Каква марка хладилник да избера

• 71 807
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Аз мислех така но най-харчещия уред не е ли бойлера.

Не знам, ама не всеки има бойлер, а хладилник има всеки. А и аз, когато съм имала, никога не съм го държала включен нон-стоп, а пускам за 30 минути, къпя се, харча цялата топла вода и край. Та бойлерът май е малко "нишов" уред. Все едно, даже и бойлерът да харчи повече от хладилника, последният пак си е перо. А и двигателят на компресора е оразмерен за умерен климат и ако в сахарските жеги му даваш излишен зор това го скапва.

# 661
  • СИ

... Та бойлерът май е малко "нишов" уред...

Като за София, да. Иначе си е масов уред в останалата част на България.       Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 662
  • Велики Преслав
Seahorse консумацията на един хладилник, най-малко зависи от компресора

# 663
  • СИ

Може... Нямам претенции, че им разбирам много на хладилниците. Като има достатъчна големина за да събира всичко каквото ни трябва и ако не прави проблеми, за мен нещата приключват.
Последният който кпувахме е Либхер. От по-големите... Бях намисли да вземам ЛГ, обаче като отидохме в магазина тъкмо го бяха вдигнали с близо 300 лева. И хванах Либхера и към къщи. Засега бива...

# 664

A от какво друго? Изолацията е фактор, ама тя пак влияе на компресора.

# 665
Модерният хладилник "изяжда" ток за около 90лв. на година.

# 666
Модерният хладилник "изяжда" ток за около 90лв. на година.

Да, в някакъв стандартен режим ( настройка на температурата и околна температура). Но ако в най-голямата жега го настроиш на най-ниска температура няма да е така, нали? А и за живота на двигателя ставаше дума. Ама все едно, не е фатално. Аз зачекнах темата на първо място, защото ми е нелогично да се сменя оптималната температура, за което на всичко отгоре си има и цена.

# 667
Аз понякога съм сменяла температурата на хладилната част - през лятото вдигам с 1 степен охлаждането. Защото външната температура ми е по-висока през лятото. Струвало ми се е, че през лятото, на същата степен като през зимата, охлажда една идея по-зле. За но-фрост говоря.

# 668
Днес обикаляхме да си харесаме хладилник след като предния но на около 20 години се развали. Ами не предполагах,че ще е толкова зле положението с новите хладилници. На размери уж са също като стария, но вътре всичко е някак по-малко и...някак сякаш направено от деца в някакъв кръжок...бутафория пълна. Рафтовете са в пъти по тънки и нестабилни чак не мога да си представя как ще сложа отгоре голяма тенджера. Освен това няма толкова опции сама да си определям на какво разстояние да са един от друг...Чекмеджето за зеленчуци при повечето модели е точкова плитко че не си представям да сложа вътре цяла зелка. Фризерната част няма отделение за лед и се чудя дока съда е с вода как и къде да го слагам за да не се разлее...отделно чекмеджетата са доста по-малки от това, на което съм свикнала...ужасно разочарование. Харесах два модела, но те пък идват твърде дълбоки, освен това са големи и високи и се притеснявам, че няма да достигам спокойно вътрешната част на горния рафт. Направо не знам...не съм вярвала че ще е толкова зле положението. По-скъпите модели са същата работа само дето са по-големи и инокс нищо повече не предлагат...Навремето стария гомкупихмемот едни складове, не е известна марка, чудя се дали все още има места където да се предлагат такива не известни марки хладилници? Стария е Polar полски и е купуван 2002г няма ремонти до сега искам подобен бюджет до 1400 лв.

# 669
Polar e  известна марка или поне беше преди мнооого години. Не знам сега дали съществуват. Сигурно са се сляли с някои други.

Има ги, но явно към професионално оборудване са се ориентирали:
https://polar-refrigerator.com/kitchen/upright-fridges/

Този не става ли? Има много голяма камера, хубава ледарка, фреш зона и дълбоко чекмедже за зелката Simple Smile
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 574SEHZD/p/660206

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 22:52 от petiaivanov

# 670
Polar e  известна марка или поне беше преди мнооого години. Не знам сега дали съществуват. Сигурно са се сляли с някои други.

Има ги, но явно към професионално оборудване са се ориентирали:
https://polar-refrigerator.com/kitchen/upright-fridges/

Този не става ли? Има много голяма камера, хубава ледарка, фреш зона и дълбоко чекмедже за зелката Simple Smile
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 574SEHZD/p/660206
Държа фризерът да е долу.

# 671
Щом държиш...оттеглям си предложението.
Аз пък държа да е с горна камера. Не ми трябва фризер, който да стои празен. Тези камери и без това са огромни и събират много. Дет' се вика "всеки с нуждите си".

# 672
  • Велико Търново
Какъв е правилният начин за подреждане на продуктите в хладилника? Взехме си горение сайд бай сайд, но нещо не схващам как трябва да се наредят продуктите за да циркулира оптимално въздуха вътре. Какво е правилото?
Също така уреда за лед има една непонятна за мен приставка, която ще сложа в някой шкаф... Контейнер за лед...едва ли ще събирам лед в него.

# 673
Да, повечето нови хладилници са с по-малко вътрешно пространство от старите. Вероятно заради по-добра изолация (по-дебели стени) заради еко изискванията. Рафтовете са закалено стъкло най-често, засега не съм имала проблеми, само трябва да се внимава като се мият - да не ги чукнеш/изпуснеш. И възможностите за местене на рафтофете на височина често са ограничени - трябва да се гледа, като купуваш, дали ти отговарят на нуждите (какво и колко високо ще слагаш вътре). Най-голям проблем за мен е слагането на тенджера (събират се само малките и невисоките), както и торта (добре че не съм сладкарка и слагам торти само по рождени дни) - и на височина и на ширина понякога е проблем.

Кутиите за лед и на мен са ми абсолютно ненужни и заемащи място. Няколко формички за лед, които са тънки и можеш да пъхнеш/подпъхнеш навсякъде са ми най-удобни. Но пък и ние не използваме много лед, уточнявам, защото има значение.

# 674
Стандартна торта се хваща. Вече някакви по метър или на 6 етажа ...е ясно че ще е трудно. Grinning
Не мисля че има хладилник на който рафтовете да не се местят ?

Общи условия

Активация на акаунт