Декемврийски бебета - тема 2

• 16 369
  • 669
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата ни темичка

Ето ни и нас :

Мама АумиFlowers Hibiscus с бебе Атанас, роден на 30.10.24 г. Blue Heart

Мама Sisi11Flowers Hibiscus с бебе родено на 8.11.24 г. Blue Heart

Мама ELDBFlowers Hibiscus с бебе Йоана, родена на 19.11.24 Two Hearts

Мама Avaa00 Flowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 21.11.24 Two Hearts

Мама MamaUraganxxx Flowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 21.11.24 Two Hearts

Мама FunnFlowers Hibiscus с бебе Виктор, роден на 22.11.24 г. Blue Heart

Мама Eti1995 Flowers Hibiscus с бебе Далия родена на 23.11.24 г Two Hearts

Мама mini zucchinFlowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 25.11.24 г. Two Hearts

Мама Wild_Angel Flowers Hibiscusс бебе Виктория, родена на 29.11.24 г.Two Hearts

Мама Dimitrova_s Flowers Hibiscusс бебе Константин, роден на 2.12.24 г. Blue Heart

Мама Selly_ Flowers Hibiscusс бебе Кайра, родена на 5.12.24 г. Two Hearts

Мама Icyyyyyy Flowers Hibiscus с бебе Денис роден на 3.12. 24 г.  Blue Heart

Мама Kiwito12 Flowers Hibiscus с бебе Ивайло роден на 5.12.24 г. Blue Heart

Мама Dayana SS Flowers Hibiscus с бебе Ростислав роден на 11.12.24 г. Blue Heart

Мама Le Strange Flowers Hibiscus с бебе Теодор роден на 12.12.24 г. Blue Heart

Мама Dom.anais Flowers Hibiscus с бебе Пресиян роден на 12.12.24 г. Blue Heart

Мама mаrtIna Flowers Hibiscus с бебе Симона родена на 12.12.24 г. Two Hearts

Мама Beelove Flowers Hibiscus с бебе Калоян  роден на 12.12.24 г.  Blue Heart

Мама DilyanaValian Flowers Hibiscus с бебе Бранимира родена на 13.12.24 г. Two Hearts

Мама D.Georgiewa Flowers Hibiscus с бебе Самуил роден на 14.12.24 г.  Blue Heart

Мама milena_miladinova Flowers Hibiscus с бебе Боряна родена на 16.12.24 г. Two Hearts

Мама G.G15 Flowers Hibiscus с бебе Даяна родена на 16.12.24 г. Two Hearts

Мама falan1 Flowers Hibiscus  с бебе Яница родена на 17.12.24 г. Two Hearts

Мама Lex* Flowers Hibiscus  с бебе Йоан роден на 18.12.24 г. Blue Heart

Мама Дух Flowers Hibiscus с бебе роден на 18.12.24 г. Blue Heart

Мама DeSita🤍 Flowers Hibiscus с бебе София родена на 18.12.24 г. Two Hearts

Мама Мо36 Flowers Hibiscus с бебе Елена родена на 18.12.24 г. Two Hearts

Мама koketka123 Flowers Hibiscus с бебе Петър роден на 18.12.24 г. Blue Heart

Мама Loliana Flowers Hibiscus с бебе Георги роден на 19.12.24 г. Blue Heart

Мама Сияна Костадинова 604119Flowers Hibiscus с бебе Катерина, родена на 20. 12.24 г. Two Hearts

Мама pifiella hibiscus: с бебе Ноа роден на 27.12.24 г. Blue Heart

Мама bu2020 hibiscus: с бебе момиченце, родено на 28.12.24 г. Two Hearts

Мама Лятна буря Flowers Hibiscus с бебета Биляна и Рая, родени на 30.12.24 г. Two Hearts

Мама mamelitka  Flowers Hibiscus с бебе Божидар, роден на 31.12.24 г. Blue Heart

Мама Moon1  Flowers Hibiscus с бебе момиченце, родена на 03.01.25 г. Two Hearts

Линк към затворената ни фейсбук група, в която ще бъдете одобрени само след като отговорите на въпросите "кой е ника ви в бг мама" и "кога е термина ви" https://www.facebook.com/groups/737483785170060

