Професия учител - 7

• 39 656
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Казаха ми го в отдел ТРЗ в мястото, където работех преди години, когато бях в същото положение. И ме смятам, че съм подвела някого, тъй като действително спонтанните аборти са голям процент до трети месец. Аз почти не познавам момиче, на което да не му се е случвало, по някаква причина.

Престани да се държиш неуважително, ако обичаш.

Т.е. една жена ти е казала. 😉 Едно е какво някой си говори, друго е какво е в КТ. Следващия път, като пишеш, опитай се да бъдеш по-подготвена от предишните случаи. Аз пък четох в нета, че от края на третия месец се подавал такъв документ. Ха, сега! Кое е вярното? Това, което ти пишеш, интернет или КТ? 🤔

# 406
  • Пловдив
В кодекса на труда изобщо няма такъв член, че бременните жени до определен месец не са защитени. Това си е някакво криворазбрано отношение на определени работодатели. Затова и от доста време го има момента с входиран документ с доказателство. А що се отнася до риска - него си го има винаги, дори и при раждането.

Изпитателният срок обикновено е 6 месеца, които май при Тинити се падат през февруари.

# 407
Правете каквото щете. Аз вече няма да раждам, тъй че ми е все тая. Но не съм чула някоя като види двете чертички, и да отърчи при работодателя си, грейнала от щастие. В повечето случаи, всички си мълчат и траят. За какво ли??
Когато говорим за нетежки физически работи, ъф корс.

И онази жена, която ми го е казала, не е леля ти Пена от съседния вход, а ТРЗ и лс специалист.  Има някаква разлика.

# 408
Правете каквото щете. Аз вече няма да раждам, тъй че ми е все тая. Но не съм чула някоя като види двете чертички, и да отърчи при работодателя си, грейнала от щастие. В повечето случаи, всички си мълчат и траят. За какво ли??
Когато говорим за нетежки физически работи, ъф корс.

И онази жена, която ми го е казала, не е леля ти Пена от съседния вход, а ТРЗ и лс специалист.  Има някаква разлика.
Ами, ние това правим 😉
Едно е какво те съветва леля ти Пена, друго е какво пише в КТ. Миналия път пак с такава увереност твърдеше, че ако един учител не ставал, нямало проблем директорът да го освободи от длъжност. Пък то май не беше точно така. После се оказа, че си питала 🙊
И, между другото, аз точно така отидох при работодателя - след теста с двете чертички.

# 409
  • Пловдив
Тинити е защитена колкото седмия месец на бременността, толкова и първия, и третия, и петия.
Личния ми съвет - да си трае докато ѝ изтече изпитателния срок (ако има такъв) и след това да си прави каквото си иска. След 3 години - живот и здраве - ще се види с какъв клас и каква госпожа ще работи.
Засега - лека и спокойна бременност.

# 410
Не съм твърдяла, че може да бъде освободен с "няма проблем". Питах как може да бъде разкаран от училище.

Ти нещо не си доразбрала или допрочела, за което аз нямам вина. Ама карай да върви Simple Smile

# 411
Ако искате да освободите някого от работа, какъв е проблемът? Един месец предизвестие, и си отива. Вземат новия човек, и готово
Така е, права си. Това звучи като въпрос. Извинявай, наистина не съм разбрала 🙈

# 412
Нямаш ли си за чистене у вас, или нещо да готвиш, че се заяждал с мен?
Първоначално питах какъв е редът. После пак някой изяви желание да се заяжда с мен, и почнах да си разсъждавам на глас.
Но действително и към момента не знам как може някой посредствен учител, който обаче има диплома, да бъде махнат от училището?? И тъй като никоя от вас не ми отговори КОНКРЕТНО нищо, явно никоя не знае.

В случаите, които знам, по-скоро бива махнат директора, отколкото учителят.

(Аз сега отивам да празнувам имен ден, затова пожелавам "Наздраве" на всички, дори на Жълтото коте. Wink  )

# 413
  • Ямбол
А ти от позицията на каква определи учителя като посредствен?
То и твоите мнения тук са посредствени, даже вредни, но не можем да се освободим от тях.

Весел празник. Аз пропускам.

# 414
А ти от позицията на каква определи учителя като посредствен?
То и твоите мнения тук са посредствени, даже вредни, но не можем да се освободим от тях.

Весел празник. Аз пропускам.

Да не говорим, че и от време на време им липсва и грамотност.

# 415
  • Майничка
Тинити, най-добре провери клаузите по договора и задай пак въпроса си с конкретната информация. Така като нищо можем да те подведем, без да искаме.
Срок от кога тече защитата няма и поне в последните 20г. не е имало, а и за преди това нямам подобна информация. Ако някой не желае да информира работодателя за бременността си в ранен етап, мотивите му вероятно са съвсем различни.

# 416
Най-често мотивът да се скрие бременност (за еди колко си време, примерно, докато мине 3-тия месец) е изпитателен срок или срочен договор или суеверие. При постоянен трудов договор, отношенията работодател-служител са уредени, така че би могла да уведоми с бележка от АГ за бременността без проблем и без да чака времето да мине.
Замислям се, ако си с ранна токсикоза трудно ще можеш да работиш каквато и да било по физическо или психическо натоварване работа. Просто си като парцал с месеци, а не се ядва да ходиш на училище като парцал и да търсиш къде да повръщаш на всеки 5 минути.
Училищната среда не е среда за бременни, според мен. Пълно е с вируси.

Аз я нямам тази смелост - на ново работно място, знаейки, че имам изпитателен срок, да забременявам. Изчаквам да мине изпитателния срок и тогава си позволявам да мисля за бебета.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 19:22 от amy_nka

# 417
[quote author=amy_nka

Аз я нямам тази смелост - на ново работно място, знаейки, че имам изпитателен срок, да забременявам. Изчаквам да мине изпитателния срок и тогава си позволявам да мисля за бебета.
[/quote]

Но имаш смелост лееекичко да съдиш състоянието й? Ами ако е забременяла преди да започне на новото работно място ( я брой три месеца назад- преди първия учебен ден !). По спомен й се бяха обадили да се върне 2-3 дни преди началото на годината, и то след като я изиграха с предишния договор.

Според мен най-добър съвет даде Гаргамела тук. Тринити, задай си въпроса и в счетоводните форуми. Може пък там да са по- конкретни с вариантите.

# 418
Точно така направиха с мен, затова сега се опасявам да не ме махнат щом разберат. Ще видя договора след ваканцията и ще пиша. Иначе някои хора ми казват, че ако изляза в болничен и съобщя новината няма как да ме махнат. Ще търся най-доброто положение за мен.

# 419
  • Варна
С пик от нап не става ли? Има секция - актуално състояние на трудови договори, на мен там ми изписва всичко и точно по кой член и алинея

Общи условия

Активация на акаунт