Декемврийски бебета - тема 2

• 16 396
  • 669
  •   2
Отговори
# 30
Нормално е, нашата ака през ден-два (на АМ е). Особено ако взимате някакви капки лактаза или симетикон, те запичат и е в реда на нещата да е разредено изхождането.

# 31
Здравейте родих на 27.12.2024 и в момента бебчо има проблем с изхождането от повече от 24 часа не е акал нормално ли е какво да правя
Зависи дали е на кърма или на АМ. За кърма е нормално, за АМ - не

# 32
  • Пловдив
Не се притеснявай, нормално е дори за АМ. Доцент гастроентеролог ми го каза. Няма проблем да е веднъж на 2-3 дни стига да не е твърдо ако. Ако се притесняваш, пробвай с чайчета за разхлабване.

# 33
Благодаря за отговора изглежда сякаш се мъчи малко и го боли той все още има и колики но на следващия ден се изака нямаше проблем

# 34
Отчет от принцеса Даяна. На 29ти сме на консултация, но вкъщи я тегля и вече е близо 7200. Тоест пак 1 кг е качила от миналия месец. Пак ще ни се карат. 😃 Още не може да се обърне, прави опити, но малко не й стига. Продължихме с опитите за захранване, на картоф и морков се цупеше, но сега добавих тиквичка към тях и й хареса. Ама се сърди като й намалям млякото след като е яла пюре. 😀 Иначе продължава да реве зловещо, на разходка, в количката, в колата, в шезлонга, на ръце, на легло, на килим, на активната гимнастика, на барче, на село....абе реве си. 😀 И продължава с дремките по 30 минути. Уж казаха, че като стане на 4 месеца ще спре да реве, а тя още по-зле стана. И не, нищо й няма, ако я взема и а обърна да гледа напред е супер щастлива, веднага млъква.

Спряхме капките за колики, че тя отдавна няма, ама имах едно шишенце и викам да го изхабя, та по Великден свърши.

Мисля да я пробвам в летния кош, просто малко повече ще го легна, че не може да стои стабилно, може пък така да не реве като вижда около себе си. Ама не възлагам големи надежди. Майката на ММ ме издразни по Великден...отидохме следобед и малката хем беше спала, но рев голям, взе я за 5 минути, ама тя не се успокои и ми я дава и вика - ,,На моята колежка внучката вечно е усмихната, а нашата все нацупена..."

Издразних се, да я върна в родилното, защото е нацупена ли? Супер тъпи коментари.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 17:27 от G.G15

# 35
Joy е поне е казала "нашата", а не "твоята" Joy кажи й "ми на майка си се е метала, вземи я погледай малко да попите от твоя благ характер".
Бебето е болно. Баткото 15 ден е у дома #хубаво ми е....

# 36
Джи, нека ви се карат, по-добре да наддава, отколкото обратното Blush При нас слаба работа, пак ще е 500-600 гр за месец :/
Дух, бързо оздравяване и сили ви желая.

Дайте акъл как и кога се отучва бебе да спи само върху мен. През деня, ако не е гушната няма сън. На 4 месеца ще стане вече, иска ми се лека полека да започне спи и на легло/кошара. Като вързана съм цяяял ден.

# 37
  • UK
Ох и аз съм в същата ситуация като вас. В интернет всички са със супер самостоятелните бебета дето спят сами и нищо не искат и аха ей сега ще започнат работа и да готвят мусака, та бях решила че само моето не спи ако не е отгоре ми, реве ако дори си помисля да я оставя и да не я държа, и само сме заринали къщата с огромни бебешки играчки от всякакъв тип, само и само нещо да й хареса.

Аз се притеснявам, че не наддава достатъчно. Тя се роди 3.750 и първата седмица беше със жълтеница, нито и се ядеше нито нищо, накрая ни приеха пак в болница на пет дни да я сложат под синята лампа, спа там една нощ и се оправи, но от 75‰ тегло при раждането, последния път като я теглиха на 3 месеца беше в 50‰, а сега ми се струва че е още по слабичка. Следващото й теглене е в края на май, но като я теглихме вкъщи миналата седмица беше 6.5 на почти пет месеца. Уж било нормално, ама ми се струва слабичка. Опитвах се да й давам поне едно хранене АМ на ден, ама категорично отказва да пие от бутилката. Не че де притеснявам особено, де, всичко й е наред, отчаяно се опитва да седи седнала, ама още не може без да е подпряна, ама се надига сама и скоро ще успее. Не спира да бърбори, ама си е кривотия (аз си признавам че по темперамент на мен се е метнала). Добре че е сладка, иначе с тоя характер ще й е тежък живота (шегувам се).