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 12:59 от Дух

# 1
Благодаря Дух за новата тема. 🤗

Аз съм се сраснала с раницата 😀 нося в обърнато навън бебе, вдигам количката, сгъвам, тъпкам покупки абе какво да ви кажа, не обича бебчо да седи вкъщи и мама угажда 😀 на 2-3 час вече тотално не си усещам гърба и кръста, но нали бебето е щастливо мога да подредя нещо и да пазарувам иначе в количката мрънка. Ние цялата зима си изкарахме с летен кош и одеало, защото нашата количка е от 1 кош за легнало, полегнал и седящ 3 в 1 🤗

# 2
  • Пловдив
Дух, благодаря за темата 🌺
Раница още не съм взела, но и често ги разхождам сама, а не мисля, че ще се справя с една раница на гърба и една на корема 😂

За захранването ще купувате ли специален уред? Заслужава ли си ?

# 3
И аз съм лепната за раницата.

Буря, за мен със сигурност не си заслужава. Аз съм фен на здравословното хранене, нищо че към този момент на живота си приличам на хипопотам. За баткото поръчвах от цяла България зеленчуци и месо от малки ферми и производители. Колко грах и моркови съм взела от еконт, колко спанак, агнешко и заешко от село аз си знам. Накрая за един морков или картоф ебаси мазаляка, той не ги искаше, плюе, бута с уста. Изкарах месец у нешо на тая мъка и хвърлих всичко и минах на био пюрета от ДМ.

За това сега с малкия нищо подобно нямам намерение да правя.

Ако все пак някои ще прави пюрета, една метална приставка за 5 лв за готвене на пара и готово. Поне това е моят личен опит, друг може и да има различен опит

# 4
Благодаря за темата, Дух Nature Sun With Face

# 5
Благодаря за темата, Дух Nature Sun With Face

Отговарям ти за храненето тук. Аз не спазвам стриктно сън, храна, игра сън. Сутрин хапва към 5-6 и веднага доспива още час и малко и след това храня горе долу в 8и30, 12и30, 16и30 и 20ч. Дремките понякога са веднага след храна, понякога играем още малко, гушим се, говорим си и тогава сън. Следя просто кога и се доспива и приспивам. До колкото виждам за навършени 4 месеца дават 3-4 часа дневен сън и 10-12 нощен. Бубка права около 3 часа и половина, четири, защото беше преуморена и все още си взима съня.

# 6
Аз правя пюрета вкъщи в мултикукъра на бебешката опция или на пара, после разделям по кутийки различните зеленчуци и пасирам. Преди да храня си избирам с какво и смесвам. Държа готовите пюрета в хладилник 3 дни. С остатъка от зеленчуците правя крем супа за нас. Например днес правих 70% картоф с 30% морков, вчера 50% картоф и 50% тиква.

# 7
Дух, благодаря за темата ❤
Нашият е в летния кош от две седмици, защото плачеше в зимния.
Лятна буря, ние купихме уред на Филипс и го тествах- е, много е лесно и удобно. Всичко се случва на едно място, малко се цапа, бързо се варят зеленчуците.

# 8
Milena, да разбирам че не следиш интервали на будуване, брой дремки и т.н? При лягане в 20ч кога ви е последната дрямка?

# 9
Milena, да разбирам че не следиш интервали на будуване, брой дремки и т.н? При лягане в 20ч кога ви е последната дрямка?

