И е много по-лесно от торта, а е толкова вкусен...

# 1 489
  • München, Deutschland
Харесах си го този чийзкейк за като се върна след НГ аз. 😃 Имма малко опасения да не ми се натроши основата при рязане, защото няма яйце, а само масло. Досега съм ползвала за основи платки с яйце, масло и ядково брашно, какво и с бисквити и масло - и двете бяха ок, но само масло и ядково брашно ми се ронеха. Thinking

Белтъчената глазура ми се ще да заменя с нещо шоколадово и после още кокосови стърготини, малко вариация ще е на твоя 😃.

# 1 490
  • София
Може чийзкейк, да. Ще го направя половин доза и в чашки.
Оо, сега видях, че е с печене. Може да направя без печене, аз съм по лесните работи. Simple Smile

# 1 491
  • Sofia
Супер, Криси, както би ви харесало на вас.  Hug
Според мен основата на чийзкейка не е с яйце - с него на тесто за киш отива. Рони се, не е като да не, но и се задържа, та да поднеса нормално парче. Simple Smile Ето всичките ми чийзкейкове, все е добро парчето.
И аз се чудя дали да не я махна глазурата или да я променя за новогодишната ми идея, но още я бистря, та ще видим накрая какво ще е.

# 1 492
  • Sofia
Може чийзкейк, да. Ще го направя половин доза и в чашки.
Оо, сега видях, че е с печене. Може да направя без печене, аз съм по лесните работи. Simple Smile
Еха, в чашки има толква варианти, дори да не се придържаш към чийзкейк, идеално! Може да е с крема сирене; със заквасена сметана, рикота, маскарпоне или дори просто с кис. мляко. Simple Smile

# 1 493
Аз мислех да правя целувчена торта, но гледам, че този чийзкейк е с такава глазура и е доста диетичен и по-лесен Май него ще пробвам.
Друго нямам намерение да готвя.

На кое казвате марципан?
Това с бадеми, захар и белтъци е страхотно в десерти. В Лидл бяха пуснали заготовка с по-високо съдържание на бадеми, но при мен не можа да дочака за сладкиш Joy Мисля, че едновремешният соц марципан не се продава вече.

# 1 494
  • München, Deutschland
Да се отчета със соленките на Mikkey и щолена на Джемма. Последният, както се оплаках преди време, изсъхна от моето печене и само аз си го ям. Hug

Благодаря за рецептите, момичета.

# 1 495
Едно към едно с моя щолен, Криси. Сух, но за това пък много вкусен. Хапвам го с чаша прясно мляко аз. ММ  много го харесва, казва, че е най-добрия   който съм правила. Какви ли съм ги забърквала предните години...

# 1 496
  • Mediterraneo
Да кажа за тортата. Оставих платките завити всяка една с кухненска кърпа. Не бяха залепнали, добре се получи. Кремовете ги смесих снощи, тази сутрин беше чудесен. Доволна съм този път, че последният път кремът ми остана рядък.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 21:47 от Тарталета

# 1 497
Момичета,заразихте ме с тази Карпатка.Започнах да я правя.Обаче се колебая в колко см ринг да изпека платките.Може би някой,който я е правил ще ми помогне!

# 1 498
Може ли линк към рецептата за соленките на  Mikkey.
Благодаря!

# 1 499
Две страници по-назад , пост 1484

Общи условия

Активация на акаунт