Цялото й лице е постоянно покрито с пъпчици от непрекъснатия контакт кожа до кожа с всякакви плюнки/мляко и тн. Непрекъснато я мия, но не е достатъчно, не знам с какво да я мажа, което да е безопасно за ядене, защото ръцете й са непрекъснато в устата. Опитвам се да я държа суха, но като я избърша, тя го приема за предизвикателство и се плюнчи още повече. Simple Smile

# 38
Аз съм се примирила, че спи само гушната... Само да спи и да яде, без да повръща и ще съм доволна. Каката също беше лепната, пък й мина в даден момент.
При нас наддаването е трагично. Едва хвана 500, но според личната е ок.
За пъпките много ни помага мицеларната вода на Мустела.

# 39
  • UK
На мен нощем не ми пречи, честно казано, аз спя седнала/полуседнала и с много възглавници (остана ми навик от бременността), и тя си спи отгоре ми. Буди се към 5 сутринта и като се размърда, аз й давам да яде и тя заспива веднага до към 8-9. Напоследък, в опит да я науча да спи сама, я слагам на леглото между краката ми и тя спи така понякога по час-два, стига да не е по гръб, а на една страна. Вчера си купихме огромно ново легло, в което да има място за нея между нас и да не ми спи в краката, и се надявам така да свикне. През деня обаче вече откачам. Аз с моята тримесечна бременност нямах никакво време да подготвя апартамента и сега само искам да си го оправя и да е хубаво и подредено, вкъщи е абсолютен хаос навсякъде (базата на въпросното легло е в хола в момента, защото няма да ни докарат матрака до 7ми), и сериозно се изнервям вече да седя тук.

Уф, пиша, все едно за пръв път виждам клавиатура, честно.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:33 от Малката Госпожица Мърморана

# 40
  • Пловдив
Сигурно ще ми се смеете, но на мен ми липсва бебетата да спят върху мен. Сложа ли някоя върху гърдите ми, почва да се бунтува. А така сладко си спяхме преди гушнати.
Моите много се успиват в количката и вече така процедирам - отварям количката в хола, пускам белия шум и напред назад. През нощта едната спи на спалнята между нас, другата в кошарата до мен. На преглед сме след седмица, но според мен пак са си качили към 800 гр.

# 41
Мърморана, и аз ръцете не смея да ги мажа поради същата причина. Разчитам през деня само на забърсване с мокри кърпи от време на време, вечер си я мия. За устата и аз ползвам мицеларна вода, на Uriage.

mаrtIna, с теб сме на един хал... При нас от раз се засили пак връщането. И се появи една неприятна миризма на вкиснато, която не бях усещала досега. Лошото е че това се случи дни след поредния преглед при гастро. Днес коментирахме с педиатър и каза че било в рамките на нещата. Мен ме притеснява, мисля че са се засилили киселините. И не знам как да действам, малко ми писна да я водя по лекари и да я стресирам допълнително.

# 42
Джи, по колко пюре даваш? И колко милилитра мляко режеш след него?
Аз от няколко дни давам картоф, утре мисля да дам и малко тиква. Момчето си качва стабилно килцата 😅 преди няколко дни го измериха 7300. Би трябвало на 29-ти да сме на консултация и ще видя и там как ще го измерят (миналия месец на 6600 ЛЛ каза, че бил като 6 месечно).
Той също почна много да се сърди в количката и в жегата онзиден изкарах летния кош. Е няма такова дете, глас не му се чу, постоянно се оглеждаше къде какво има. Оставям го на едно ниво по-високо от напълно легнало и пак се напъва да се доизправи и седне, но не му се получава 😅 за сега е на коремни преси. Обръщал се е 3-4 пъти сам, но все още му е трудно и се ядосва.
От може би две седмици започна да ака ако не всеки ден, то през ден и такива бомби прави, че омазва всичко.. 😅

# 43
Bu, и при нас след спад пак се засили. Странно, че са в синхрон...
Иначе няма как постоянно да сте по лекари, но можеш понякога да използваш онлайн консултациите, ако нещо те мъчи, а не искаш да обикаляте. То не си е и работа всеки месец да се дава по 180 лв. за преглед и нищо особено да не се променя...

# 44
  • UK
Приятеля ми много иска да й даваме храна вече, а мен ме втриса само при мисълта че най много още един месец ще е “лесното” или поне чистото. Харесва й столчето поне, но исках да взема едно от онези catchy подложки, поне малко да събира боклука, но няма такова което да пасва на нашето столче. Мисля да си направя сама, но трябва да намеря подходяща пластмаса.

И Алис почна да ака всеки ден тази седмица, както до преди две седмици трябваше да й слагаме свещичка всеки път.

Уф, най после заспа, днес беше в отвратително настроение, направо безкраен ми се видя този ден.

Забравих да попитам, кликнах на линка за групата във Фейсбук, но ми излиза, че няма такава група, не знам дали аз не правя правилно.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 23:56 от Малката Госпожица Мърморана

Общи условия

Активация на акаунт