Следя ги, но повече гледам детето. Забелязах, че ИБ сутрин са по-кратки, а с нарастване на деня се увеличават, а дремките намаляват като продължителност. Ако е спала малко през нощта (около 10ч), първата дрямка и е след около час и 40 мин и така растат. Обаче! Бубка никога не свърза дремките и спи 45 мин, много рядко успявам да я доприспя и след тези 45 мин просто излизам с количката и тя си доспива. Така вечер последната дрямка е от горе долу 17 до горе долу 18ч и не доприспивам, издържа си съвсем спокойно 2 часа вечер, даже повече, ако е поспала през деня. Не се води според мен по готови режими, всяко дете е различно. Аз се измъчих така с готови примерни режими, е не става при нас. Бъди адаптивна към ситуацията. Много ми е трудно понякога с това постоянно навън навътре, но така детето е спокойно и аз съм щастлива. Гука, пее, играем, правим масажи, упражнения. Гледам да не я преуморявам все пак, по 5-10 мин общо за деня на въртележката, повече общуване с мен, казвам и стихчета, пеем. Мисля да я запозная вече с листата на дърветата 😁 Май модерните играчки, които уж ни улесняват, повече ни пречат 🤔. Отклоних се от темата. Много е важно все пак да спи мин 10ч нощен сън, убедих се че е ключово!

# 10
Любопитно ми е, понеже Зарко не седи сам все оше, тези които захранвате- бебетата седят ли сами?

# 11
Благодаря за темата, Духче! 🥰

Не стои седнала сама. Трябва й опора и дори с такава пак килва на някъде. Държа я седнала в мен като й давам до яде или на шезлонга по-изправена. Сега ще поръчам и столче, че нали ги дават с 5-6 степени на облегалките.

# 12

Следя ги, но повече гледам детето. Забелязах, че ИБ сутрин са по-кратки, а с нарастване на деня се увеличават, а дремките намаляват като продължителност. Ако е спала малко през нощта (около 10ч), първата дрямка и е след около час и 40 мин и така растат. Обаче! Бубка никога не свърза дремките и спи 45 мин, много рядко успявам да я доприспя и след тези 45 мин просто излизам с количката и тя си доспива. Така вечер последната дрямка е от горе долу 17 до горе долу 18ч и не доприспивам, издържа си съвсем спокойно 2 часа вечер, даже повече, ако е поспала през деня. Не се води според мен по готови режими, всяко дете е различно. Аз се измъчих така с готови примерни режими, е не става при нас. Бъди адаптивна към ситуацията. Много ми е трудно понякога с това постоянно навън навътре, но така детето е спокойно и аз съм щастлива. Гука, пее, играем, правим масажи, упражнения. Гледам да не я преуморявам все пак, по 5-10 мин общо за деня на въртележката, повече общуване с мен, казвам и стихчета, пеем. Мисля да я запозная вече с листата на дърветата 😁 Май модерните играчки, които уж ни улесняват, повече ни пречат 🤔. Отклоних се от темата. Много е важно все пак да спи мин 10ч нощен сън, убедих се че е ключово!

И при нас е така с ИБ - сутрин някой път след час ѝ се доспива. С досприспиването същата работа, само че последните 2-3 дни тотален хаос. По принцип следя за знаци, но сега от игра, директно минава в раздразнение и рев.  Съответно трудно приспиване (само на ръце) и събуждане 10-20 мин след като я оставя. Днес нямаше нормална дрямка, дори и навън направи едни 20-30 мин само. Може би я преуморявам, ще пробвам по-кротко да я караме. Иначе нощния сън засега е ок, спи си (почти) непробудно 11-12 часа. Освен нощното хранене, независимо кога е, сутрин почва мятането към 6-6:30. В повечето случаи я взимам при нас на леглото и успява да поспи до 7-7:30.

# 13
И аз като я държах повече на активната гимнастика имах затруднения. Точно както казваш - от игра, директно рев. Сега като стане от сън я оставям за малко там и после започвам по-спокойни занимания. Важното е, че спят през нощта. Деня и да е крив се избутва, но нощта може да е безкрайна.

# 14
Аз не захранвам още, но точно днес правих консултация с д-р Бояна Петкова, тъй като насоките на моята лична са доста заучени. Та каза, че има 5 признака за готовност за захранване, един от които е да седи стабилно в столче поне 10 мин без да се килва, свлича и тн. Изрично поясни, в столче, с колани, рядко срещано е дете на тази възраст да седи само само.

Общи условия

Активация на акаунт